Moranje (drugi deo) - Timovi pod imperativom i sjajne kvote u AdmiralBetu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 26.05.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Koji su to timovi od kojih očekujemo pobedu?

Povezane vesti

1922 Twente - Ajax 2 (1.73)

Navijači Ajaksa su šokirani sezonom, Van der Sar je izviždan i izvređan pre nekoliko dana, godina se završava bez trofeja, ali i bez Lige šampiona najverovatnije (ako PSV ne kiksne u Alkmaru, odnosno ne osvoji bod. Ali, i da se to desi, ako Ajaks ne pobedi na teškom gostovanju u Enšedeu, mogao bi na kraju da umesto u LE završili u Ligi Konferencija, mora da se osvrće, Alkmar je na samo dva koraka iza "Kopljanika". Kada se sve sabere, pobeda je jedini put za Tadića i kompaniju, ona odagnava brigu ali i daje neku nadu za drugo mesto što bi spasilo sezonu. Tvente je peti, tu će i ostati, a onda sledi plej-of za plasman u Evropu. Oni su neporaženi ove sezone kod kuće, uz PSV su i najbolji domaćin, čisto da vidite kakav posao čeka Ajaks. Doduše, imaju dobru tradiciju na holandsko-nemačkoj granici.

1459 Jahn Regensburg - Heidenheim 2 (1.52)

Hajdenhajm je na korak od istorije. Drugi su, idu direktno u Bundesligu ako dobiju u Bavarskoj. Ovaj klub nikada nije bio ovako visoko, poznati su po tome što forsiraju nemaćke igrače, prošle sezone su imali zapažen nastup, završili kao šesti, pre tri godine igrali baraž za Bundesligu. Sada imaju šansu da ga izbegnu i da odu među najbolje. Na Dunavu ih čeka Jan Regensburg koji je ispao, ima tri boda manje od Arminije, i mnogo goru gol razliku. Gosti ne smeju ništa da rizikuju, HSV je na trećem mestu, gostuje protiv Sandhausena (u magazinu u tekstu o završnici nemačke sezone imate tip sa tog meča), pa Hajdenhajm samo trijumfom zadržava drugu poziciju.

1482 Dynamo Dresden - Oldenburg 1 (1.23)

Dinamo ima bod manje od trećeplasiranog Osnabrika, ali i četvrto mesto će doneti baraž, jer je na drugom, mestu direktne promocije amaterski tim Frajburga, oni ne mogu u Cvajtu. Zato se ekipa iz istočne Nemačke koja je inače ispala iz lige nada, mada moraju da se poklope delom rezultati, za očekivati je da i Sarbriken savlada Viktoriju iz Kelna. Ali to je teži rival nego Oldenburg koji stiže u prestonicu Saksonije. Ovo je jedna vrsta regionalnog derbija, mada timovi nisu rivali. Dinamo je koliko-toliko tokom proleća ustalio formu na domaćem terenu, pa treba očekivati da veći motiv presudi.

1129 Sparta Prague - Viktoria Plzen 1 (1.66)

Kako smo i pretpostavii, Sparta nije uspela da dobije Slovačko u gostima, završeno je remijem 0:0 (naša opklada je bila manjak golova, zahvalićete nam kasnije) i sada "Gvozdeni" moraju da ostanu neporaženi kod kuće, jer u suprotnom Slavija bi pobedom protiv Slovačkog na svom terenu u Vršovicama stigla do titule. Plzenj završava kao treći, miriše na primopredaju titule, gosti bi prošlogodišnju krunu trebalo da predaju Sparti koja dugo čeka prvo mesto. Neće se kockati, igranje na bod je baš opasno pa očekujemo trijumf domaćeg tima i veliko slavlje na "Letni".

9768 Trofense - Mafra 1 (1.97)

Jedna nepoznanica je ostala u drugoj portugalskoj ligi, ko direktno ispada, ko će u baraž. Trofense mora da dobije Mafru, to je preduslov i da se nada da će Belenenses biti zaustavljen na gostovanju Vilafrankenseu koji kao i Mafra nema za šta da igra. Ipak, nekako smo sigurniji u pobedu ekipe iz okoline Portoa koja je našla formu u finišu, pobedom bi, zbog bolje gol razlike izbegli direktno ispadanje i dobili plej-aut šansu, čak i ako Belenenses (sada se ta ekipa zove BSAD zbog pravnih zavrzlama) osvoji bod na kratkom putovanju u drugi deo Lisabona. Mafra se malo opustila poslednjih nedelja, verujemo da će igrati u "drugoj brzini" ovaj meč.

8991 Orleans - Concarneau 2 (2.15)

Konkarno je na pozicijama koje donose plasman u drugu francusku ligu proveo veći deo šampionata, u poslednjih 90 minuta ulaze sa jasnim pregledom situacije. Ako dobiju u Orleanu ništa drugo nije bitno, tim iz Bretanje prvi put posle pet godina u trećem rangu ide u drugu ligu. Neće to biti iznenađenje, imaju nekoliko poznatijih igrača, dovoljno je pomenuti Romena Sansa koji je igrao za Sošo, iskusnog napadača Rabiljara koji je nastupao za Go Ahed u prvoj ligi Holandije, Urije je reprezentativac Centralno-Afričke Republike, sve u svemu imaju kvalitet. Orlean igra samo za čast, ali gostujući plavo-crveni su bliži pobedi i promociji.

9881 Wil - Yverdon 1 (1.61)

Vil još ima šansu za baraž, ako Lozana Oši ne dobije Belinconu. Nama je nekako ovaj par izgledniji jer Iverdon se plasirao u ligu, od tada slave, verovatno će izvesti šareni sastav u Vilu. Domaći su u utorak izgubili od Lozane što je bio ključ za eventualan direktni plasman, ali hajde da verujemo da su sposobni da dobiju ovaj poslednji meč i čekaju vesti iz francuskog kantona. Zanimljivo, iako će ekipa Iverdona u elitu direktno, Vil im je uzeo sedam bodova iz tri meča, a u jedinoj utakmici u okolini Sent Galena dobili su ih sa 4:0, pa je očigledno da bolje igraju protiv jačih ekipa.

9591 Brondby – Norsjaelland 2 (2.28)

Mrtva trka Kopenhagema i Nordsjelanda se nastavlja. U ponedeljak je ekipa iz Faruma dobila kod kuće pa je razlika i dalje jedan bod u korist "Lavova" iz prestonice. Do kraja su dva kola, Kopenhagen ima gostovanje u Viborgu i onda Randers kod kuće na "Parkenu", ako dobiju za vikend, onda sve drže u svojim rukama pred svojim navijačima. Ali, "Tigrovi" iz Faruma se nadaju da bi Viborg mogao da zaustavi lidera. Na papiru gostovanje u prestonici protiv Brondbija nije lako, ali sigurno da navijači domaćih nikako ne žele da Kopenhagen bude prvak, oni baš nisu sigurni da njihov tim treba da igra maksimalno. Jasno, želje im neće biti uslišene, Danci igraju pošteno, ali je Nordsjeland bolji tim, i to ne malo, od Brondbija.

7532 Khimki - Ural 2 (1.91)

U Rusiji je Zenit prvak, nije ni bitno na kraju krajeva kakav će biti poredak u vrhu, nema Evrope, ali je bitka za opstanak zanimljiva. Do kraja su dve utakmice, Ural je u najboljoj poziciji da izbegne baraž sa timovima iz nižeg ranga. Oni za vikend gostuju u Podmoskovlju, Himki je, kao i Torpedo odavno ispao iz lige, odavno su se predali. Ovo je prilika za "Pčele" da pobedom praktično reše sve brige pred poslednje kolo jer rivali Fakel Voronjež i Samara igraju između sebe. Himki se odavno predao…

1478 Osnabruck - Borussia Dortmund 2 1 (1.36)

Veliku uslugu je Osnabriku učinio Dinamo iz Drezdena koji je u prethodnom meču poražen od Mepena sa 4:1 i to posle preokreta. Sada "ljubičasti" imaju veliku šansu da se plasiraju u baraž, ali moraju pobediti drugi tim Borusije iz Dortmunda i ne samo to. Moraju pojuriti i gol-razliku, trenutno imaju +20, Vehen koji ima isti broj bodova ima +19, pa je jasno da moraju pobediti istom ili većom razlikom od svog protivnika za ulazak u viši rang. Definitivno su tim koji je trenutno u najboljoj formi u ovoj ligi, sada im dolazi sasvim prosečna ekipa koja se, jasno je, neće lako predati, ali domaćin se pita i verujemo u pobedu od dva ili više golova razlike.  

Ne propustite