Mešalica - Ko će ako ne Tuluz i Nant?

Autor: Nemanja Janošev
subota 13.05.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Za one koji vole golove.

Povezane vesti

1514 Toulouse - Nantes GG&3+ (1.99)

Gde je Tuluz, tu su i golovi. Repriza finala kupa, "Ljubičasti" su osvojili trofej, za njih ovaj meč ne znači ništa, dok je Nant u nevolji. "Kanarinci" su u zoni ispadanja, imaju dva boda manje od Oksera, moraju da učine sve kako bi zaustavili očajan niz rezultata. Možda postignu gol na jugu, protiv Tuluza to nije naročito teško, ali oni su jedna od efikasnijih ekipa u ligi, uvek igraju na gol više. U Doduše još su mamurni od strašnih 5:1 u finalu u Parizu, nakon tog velikog trijumfa nisu dali gol ni Lensu, ni Ažaksjou, ali kod kuće će napasti od prvog minuta. Jesenas je na Atlantiku Nant slavio sa 3:1, i sada verujemo da će biti golova u obe mreže, pristup domaćih, ali i potreba gostiju da osvoje kompletan plen daju dobre izglede za našu opkladu.

1355 Frosinone - Genoa 1&3+ (4.75)

Derbi Serije B, ali bez takmičarskog značaja, na "Stirpe" stiže Đenova, oba tima su vizirala karte za viši rang. Domaći Lacijali žele da završe na prvom mestu, imaju četiri boda više od "Grifa", mnogo su efikasniji i na svom malom, ali predivnom stadionu su retko ispuštali bodove. Motiv je do neba, biće ovo i sudar dvojice nekadašnjih saigrača iz reprezentacije Italije i osvajača svetske titule, Fabija Grosa i Alberta Đilardina. Pretpostavljamo i da su Ligurijani malo umorni od slavlja prošle nedelje, pa bi Frozinone trebalo da pobedom praktično osvoji Seriju B, a verujemo i u golove jer nema pritiska. 

1440 Jahn Regensburg - HSV GG&3+ (1.83)

Za HSV znate, neverovatno je šta im se dešava u očajničkoj poteri za povratkom u Bundesligu poslednjih pet godina. I ove sezone su ispali iz top dva, čeka ih baraž ako ne dostignu Hajdenhajm (ima četiri boda više) u poslednja tri kola. Moraju da se paze i gradskog rivala Sankt Paulija koji se "povampirio", pa "Dinosaur" ima ambiciju da trijumfuje u Regensburgu. Domaći Jan Regensburg takođe nema šta da izgubi, bod znači sigurno ispadanje, i oni će igrati na pobedu. "Crveni" su u očajnoj formi, HSV jeste favorit, ali nas je novija istorija naučila da je to za njih uglavnom preveliki pritisak. Daju, ali i primaju dosta golova van svog stadiona, uz gradskog rivala, napred pomenuti Sankt Pauli su najefikasniji gost Cvajte, ali je odbrana kritična. Očekujemo efikasnu utakmicu na istoku Bavarske. 

5016 Porto B - Academico Viseu GG&3+ (2.04)

Drugi tim Portoa završiće u sredini tabele, igraju za utisak već dugo, pa treba očekivati da se otvore i protiv Vizeua koji je jurio elitu, ali su pali poslednjih nedelja. Gosti dolaze iz oblasti koja je poznatija po sjajnom vnu nego fudbalu. Klub je mlad osonova u ovom veku, od 2014. je u drugom rangu. Vrebali su istorijsku šansu, ali su bez pobede nekoliko nedelja pa bi im bilo potrebno čudo da stignu trećeplasiranu Estrelju. Sadašnje četvrto mesto bi za crno-bele bilo najbolji plasman u istoriji, idu u Porto da se nadigravaju. Zanimljivo da se razlikuju od prosečne portugalske provincijske ekipe, igraju mnogo otvorenije i daju i primaju dosta golova na strani. Takav je i mladi tim "Zmajeva" pa proaktivni pristup oba tima obećava golove na malom stadionu "Sampajo" na kome igra druga ekipa slavnog kluba.

Ne propustite