Mešalica - Tvrdo u finalu Kupa Turske, Jokohama je veliki favorit!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 09.06.2023.
21:00
Izvor: Sportske.net

Pokušajte!

Povezane vesti

5132 Atlanta - DC United x2&3+ (4.25)

Kvota na domaće je manja od realne, prestonički tim u četvrtak igra protiv Nekakse, meksičkog tima prijateljski meč, ali je Vejn Runi najavio da će tu izvesti kombinovani sastav. Nije baš da sezona posle Vazinog povratka ide dobro za DC, ali je Atlanta Junajted veoma nestabilan. Ekipa iz Džordžije je efikasna, primaju previše golova, gosti su verovatno stekli samopouzdanje pobedom u Majamiju protiv Bekamovog Intera. Domaći imaju nekoliko poznatih igrača, bisera u vidu Argentinca Tijaga Almade koji bi mogao u Milan, čeka nas zabavan meč, dosta golova, gosti iz distrikta mogu makar do boda.

5172 Brann - Lillestrom 1-1&0-4 (3.05)

Odlućili smo se za ovu vrstu opklade zato što ne verujemo da će Lilestrem dati gol na obali Atlantika. Bergen je teško gostovanje, još je Bran pošto se prošetao kroz drugu ligu nakon neočekivanog ispadanja i pored naših sumnji odigrao sjajno u prvih deset kola u eliti. Bodo je prejak, ali je Bran na drugoj poziciji, primili su samo tri gola kod kuće. Lilestrem je pri vrhu, gde se očekivalo da će biti, ali ne uspevaju baš da stvore puno prilika na gostovanjima. Slobodno se može reći da su "Kanarinci" nepredvidiv tim, ali da je na osnovu prve trećine prvenstva jasno da nemaju kvalitet za nešto više od evenutualno četvrtog ili petog mesta. Ispoštovaćemo formu Brana, a ne bi trebalo da bude previše golova...

4660 Yokohama Marinos - Kashiwa Reysol PSN 1 (3.30)

Jokohama je šampion, "Mornari" su deo Siti grupe (iako su Arapi manjinski vlasnici, fabrika "Nisan" ima kontrolni paket akcija), imaju kvalitet da dugo vladaju Džej-Ligom, ali cilj je da pokore i Aziju. Ovaj klub nikada nije napravio iskorak u Ligi Šampiona na kontinentu poslednjih godina, ispali su od Inijestinog Vesel Kobea u osmini finala. Sada će se sa Kobeom boriti za titulu, timovi dele prvo mesto, Nagoja takođe igra iznenađujuće dobro. Gosti iz okoline Tokija su potpuno razočaranje, ni prošle sezone nije bilo sjajno, ali je "Sunčani Kralj" kako zovu ovaj tim, makar bio u gornjem domu, sada su na deobi poslednjeg mesta i imaju najslabiji napad u ligi. Ovo nije realna situacija, bolji su od sadašnje pozicije, ali u junu ni u znatno boljoj formi nisu mogli ništa u Jokohami.

3438 Fenerbahce - Basaksehir 0-1I&1-2II (2.35)

Fener u finale ulazi kao favorit, na kraju krajeva ne samo zbog veličine kluba već jer su dva puta tukli gradskog rivala ove sezone. Žorž Žesus želi da prvu sezonu završi trofejom, njegov klub je poslednji put slavio u kupu pre deset godina kada je Musa Sov, Senegalac postigao jedini gol protiv Trabzona. Sledeće sezone je Fenebahče osvojio titulu, pa se navijači nadaju istom scenariju i deceniju kasnije. Meč se igra u Gestepeu, u blizini poznatijeg Izmira, jasno da će velika većina navijati za Fener. Basakšehir je od rasta kluba podržanog državnim novcem osvojio titulu pre nekoliko godina, oni su pre šest sezona igrali finale kupa i izgubili od Konje na penale. Po tradiciji u ovakvim mečevima za trofej u Turskoj nema mnogo golova. Prošle godine kada je Sivas dobio Kajzeri u regularnom delu je bilo dva. Jedan meč u finalu se igra od kraja proškog veka. Ne očekujemo spektakl na stadionu "Gursel Aksel".

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak