Mešalica - Spremni za goleade?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 16.09.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Evo tipova...

Povezane vesti

1807 Sporting - Moreirense 1&GG (3.15)

Sviđa nam se kako igra Moreirenše. Oni su ekipa koja se sabrala i nakon ispadanja nadmoćno osvojila drugu ligu ekpresno se vrativši u elitu. Imali su težak raspored na startu, nesrećno izgubili od Portoa, vodili su i protiv Brage u zaostalom meču tokom reprezentativne pauze i na kraju pali golom iz penala u 97. minutu. Da je bilo malo više sreće, mogli su da imaju više bodova. Ovako ostaje pobeda protiv Šaveša, koja je bila ubedljivija igrački nego rezultatski, a odoleli su na gostovanju nimalo naivnom Famalikau. Verovatno će izgubiti od "Lavova", ali mogu da igraju opušteno i da postignu gol. Nekoliko dobrih napadača tipa Brazilaca Andre Luisa i Mateusa (tu je i iskusni Kamačo) mogu da postignu gol. Sporting je posle tri pobede remizirao protiv Brage, ispustili su pobedu, očekujemo da osvoje tri boda, ali i da im opušteni Moreirenše zatrese mrežu.

5663 AEK - Olympiacos 1x&1-2 (2.6)

Derbi u Grčkoj, AEK je prošle godine Pirejcima preoteo titulu, a crveno-beli su se loše provodili na severu prestomice. I sada će teško pobediti, AEK nije uspeo da prođe Antverpen, moraće da se zadovolje LE. Almeidin tim je bio odličan kod kuće prošle sezone, to je bio zalog osvajanja krune, prve posle pet godina i tek druge u ovom veku. Ne verujemo da Olimpijakos koji je zbog nedostatka novca od LŠ štedeo na pojačanjima može da slavi, iako su bili sigurni u dosadašnjem toku prvenstva. Biće dosta opreza, ipak verujemo da su "crno-žuti" bliži pozitivnom rezultatu.

5737 Celtic - Dundee Fc 1&2-3I (2.38)

Seltik je već jednom kiksirao kod kuće, na opšte iznenađenje nisu pobedili Sent Džonston na svom terenu, ali je to kompenzovano trijumfom u prvom Old Firmu u novoj sezoni. Sada Bojsi dočekuju povratnika u škotski Premijeršip, Dandi koji deluje sasvim dobro, sa pet bodova iz četiri meča. Ali, šampion je drugi nivo kvaliteta, čak i u odnosu na Rendžerse. Scenario je sledeći, da od početka krenu ka golu rivala, da što pre završe posao kako bi sačuvali snagu za start Lige šampiona. Rodžers nema samo zadatak da odbrani triplu krunu koju mu je u amanet ostavio Postekoglu, već da napravi iskorak u Evropi. Zato je Liga šampiona baš važna, Seltik na startu igra protiv Fejenorda, grupa u kojoj su Lacio i Atletiko iz Madrida nije takva da su bez šansi za top 16 fazu. Možda budemo videli goleadu od početka.

1400 Heidenheim - Werder Bremen GGI (3.80)

Pre par nedelja pisali smo o Hajdenhajmu, ako se ne varamo, oni su 75. klub u istoriji koji igra Bundesligu. Mali tim iz Baden Virtemberga se plasirao prvi put u elitu, neće biti lako da opstanu, ali su posle ispuštenih bodova u debiju na svom stadionu protiv Hofenhajma, pokazali veliko srce i karakter u Dortmundu, primili dva gola i uzeli na kraju prvi prvoligaški bod. Osokoljeni dočekuju Verder koji je nakon startnih poraza neočekivano rasturio Majnc na "Vezeru". "Zeleni" su nepredvidiva ekipa, ne brane se, igrali su pre dve godine u Cvajti na ovom stadionu izgubili sa 2:1. Ipak, za Hajdenhajm ih vežu lepe uspomene, u čuvenim mečevima baraža 2020. godine, videli smo dva remija, ali je Verderu 2:2 u gostima bilo dovoljno da opstanu. Ako vidimo gol u prvih dvadesetak minuta meča, sigurno je da nas čeka efikasna utakmica...

 

Ne propustite