Mešalica - Espanjol se porazom oprašta od Primere, goleada u Milanu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 03.06.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Biće pogodaka i u Austriji.

Povezane vesti

1219 Espanyol - Almeria 2&GG (3.50)

Espanjol se vraća u Segundu, gorka završnica sezone za Katalonce, dva remija kada im vreme nije odneli su nadu u poslednjih par kola. Sada će na oproštaju od Primere (pre dve godine su sezonu proveli u drugoj ligi) ugostiti Almeriju koja je bila tipovana za ispadanje, ali sada situaciju drže u svojim rukama. Ako dobiju na "Pratu" sigurni su bez obzira na ishod meča Valjadolida i Hetafea, odnosno gostovanja Valensije protiv Betisa i Selte na "Kamp Nou". Almerija ostaje i sa porazom, ako Valjadolid izgubi, ali u slučaju da ova dva tima imaju isto bodova, preživeće "Pulsele". "Ljubičasti" imaju bolji međusobni skor, ima još kombinacija gde se pravi krug, ali sve u svemu, jedino rešenje da izbegnu kalkulacije za Almeriju je da pobede demotivisani i razočarani Espanjol.

1325 Milan - Verona GG&3+ (2.28)

Milan je odahnuo, Juventus je prihvatio bez žalbe kaznu od 10 bodova, pa su "Rosoneri" posle toga sigurno četvrti. To je bio i cilj, nisu bili ni blizu da odbrane titulu. Sada na oproštaju od sezone dočekuju Veronu, "Skaljerima" je meč mnogo bitniji, traže spas u poslednjih 90 minuta. Verona ne zavisi samo od sebe. Ako pobedi, a Specija trijumfuje u Rimu, Veneti se sele u Seriju B jer imaju gori međusobni skor od Ligurijaca. Ko zna šta će biti u nedelju, tek, Verona inače igra na golove, Milan nema razlog da se brani, u ovom meču će se se oprostiti neki igrači "Rosonera", ne i Ibra koji je povređen. Sve u svemu, Pioli nema razloga da izvede najbolji tim, plus poslednje dve sezone, pa i pre toga ovi timovi uvek igraju efikasno.

1214 Mallorca - Rayo Vallecano GG&3+ (2.50)

Kvota je po nama previsoka za poslednje kolo. Jer, Majorka je opstala, neće se valjda samo braniti u meču oproštaja od sezone na svom "Son Moišu", dok Madriđani pokušavaju da poslednjeg dana uhvate plasman u Evropu. Samo nismo sigurni koliko je Valjekano zainteresovan da rasipa snagu u LK, plus ništa od njih ne zavisi, trebalo bi da se poklopi dosta toga da preskoče Osasunu, Bilbao i Đironu. Ali osim najvećeg baskijskog kluba, ovi ostali takođe ne bi bili oduševljeni da budu sedmi. Jednostavno, treće takmičenje po redu u Evropi ne donosi novac i predstavlja na neki način besportrebno trošenje. Majorka je dobila u Madridu krajem avgusta, probaćemo golove jer u poslednje vreme Rajo ih puno daje, ali i puno prima...

2157 Sturm Graz - LASK Linz 4+ (2.62)

Šturm je ove sezone eliminisao LASK u kupu pobedom od 1:0 i kasnije osvojio trofej, pobedom protiv Rapida. Ovo je odlična sezona za ekipu iz Graca, igraće kvalifikacije za Ligu šampiona, gde su svojevremeno bili u doba legendarnog Ivice Osima, no, čini se da je to preveliki zalogaj. Ličilo je u jednom trenutku da bi večitom prvaku "Bikovima" iz Salcburga mogli da bace rukavicu, ali je Red Bulovo čedo i sa podmlađenim timom, prejako. Na zatvaranju gostuje LASK koji se vratio u vrh, završiće kao treći. "Crno-beli" su prošle godine platili ceh LK, ove nisu imali te obaveze, radi se solidnom klubu koji je uz bok vodećima. Njih čekaju kvalifikacije za LE, gde su pre dve godine šokirali Sporting (igrala se zbog korone jedna utakmica) i izborili plasman u grupnu fazu. Ako to ponove, biće veliki uspeh. Opušten pristup bi mogao da uslovi efikasan meč u poslednjem kolu Admiral Bundeslige. 

Ne propustite