Mešalica - "Mešamo" drugoligaški fudbal!

Autor: Lazar Nikolić
subota 12.10.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Preko Brazila i Argentine do Holandije.

Povezane vesti

4181 Telstar - De Grafšap 1+I&2+II (2.32)

Znate i sami, ako pratite naše tipove, gde je De Grafšap tu su i golovi i to ne samo ove godine. U zaostalim meču druge lige u Holandiji, plavo-beli putuju na Severno More. Telstar nije posebno efikasan, zanimljivo na golu je Kuman Junior, jedan iz loze, sin sadašnjeg selektora Ronalda koji se zove isto kao i tata. De Grafšap je i ove sezone među najefikasnijim timovima u ligi, tačnije jedino je Ekscelsior postigao više golova. Ekipa iz Dotinhema je u ovom trenutku u top četiri, pobedom bi stigla vodeće Den Boš i iznenađujuće dobri Helmond. Kao i obično, gosti će, predvođeni nekadašnjim fudbalerom Utrehta i Groningena, Mimunom Mahijem igrati na gol više, pa očekujemo efikasnu utakmicu na severozapadu Holandije.

4183 Ceara - Ponte Preta x-1 (3.93)

Seari nije lako da u poslednje dve godine gleda uspehe gradskog rivala Fortaleze. "Vovo" odnosno "Deda" jedan od najstarih klubova severa države je ispao pre dve sezone, posle godine stabilizacije, dobro su se pojačali i najavili povratak u ligu. Nije da blistaju, kasne pet koraka za četvrtim mestom, potreban im je dobar finiš kako bi se ipak vratili u elitu. Jednostavno moraju da savladaju Ponte Pretu koja još nije izborila opstanak. Gosti iz Sao Paula loše igraju van Kampinasa, pobedili su samo jednom. Mogli bi da izdrže do poluvremena. Od 10 pobeda na "Kastelau", Seara je polovinu dobila iz "iksa".

4276 Guillermo Brown - All Boys tačan rez. 0:1 (4.45)

Druga argentinska liga, nije lako pobeđivati na strani, ali gostujući Ol Bojsi se bore za baraž za elitu. Ovo je ekipa iz barija Floresta u Buenos Ajresu, stariji brat Estebana Kambijasa, Nikolas koji je i završio karijeru ovde je prvi čovek "Belih". Ovde je karijeru počeo i Karlitos Tevez, poslednji put su igrali među najboljima početkom prošle decenije. Za vikend putuju na jug, na granicu sa Čileom. "Mornari" iz Giljerma Brauna su zakucani za dno, u poslednjih šest mečeva su dali jedan gol, izgubili tri puta sa 1:0. Pazite sada, gosti su u dijametralno suprotnoj formi, četiri pobede od toga su Čakaritu, San Martin i Arsenal Saradni tukli sa 1:0. Pa, zaključak se sam nameće...

4176 Portimonense - Benfica B 1 (1.90)

Ovo je priča. Meč u ponedeljak zatvara ovo kolo druge portugalske lige, a rezervni tim Benfike će biti žestoko oslabljen. Dosta klinaca igra za mlade selekcije svoje zemlje, gotovo svi stranci su odsutni zbog reprezentativnih obaveza, pa će mladi tim "Orlova" biti u nevolji na jugu. U Faru se nisu snašli nakon ispadanja u plej-autu za opstanak prošle sezone, crno-beli su u seriji poraza i u zoni ispadanja. Ali, imaju dovoljno kvaliteta za sredinu tabele. Trebalo bi da iskoriste činjenicu da je gost oslabljen i da dobiju ovaj meč.

 

Ne propustite