Mešalica - Neka vas ne plaše Estonci

Autor: Nemanja Janošev
subota 12.08.2023.
10:00
Izvor: Sportske.net

A tu su i loša sećanja za Nant...

Povezane vesti

1505 Nantes - Toulouse x2&GG (2.45)

 

Prvo pa loša sećanja za "Kanarince" iz bliske prošlosti. Na startu šampionata na Atlantik stiže Tuluz koji je u finalu kupa razneo Nant, bilo je 5:1. Inače "Žuti" su branili trofej, probali da spasu lošu sezonu, ali su "Ljubičasti" održali lekciju rivalu u Parizu u borbi za trofej. Tuluz je kupio mnoge neutralce po povratku u ligu prošle sezone, ali trener Montanije je smenjen i pored trijumfa u kupu. Priča se da nije želeo da prihvati "manibol" koji nameću američki vlasnici. Njegov pomoćnik Karles Noveli je dobio šansu, ovo mu je prvi samostalan posao. Sigurno da će nastaviti istim putem, ofanziva po svaku cenu, odlično su igrali u pripremnom periodu, tukli Romu i Osasunu. Ne verujemo da će izgubiti na ovom gostovanju, a golovi su očekivani.

 

3745 Aberdeen - Celtic GG&4+ (2.60)

 

Seltik je lako izašao na kraj sa nejakim Ros Kauntijem, mada Rodžers nije bio zadovoljan opuštanjem u nastavku, Sada će biti ozbiljniji ispit na "Pitodriju" protiv Aberdina koji je projektovan kao treći tim iza Old Firm rivala, ali tu su negde sa Hartsima kao prošle godine. Donsi su startovali remijem bez golova protiv konzervativnog Livingstona (savetovali smo da odigrate malo golova), ali meč sa "Bojsima" će biti drugačiji. Jer, Aberdin će imati više prostora Seltik uvek igra na pobedu, pa bi domaći mogli da postignu gol. Loše se provode u Glazgovu, ali kod kuće umeju da pruže otpor favoritu. Gotovo uvek tesno gube, a osim poslednjeg meča, i ovoj deceniji su uvek dali gol kod kuće "Keltima". Ako padne neki rani gol, videćemo baš efikasnu utakmicu. Na klupi Aberdina je Bari Robson koji je nekada igrao za Seltik, stalan posao menadžera je dobio nakon sjajne serije prošle sezone u proleće kada su sedam pobeda u nizu Aberdin dovele do trećeg mesta.

 

4337 Levadia - Harju 1&5+ (3.75)

 

Nemojte da vas plaši broj golova, u Estoniji favoriti kod kuće često pune slabe timove. Za Levadiju ste čuli, ove sezone su bacili rukavicu Flori, vode na tabeli i imaju meč manje. "Zelene" vodi Ćuro Tores, mnogo poznatiji kao fudbaler Valensije, ekipa je vicešampion, poslednji put bila je prvak pre dve sezone. Uz Floru, oni su svakako najsupešniji letonski tim u ovom veku. Harju je ušao u ligu ove sezone, oni su iz pregrađa Talina, najverovatnije će ispasti, a na prethodnom gostovanju Levadiji u aprilu kada je sezona počela, izgubili su sa 6:1.

 

3885 Brondby - Lyngby GG&3+ (2.07)

 

Na Brondbi svakako nećemo bacati novac, već smo pisali pred meč sa Odenseom koji su izgubili kod kuće, igraju sa mnogo oscilacija, oni su daleko od najvećeg rivala Kopenhagena u svakom smislu. Ali, golovi su dobra opcija, pogotovo jer u Vestegen stiže rival iz prestonice, Lingbi. Oni su opstali možda i neočekivano prošle sezone, iako se u prvom delu prvenstva činilo da će ispasti kao iz voza. Ovaj simpatični klub ima pridev "kraljevski", na severu grada igraju lep fudbal, ne mare puno za rezultat. Pre dve decenije su čak bankrotirali, ali potrebni su danskom fudbalu, oni su zanimljivo, na početku profesionizma u ovoj zemlji, 1992. bil prvaci, šokirali baš Brondbi koji je dominirao u toj deceniji. "Vikinzi" kako ih zovu, imaju nekoliko Islanđana u postavi, a poznato ime je veteran Finbogason koji je igrao u Belgiji, Holandiji, za Sosijedad i Augsburg. Lingbi se neće braniti, prošle godine bilo je 3:3, i sada će oba tima igrati na pobedu. 

Ne propustite