Kombinacije - Hajduk Rijeku ne može da zaustavi!

Autor: Lazar Nikolić
petak 05.04.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Izabrali smo za vas 10 zanimljivih tipova sa odličnim kvotama.

Povezane vesti

1336 Palermo - Sampdoria X2&GG (2.59)

Derbi 32. kola Serije B odigraće se u najvećem gradu Sicilije gde u goste stiže odličan sastav Sampdorije koju predvodi trener Andrea Pirlo. Đenovljani su vezali čak četiri pobede u nizu, za razliku od Palerma koji je isto toliko puta poražen na poslednjih pet susreta. Razlika u bodovima i dalje je u korist tima sa Sicilije pa je gostima imperativ da se makar kao neporaženi vrate u najveću italijansku luku. Efikasnost oba tima garantuje golove pa probajte sa opcijom da će pasti na obe strane i da domaćin neće izgubiti. Za razliku od Palerma, Samdoriji treba još pobeda kako bi izborila doigravanje za povratak u elitu.

1505 Lille - Marseille 1X&1-3 (2.04)

Fudbaleri Lila pobedom u derbiju severa Francuske protiv Lansa ostvarili su četiri pozitivna rezultata u nizu i u odličnom raspoloženju dočekuju solidni sastav Olimpika iz Marseja. Tim iz najvećeg grada na jugu Francuske, sudeći po rezultatima u poslednje vreme, prošao je „medeni mesec“ sa novim trenerom Žan-Lujom Gaseom pa nas ništa ne bi iznenadilo ukoliko ne ostvare pobedu na gostovanju Lilu. Opcija da domaćin ne izgubi uz od jednog do tri gola na meču nije loša za najveći derbi 28. kola francuskog šampionata. Razlog više da u to verujemo je što Gaseove momke već naredne nedelje očekuju duel protiv Benfike u četvrtfinalu Lige Evrope.

1402 Freiburg - RB Leipzig 2&GG (3.01)

Lajpcigu je pobeda neophodna kako bi ostao u trci za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona. Nakon kiksa u prošlom kolu protiv Majnca na domaćem terenu, izabranici Marka Rozea putuju u Frajburg protiv tima čiji dueli obećavaju golove. Sa tim u vezi, očekivano bi bilo da obe ekipe makar jednom zatresu protivničku mrežu, ali zbog mnogo većih ambicija ove sezone vredi probati i na trijumf gostiju iz Saksonije. Kvota da će Lajpcig pobediti uz pogodak na obe strane deluje impozantno pa vredi pokušati makar zbog toga.

1406 Dortmund – Stuttgart 1X&3+ (2.08)

Borusija Dortmund u sjajnom raspoloženju dočekuje derbi 28. kola Bundeslige protiv Štutgarta. „Milioneri“ su u neverovatnom nizu pobedu i trijumf protiv „Švaba“ omogućio bi im da do kraja sezone napadnu i drugo mesto. Prošlonedeljni derbi protiv Bajerna pokazao je da im prijaju velike utakmice, a dolazak Štutgarta na „Signal Iduna park“ razlog je da izabranici Edina Terzića pruže još jednu dobru partiju. I gostujući tim koji se bori za plasman u Ligu šampiona igra efikasno ove sezone, pa očekujte golove uz veće šanse da makar jedan bod ostane u državi Severna Rajna-Vestfalija.

1459 Hamburger – Kaiserslautern 1X&1-3 (2.36)

Fudbaleri Hamburga ulaze u deo sezone kada su im pobede neophodne kako bi obezbedili makar doigravanje za povratak u Bundesligu. U goste im stiže ekipa Kajzerslauterna koja uprkos skromnom plasmanu voli da se nadigrava. Imajući u vidu da je nekadašnji šampion Nemačke promenljiv ove sezone, nije loše probati sa kombinacijom da neće izgubiti od jednog do tri gola na utakmici. Na prethodnim duelima Hambruga nije padalo više od tri gola, a da će se makar jednom zatresti mreža u najvećoj luci Nemačke, to niko ne bi trebalo da sumnja.

1015 Crystal Palace – Manchester City 2&0-3 (2.10)

Veliku bitku vode „građani“ da ostanu šampioni Engleske i osvoje još jednu titulu u nizu. Arsenal i Liverpul su fantastični ove sezone, te ekipi Pepa Gvardiole nije nimalo lako. Trijumf protiv Palasa neophodan je Sitiju kako bi ostao u trci. Uspeo je Palas da ostane neporažen u prvom delu sezone na „Etihadu“ i golom Olisea u 95. minutu stigne do boda, ali će mu sada biti teško, a verovatno i preteško da ostvari isti uspeh. Siti je protiv Vile pokazao moć, slavio bez De Brujnea i Halanda sa 4:1 na krilima Fodena koji je postigao het-trik. Učiniće domaći sve da umrtve utakmicu, ali bodovi idu u Mančester.

1001 Brighton – Arsenal 2&GG (2.97)

Jedan od najtežih zadataka „tobdžija“ na putu ka osvajanju titule biće gostovanje Brajtonu. Ekipa Roberta De Zerbija poznata je po napadačkom stilu fudbala i igri na gol više, a odstupanja nema ni protiv najjačih rivala. Ipak, pokazale su „tobdžije“ mnogo puta ove sezone da umeju da se nose i sa najtežim iskušenjima i dođu do cilja. Kapiten Martin Edegor igra fantastično i on bi uz Gabrijela Žezusa i Bukaja Saku trebalo da bude predvodnik gostiju koji su napadački izuzetno raspoloženi ove sezone. Otići će bodovi u London, a Brajton će postići makar utešni pogodak.

3304 Rijeka – Hajduk 1&0-3 (2.59)

U derbiju Jadrana prštaće na sve strane. Hajduk je imao velike snove, ali se sve raspalo posle dva uzastopna poraza od Dinama iz Zagreba, prvog u prvenstvu, a onda i u Kupu na „Poljudu“. Jeste Ivan Perišić konačno debitovao za Splićane, ali euforijia u Dalmaciji nestala je za rekordno kratak period. Hajduk više nema realne šanse da osvoji titulu, jer ima čak sedam bodova manje od lidera Rijeke, a upravo u Rijeci euforija dostiže vrhunac. Ekipa koju sa klupe predvodi harizmatični Željko Sopić niže trijumfe, stigla je do finala Kupa i lider je HNL-a. Domaći su u izvanrednoj formi, imaju šest uzastopnih pobeda u nizu, zatvorili su prilaze svom golu i grabe ka senacionalnom osvajanju titule. Hajduk ih u tome neće zaustaviti.

 

2959 Sparta Prague – Mlada Boleslav 1&GG (2.79)

Veliku bitku za titulu prvaka Češke vode dva praška velikana Sparta i Slavija. Sparta je trenutno prva na tabeli sa bodom više od Slavije i namerava da tu ostane i posle 27. kola u kojem joj u goste dolazi nezgodna Mlada Boleslav. Gosti su trenutno peti na tabeli i nisu izgubili pet utakmica, te puni samopuzdanja dolaze na „Letnu“, Ipak, Veljko Birmančević i drugovi znaju šta im je činiti i favoriti su na ovoj utakmici. U prvom delu šampionata Mlada Boleslav je savlada Spartu kod kuće sa 3:1, sada bi mogao da usledi revanš, možda baš identičnim rezultatom.

3550 Dinamo Zagreb – Istra 1961 1&0-3 (1.86)

Pokazao je Dinamo zašto je „redovni“ šampion Hrvatske. „Modri“ su u kritičnom delu sezone dva puta uzastopno savladali najvećeg rivala Hajduk u Splitu, izbacili ga iz šampionske trke i Kupa. Sada nastavljaju borbu sa Rijekom za odbranu zvanja najboljeg u državi, a Istra ne bi smela da predstavlja problem. Bruno Petković i saigrači uhvatili su veliki zalet i ne nameravaju da stanu. Gosti niti mogu da ispadnu, niti da se domognu Evrope, te njihova motivacija ne bi trebalo da bude ni izbliza velika kao kod Zagrepčana. Zatvoriće domaći prilaze svog golu i sigurno barem jednom poentirati za nova tri boda.

Ne propustite