Mešalica - Vatromen u Reksamu!

Autor: Nemanja Janošev
petak 26.04.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Fešta golova!

Povezane vesti

 

1096 Wrexham - Stockport 2+I&2+II (5.70)

 

Vatromet na terenu, vatromet na tribinama, ovo je derbi za kraj, oba tima idu u treću ligu. Stokport je godinama u usponu, opravdali su očekivanja. "Šeširdžije" su par godina gubile na neverovatan način promociju, sada nije bilo dileme. Tim talentovanog menadžera Dejva Čelinora (odbio neke ponude iz Čempionšipa, doduše da bude privremeni trener) je dao najviše golova u ligi, imaju sa Mensfildom i najbolju odbranu. Neće se braniti na velško-engleskoj granici, Reksam slavi novi ulazak u veći rang, Rajan Rejnolds i partneri najavljuju nova ulaganja, biće to velika priča u jačem takmičenju sa ozbiljnijim klubovima. Niko ovde neće misliti na odbranu, Reksam ima ogroman motiv, primili su pet komada u okolini Mančestera u prvom delu šampionata.

 

1212 Real Sociedad - Real Madrid 1x&GG (2.58)

 

Belingemov gol u "El Klasiku" je stavio tačku na trku za titulu. Pobeda Reala i povratak titule, ali jasno da Anćeloti i Merengesi imaju kao ultimativni cilj novu Ligu šampiona. Prošli su Siti nakon velike borbe na penale, odlučivali su detalji, možda i sreća, sledeći je Bajern. Meč se igra sredinom nedelje, pa dan ranije u petak putuju u Baskiju. Real je mamac i ogroman motiv, Sosijedad je sjajno igrao jesenas u Ligi šampiona, ali je izvukao najdeblju slamku iz slabijeg šešira PSŽ. Kasnije su pali, sada su šesti i mogu u LE, mada im Betis diše za vratom. Teško je očekivati da "plavo-beli" stigu četvrtoplasirani Atletiko, mada će se boriti. Bod im ne znači puno, bliži su pobedi jer će Anćeloti izvesti kombinovan sastav. Real nije na "Anoeti" pobedio na dva od tri poslednja gostovanja. S obzirom da su Madriđani mislima već u Minhenu, ne verujemo baš u njihov ozbiljan pristup, imaju +11 u odnosu na Barsu, ne znači im puno...

 

1413 Augsburg - Werder Bremen  pada gol u prvih 15 minuta/DA (2.75)

 

Odlične partije Bavaraca nakon jesenjeg dolaska Danca Jensa Torupa na klupu su ih ostavile u ligi, čak imaju šansu za istorijski najbolji plasman u Bundesligi u poslednjih deset godina. Teško će do Evrope, ali ih ništa ne košta da napadnu Verder koji je takođe blizu opstanka. Meč ne odlučuje puno, ume Augsburg da igra ofanzivno, često i bezglavno na početku, ne vidimo ovde prostor za kalkulacije. Verder je tvrđi, ali su pokvarili skor na strani i umeju da prime rano gol. Sve u svemu, ovo je klasična bundesligaška utakmica pred kraj sezone, pa stoga je vrlo moguće da se rano otvori.

 

4272 Estudiantes de la Plata - Boca p.p. tačan rezultat 0:0 (2.48)

 

Polufinale argentinskog Liga kupa, igra se jedan meč, Boka je iznenadila River u Super Klasiku, i boriće se za prolazak u završnicu. Melem na ranu za "Kseizenese" koji ove sezone, što je ponižavajuće igraju u Sudamerikani. Neće biti lako Estudijantes je preslišao Barakas Sentral. "Studenti" su gotovo 15 godina bez trofeja u Ligi i Liga kupu, osvojili su kup prošle sezone, ali ovo bi bila ogromna nagrada za tim "familije" Veron. Posle dede, tate i naravno Sebastijana Verona koji je sada čelnik Estudijantesa, i poslednji izdanak Dejan Veron (dobio ime po Dekiju Stankoviću) je u timu, domaćin po tradiciji ima dosta mladih igrača iz svoje škole. Pravi su ratovi u ovakvim mečevima, U tri od četiri poslednja sudara ovih rivala, uključujući onaj pre desetak dana u regularnom delu takmičenja, na poluvremenu nije bilo golova. 

Ne propustite