Mešalica - Od Brazila do Švedske!

Autor: Lazar Nikolić
subota 08.06.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Promešali smo tipove sa sjajnim kvotama.

Povezane vesti

8420 Saint Louis City - Portland Timbers 1&GG (3.02)

Ovde bi trebalo da bude mnogo golova. Pisali smo o Portland Timbersima, timom sa "evropskim" navijačima kada je u pitanju strast i brojnost, igraju na gol više, ali uz efikasnost dodaje i "keca" na domaćina. Sent Luis je u donjem domu, mnogo slabija sezona od prošle, kada su bili prvi na Zapadu. Tim iz Misurija ima kvalitet, nekoliko iskusnih i poznatih igrača kao što je bivši golman Dortmunda Burki, pa bivši reprezentativac Švedske Joakim Nilson, još par dobrih Skandinavaca. Remi protiv Mesijevog Majamija je verovatno najava boljih dana za tim koji predvodi nekadašnji reprezentativac Južne Afrike Bredli Karnel.

8737 Songdal - Egersund GGI (3.55)

Songdal igra efikasno kod kuće, pa je možda ovo prilika da vidimo još jednom goleadu,  poslednje dve utakmice su "došli" u GGI. Egersund je tek stigao u drugu ligu, nisu se snašli loše na početku, verovali ili ne, najefikasniji su tim lige. Ekipa sa Severnog Mora je dala golove u devet od deset mečeva ove sezone, imaju pet pobeda i mada niko ne očekuje da će izdržati u gornjem domu, svakako da oko opstanka nema bojazni. Nema sumnje da će napasti i na ovog gostovanju, očekujemo da pršti od samog početka.

8836 Roskilde - Esbjerg 1+I2+II (2.36)

Esbjergu nije mesto u trećoj ligi, radi se o klubu koji je petostruki šampion, pre desetak godina su osvojili i kup, sada se vraćaju u viši rang. Ponovo su promenili vlasnike, teška situacija koja je rezultirala ispadanjem u treći rang posle 28 godina je rešena, pa su nadmoćno osvojili prvo mesto još pre dve nedelje. Gostuju Roskildeu, timu sa istoka države koji je ušao u ovaj rang pre dve sezone. Meč nema nikakav značaj za goste, dok domaćin može još do druge pozicije koja bi značila baraž za viši rang. Ali, samo im pobeda igra, verujemo u ofanzivni pristup oba tima od starta. Po tradiciji u poslednje dve godine u sudarima ovih timova uvek ima dosta golova.

8617 Defensores de Belgrano - Gimnasia y Tiro 0-1 (2.09)

Ako vam se čini da je ovo mala kvota za ovu vrstu opklade, hajde da izložimo čitav "slučaj". Ovo je meč druge argentinske lige, koja je haotična, generalno nema mnogo golova, a ovi timovi su baš tvrdi. Domaćin iz Buenos Ajresa će dočekati Gimnaziju Tiro, koja je u poslednja tri meča na strani odigrala 0:0. Ovaj tim, verovali ili ne, ima sedam remija u osam mečeva van svog terena, i dali su samo četiri gola i primili tek pet. Radi se o timu iz Salte, grada koji neodoljivo podseća na Andaluziju. Nemaju neku fudbalsku tradiciju, poslednji put pre četvrt veka su bili prvoligaši. Najpoznatije ime je Leandro Zarate, nekadašnji igrač Botafoga i niza prvoligaških klubova u Argentini, ima 40 godina, još igra. Domaćin je iz Nunjeza, predgrađa prestonice, uglavnom su odskočna daska za klince iz većih klubova. Svojevremeno se "Burito" Ortega oprostio u njihovom dresu.

 

 

Ne propustite