Mešalica - Goleada u Trabzonu, 4,50 u Napulju

Autor: Milovan Longinov
petak 12.04.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Birajte!

Povezane vesti

1908 Sittard - Feyenoord 2&GG (3.06)

 

Fortuna ima bolju sezonu od očekivanja, davno pre finiša šampionata su obezbedili opstana, više ne mogu i da traže. Tim iz Limburga, predvođen cenjenim trenerom i nekadašnjim igračem Fejenorda, Denijem Bujsom je kombinacija talentovanih igrača na pozajmicama, poput našeg Lazetića i iskusnih ne samo holandskih igrača poput Dajksa, Halilovića, portugalskog štopera Pinta. Mogu lako do jednog od najboljih plasmana u ovom veku. Za vikend im stiže Fejenord koji je drugi, teško će odbraniti titulu jer je PSV odmakao. Šansu za trofej imaće sledeće nedelje kada u finalu kupa igraju protiv NEC Najmegena. Razmišljaće o tom meču, ipak trebalo bi da pobede. Samo, Fortuna se neće braniti, obično daju gol kod kuće velikanu iz Roterdama. Na startu šampionata u avgustu su odoleli na "De Kajpu" protiv šampiona i taj lošiji start je Fejenord koštao šanse u trci sa PSV Ajndhovenom.

 

1808 Estoril - Braga 1+I&2+II (2.39)

 

Braga je potučena do nogu protiv Aruke, srušila je mnoge tikete, za klub iz Minja sada vidi i četvrto mesto. Ovo je, sada je jasno, slabija sezona od prethodne, ali moraju da sačuvaju poziciju koja vodi u LE. Jer, najveći rival komšije iz Gimaraeša su u strašnoj seriji pobeda, šokirali su Porto i stigli Bragu. Zato gostovanje na obali Atlantika može da bude ključni meč za "Crvene" čija je odbrana ispod svakog kriterijuma ove sezone. Bod im ne znači puno, napašće svim silama, Estoril je tim koji ume da igra na kontru. U dva meča ovih rivala, u Bragi u prvenstvu i u kupu, videli smo po gol Estorila i sada bi mogli da savladaju Mateusa. Golovi su dobra opcija.

 

1303 Napoli - Frosinone GGI (4.50)

 

Moramo da pokušamo, Napoli deluje razbarušeno čitave sezone, primaju dosta golova, napad je potentan, ali oni u ovom trenutku nisu konkurentni za pozicije koje vode u Ligu šampiona. Prošle nedelje su u Monci primili gol pa okrenuli rezultat, sada pod Vezuv stiže davljenik Frozinone. Oni su dužnici Napolitanaca, naneli su katastrofu domaćima u kupu na "Maradoni". U prvom delu šampionata, u uvodnim kolima, Lacijali su poveli protiv Napolija, ali je Osimen okrenuo rezultata. Ovde gosti nemaju šta da izgube, u zoni su ispadanja, ali je gužva velika, svi se sem Salernitane nadaju, od 13. Kaljarija do pretposlednjeg Sasuola razlika je samo pet bodova. Svaki pozitivan rezultat biće dragocen, sigurno ni da gosti neće samo sedeti i braniti početni rezultat. Napoli često primi gol na startu, pa juri rezultat...

 

2057 Trabzonspor - Sivasspor 4-6 (3.17)

 

Turski fudbal je u stanju haosa, nije neuobičajeno, videli ste verovatno protest Fenera i napuštanje utakmice protiv Galate u Superkupu, kao protest zbog navodnog favorizovanja Galatasaraja i odbijenog zahteva za stranim sudijama. Dva najveća kluba kolo vode, Trabzon je ispred Bešiktaša, "Munje" sa Crnog Mora imaju pet koraka prednosti u odnosu na treće turskog velikana. Igraju ofanzivno, primaju dosta golova, oni su klasična domaća ekipa. Sivas je u sredini tabele, nema potrebe da kalkulišu. Jesenas je u Maloj Aziji bilo 3:3, očekujemo visok rezultat i u petak na severu Turske.

 

Ne propustite