Moranje (drugi deo) - Timovi pod imperativom i sjajne kvote u AdmiralBetu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 03.06.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Koji to timovi moraju da pobede ovog vikenda?

Povezane vesti

1522 Nantes - Angers 1 (1.35)

Apsolutno ništa ne ide kako treba za Nant. Kanarinci su poslednji put u Ligi 1 pobedili 12. februara, i to ekipu Lorijena. Od tada devet poraza i pet remija, očajna forma i koliko god izbegavali zonu ispadanja, sada su u njoj i teško da će iz nje izaći. Da bi se to desilo, potrebna je obavezna pobeda nad Anžeom, ekipom koja je već prežaljena, jednostavno je, ako ne pobede ovog protivnika, onda i nema šta više da traže u eliti. Zbog toga je sve podređeno ovom meču, bez obzira na rezultat utakmice Okser-Lens gde se traži pobeda gostiju. Nant je protiv Lila igrao dobro u gostima, dokazao da može da odigra kvalitetan meč, bilo je tako i protiv Tuluza kada nisu imali ni sreće... Sada je vreme za pobedu.

1523 Auxerre - Lens 1 (2.75)

Težak raspored Oksera u finišu sezone bi mogao skupo da ih košta. Sada u Burgonju stiže Lens, ekipa koja je najprijatnije iznenađenje ove sezone i neko ko će igrati Ligu šampiona za par meseci. Neće se dati tako lako, iako ne mogu ni gore, ni dole, ostaće drugi na tabeli. Okser mora da pobedi jer iza njih je Nant koji preti i svi očekuju da pobede Anže. Okser je imao nekoliko dobrih partija u poslednje vreme, nisu se lako dali ni protiv Pari Sen Žermena, zaustavili su pre par nedelja izuzetni Klermon, bili čak i bolji od Tuluza, ali nemaju ni oni pobedu već neko vreme, poslednja je bila 16. aprila, od tada šest mečeva bez pobede. Vreme je da odrade ovaj posao kako treba, a za igrače koji vole igre na golove, smatramo da ih neće biti više od 3.

3305 Ruch - Tychy 1 (1.42)

Poslednje kolo poljskog šampionata, u gradu Hožovu dolazi Tihi, tim koji je bezbrižan, a Ruh će pokušati da pobedom stigne do plasmana u elitni rang Poljske. Porazom od Katovica u prethodnom kolu su sebe doveli u nezavidnu situaciju, sada moraju da pobede i ako to ne učine, teško da ćemo ih gledati direktno u eliti. Ruh je ekipa koja je sa najboljom odbranom u ligi, definitivno su i favoriti u ovom duelu jer gosti dolaze potpuno rasterećeni. Sa druge strane, jasno je da iz takvog stava mogu da naprave problem domaćinu, ali činjenica je i da Tihi ima slabu odbranu, među četiri najslabije u ligi i otvorena igra ih je veliki broj puta skupo koštala. Čini se i da je kvota na pobedu domaćina zaista sjajna!

3516 Puszcza - Chrobry Glogow 1 (1.51)

Svoju priliku da se direktno plasira u najviši rang poljskog šampionata ima i ekipa Pušće iz Njepolomica, gradića od 10 hiljada stanovnika, tim koji praktično nema ni stadion na kom bi mu bilo dozvoljeno da igra najviši rang. Ipak, imaju sjajnu ekipu, a činjenica je i da su u sjajnoj formi, dobili su poslednje dve utakmice i nenadano ušli u borbu za direktan plasman u elitni rang jer je i Ruh kiksnuo protiv Katovica. Protiv Črobrija na svom stadionu ne bi trebalo da bude previše problema, apsolutni su favoriti, valja napomenuti i da im je odbrana druga najjača u ligi, dok je Črobri prosečan tim iz sredine tabele i možda treba očekivati i pobedu sa nulom.

3310 Lechna - Wisla 2 (1.53)

Izuzetna završnica za plasman u viši rang kada je u pitanju poljska druga liga se završava ovog vikenda, a Visla je sve uspela da upropasti u prethodnom kolu. Četiri tima se bore za jedno direktno mesto (LKS Lođ je već prošao u elitu), Visla je, mnogi će reći, svoju šansu propustila u prethodnom kolu kada je poražena od Sosnovjeca. Sada gostuju u Lenčni koja ne zna za poraz četiri meča, moraju da pobede kako bi uopšte bili u situaciji da odu direktno u viši rang, ali moraju da prate rezultate i svojih protivnika. Visla ima najbolji napad u ligi, jasno je da će napasti od starta, neće ostavljati ništa kalkulacijama. Sa druge strane, plej-of je obezbeđen i postoji doza rasterećenja, ali nije to ono što su želeli, hteli su dosta ranije da završe posao. Svakako, "dvojka" se sama nameće ovoga puta.

3306 Podbeskidzie - R. Rzeszow 1 (1.65)

Tim iz Bjelsko-Bjale ima nadu da može stići do plej-ofa, ali su potrebni porazi Arke i Stala iz Žešova, a posebno je malo verovatno da će Stal uspeti da izgubi od već otpisane ekipe Skra. Ipak, Podbeskidze je pod moranjem, trebalo bi da odrade ono što je do njih, gosti iz Žešova nemaju mnogo motiva osim da dostojno završe sezonu i da pomute račune domaćinu. Resovija ima dva uzastopna poraza, čini se da se i treći nazire, odavno su već glavama na odmorima, možda i u drugim klubovima, ima tu dosta stranaca iako se radi o prosečnom timu poljske druge lige, čak petorica su igrala prethodni duel protiv Termalice koji su izgubili. Dodajmo i da gostima neće igrati veoma bitan štoper, Holanđanin Hugenhut koji je dobio crveni karton u prethodnom meču.

3517 Stal Rzeszow - Skra 1 (1.53)

Stal je na poziciji koja vodi u plej-of i planiraju tu da ostanu, sada imaju zicer protiv tima koji je već saznao svoju sudbinu, da će igrati u trećem rangu takmičenja. Imaju veoma loš period iza sebe, tri utakmice bez pobede, i to ne protiv timova koji se bore za ulazak u elitni rang. Sada moraju da se saberu, imaju sreću i jer Arka igra protiv Termalica koje se bore za direktan plasman u viši rang. Ipak, sve je u njihovim rukama, očekujemo dosta i od Andreje Prokića koji nastupa za ovaj tim, radi se o igraču koji je izuzetno iskusan u Poljskoj, a ove sezone ima već 11 asistencija. Uglavnom, realizacija mora da se popravi, Skra je najgori tim u ligi i teško da može do gola u Žešovu.

1734 Krylya Sovetov Samara - Spartak Moscow 1 (2.55)

Spartak nema više nikakvu obavezu u prvenstvu, trka za Evropom ne postoji, imaju jedino obavezu prema sebi i svojim navijačima da dobiju poslednju utakmicu u prvenstvu. Istu obavezu ima i ekipa Krila Sovjetov, oni su trenutno na 13. mestu koje vodi u baraž i tražiće pobedu kako bi pretekli ekipu iz Voronježa na tabeli, Fakel ih je pobedio u prethodnom duelu i čini se da su više zaslužili da ostanu među 12 najboljih. Tim iz Samare želi da dokaže suprotno, ali moraće da dobiju Spartak u poslednjem kolu, Spartak koji igra dosta opušteno poslednjih nekoliko mečeva. Krila imaju solidnu formu, ali ih je poraz od Fakela totalno poremetio i moraće da se nadaju i sreći. Mogu li do pobede? Spartak je pobedio samo jednom u poslednjih pet utakmica i to onda kad je bilo najbitnije navijačima, protiv CSKA iz Moskve.

1730 Nizhny Novgorod - Khimki 1 (1.45)

Imaju domaći i dalje nadu da mogu da stignu do opstanka i to da ne igraju baraž, čekaće pobede Zenita protiv Fakela, odnosno Spartaka protiv Krila Sovjetova da bi stigli do 12. mesta koje definitivno znači i Premijer ligu naredne sezone. Upravo je taj Fakel poremetio planove Nižnjem, izgubili su u Voronježu što je bio ključ sezone, sada moraju da se vade, ali imaju najlakši posao u poslednjem kolu jer im dolazi već prežaljeni Himki. Nižnji je tvrd tim, dokazali su i u prethodnom kolu protiv Spartaka iz Moskve kada nisu primmili gol, Sočiju su dali čak 4 u pobedi sa nulom. Naravno, nije svejedno i da li će tim biti 13. ili 14. na tabeli u slučaju baraža, neće se definitivno obeshrabriti i u slučaju da im jedan od dva rezultata ne bude išao u korist.

1731 Zenit - Fakel Voronezh 2 (4.70)

Zenit je već osvojio titulu i igraju dosta opušteno poslednjih nekoliko mečeva. Zapravo, nisu dobili nijednu od poslednje tri utakmice, a da li možemo verovati da će Fakel uspeti da stigne do tek sedme pobede u prvenstvu upravo u Sankt Peterburgu? Oni najoptimističniji smatraju da će se to desiti, ekipa iz Voronježa ima kvalitet, dokazali su to u mečevima sa direktnim rivalima za opstanak, dobili su i Nižnji i Krila Sovjetov i jasno je da imaju čemu da se nadaju na gostovanju Zenitu kojem će i ovaj meč imati revijalni karakter. Gosti ne žele da gledaju u tuđa dvorišta jer bi sa tri boda definitivno obezbedili opstanak.  Imaju gosti iskustva, Roman Akbašev igra sjajno, preuzima odgovornost kada je to potrebno, zašto se ne nadati šokantnoj pobedi?

Ne propustite