Moranje (treći deo) - Timovi pod imperativom i sjajne kvote u AdmiralBetu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.05.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Koji to timovi moraju da pobede ovog vikenda?

Povezane vesti

1560 Al Ettifaq - Al Nassr Riyadh 2 (1.31)

Titula je daleko za Al Nasr, ali je jasno da mentalitet Kristijana Ronalda ne dozvoljava bilo kakvo opuštanje. Čak i kada su gubili sa 2:0 u prethodnom meču protiv Al Šababa, ali su onda Taliska, Gareb i Ronaldo preuzeli stvar u svoje noge i dobili su utakmicu. Sada će možda imati i lakši zadatak, ali je činjenica da ne igraju na najvišem nivou i da je Al Itihad veći favorit za osvajanje titule. Sve osim pobede značiće praktično i titulu za Al Itihad, pa Ronaldo mora dodatno da "zapne", da ne kažemo da mora da ubaci u najveću brzinu. Etifak je ekipa koja je obezbedila opstanak, izgubili su poslednje dve utakmice, čini se da bi mogli i treću uzastopno i da ih to neće boleti previše. Naravno, sa druge strane, želeće da se isprse pred Ronaldom.

1360 Hamburger SV 2 - SC Weiche 08 1 (1.36)

Hamburg mora da se probudi kao jedan od najvažnijih nemačkih klubova u istoriji, mnogi koji govore da se ne radi više o gigantu greše, jer projekat je takav da je plan da prvi tim za nekoliko godina igra Evropu, a drugi makar da stigne do trećeg ranga. I taj treći rang takmičenja je jako blizu, HSV 2 je nadomak plasmana u viši rang, a za to im je obaveza da savladaju Vajče. Dobili su ih u gostima u prvom delu sezone, sada bi trebalo da imaju još lakši zadatak protiv tima koji je u sredini tabele i ne može ni gore, a ni dole. HSV ima malo problema sa realizacijom u poslednja tri meča, ali kada pogledamo širu sliku, dobili su poslednjih šest od osam mečeva, odigrali svega dva nerešeno i nesumnjivo su veliki favoriti i u ovom meču.

9679 Omonia - AEK Larnaca 2 (1.61)

Domaćin je završio posao. Iako su poslednji u plej-ofu, tačnije ukupno 6. u prvenstvu, Omonija je kao najbezbrižniji tim stigla do finala Kupa i osvojila ga pobedom protiv AEL-a, pa će igrati evropsko takmičenje naredne sezone. Sa druge strane, AEK iz Larnake, ekipa koja je bila prvoplasirana veliki deo sezone na Kipru i koja je dokazala da i u Evropi može da se nosi sa jačima od sebe, ne samo da je izgubila titulu i drugo mesto, već je pod znakom pitanja i izlazak u Evropu. Zbog toga ne smeju sebi da dozvole da odigraju ni nerešeno protiv Omonije u gostima, pobeda je obaveza, jer Apolon preti sa četvrte pozicije i žele i oni da igraju Evropu. Čini se da je AEK platio cenu igranja u Evropi ove sezone, previše su se okrenuli Ligi konferencije gde su daleko dogurali, ali toga odavno već nema i vreme je da se sve snage upute u poslednju utakmicu u prvenstvu, a imali su daleko više vremena da se pripreme jer je Omonija u sredu igrala finale Kupa.

1400 Stuttgart - Hoffenheim 1 (1.62)

Poslednje kolo nemačkog prvenstva, ekipa Štutgarta dočekuje Hofenhajm i ima apsolutni imperativ jer bi svaki drugi rezultat sem pobede bio ogroman rizik. "Švabe" su u solidnoj formi, u poslednje dve utakmice protiv Leverkuzena i Majnca su uzeli četiri boda, odigrali su sjajno protiv "karnevalskog kluba". Sve bi to prosuli u slučaju poraza od Hofenhajma, moraju da pobede i verujemo da će biti tako, što će biti dovoljno za opstanak u Bundesligi i novu sezonu u eliti. Hofenhajm je to obezbedio u prethodnom meču protiv Union Berlina kada je slavio sa 4:2, sada totalno rasterećen dolazi u Štutgart, ali daleko od toga da će doći sa belom zastavicom. Očekujemo dobar meč, možda i jedan od najlepših u poslednjem kolu Bundeslige, ali i pobedu domaćina koji su u dobroj formi.

2152 Hartberg - Ried 2 (3.10)

Tim sa "Josko arene" gostuje Hartbergu koji je prebrinuo brige oko opstanka, što im je bio primarni cilj, dok gosti ovoga puta nemaju nikakav izbor, nego da pobede. Neverovatan je bio njihov niz od pet mečeva gde su beležili samo remije, a onda je usledio poraz od Altaha koji ih je dodatno udaljio od opstanka. Sada moraju da pobede, i to tim koji ih je nedavno pobedio, sredinom aprila. Rid igra sa puno golova, imaju solidan napad, ali imaju i problema u odbrani što bi domaćin mogao da kazni. Ipak, nekoliko puta su bili tako blizu pobede i nisu imali ni sreće, možda im se sve to vrati na ovom gostovanju, jer zaista nemaju šta da izgube.

9682 CSKA Sofia - Lokomotiv Plovdiv 1 (1.32)

Toliko su dobro igrali ove sezone da su konačno mogli da se nadaju tituli koju čekaju 15 godina, ali su posustali onda kada je to bilo od najveće važnosti, u mečevima protiv Ludogoreca. U prethodnom su čak vodili i sa 1:2 u gostima, ali će ipak u samu završnicu prvenstva ući kao drugoplasirani sa bodom zaostatka i imaju imperativ sve do samog kraja. Sada im u goste dolazi Lokomotiva iz Plovdiva, koja će skoro sigurno završiti na šestom mestu prvenstva i nema neki veliki motiv. Ostalo je tri kola do kraja i nema sumnje da su domaći malo i demoralisani, ali Saša Ilić je uspevao da digne ekipu i posle poraza od Ludogoreca (onog krajem aprila) kada je CSKA dobio naredne dve uz gol-razliku 9:1. Kvalitet će sigurno presuditi jer je na strani tima iz Sofije.

9777 Pirin Blagoevgrad - Botev Vratsa 1 (1.93)

Tri kola do kraja prvenstva Bugarske, a Pirin ne sme da prepusti ništa slučaju jer su za mesto iznad pozicije koja vodi u doigravanje koje niko u klubu ne želi. Botev je daleko iznad i prebrinuo je sve oko opstanka, ali daleko od toga da će dozvoliti domaćinu da dođe do lagane pobede. Gosti igraju dobro, namučili su nedavno i CSKA iz Sofije, ozbiljna su ekipa i domaćini u ovom meču moraće da daju 100% svojih mogućnosti kako bi stigli do pobede. Slabo izdanje u meču protiv Septemvri Sofije bi moglo skupo da ih košta, ne sme da bude nikakvog opuštanja.

1283 Vasas - MOL Fehervar 2 (1.43)

Retki su oni koji su očekivali Fehervar u borbi za opstanak, ali su slaba izdanja ovog tima u poslednjih par meseci dovela do paljenja alarma na svim nivoima. Fehervar je uspeo da dobije prethodni meč koji su morali da dobiju protiv Zaleegeršega, bilo je ubedljivih 3:0, a sada imaju "zicer" protiv Vašaša koji je već ispao. Daleko od toga da će biti lako, ali Fehervar je kvalitetniji tim, potrebna je puna koncentracija i verujemo da će opstati u ligi, a za to je pobeda obaveza. Ove sezone je Fehervar već jednom izgubio od Vašaša u gostima, ali ih je dobio u martu ove godine na svom terenu i verujemo da je sada vreme da slave i u gostima.

1282 Puskas Academy - Honved 2 (2.65)

"Lavovi" su na pragu ispadanja, ali imaju svoju matematiku. Moraju da se uzdaju u Vašaš protiv Fehervara, ali pre svega moraju gledati i u svoje dvorište, tačnije, u dvorište Puškaš akamedije kojoj gostuju u poslednjem kolu mađarskog šampionata. Pobeda je obaveza, ali pitaju se nešto i domaćini koji će baš teško do plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencija jer Debrecin ima zicer protiv Ujpešta. Honved je igrao slabo protiv favorizovanih ekipa, ali možda je baš poslednje kolo vreme da pokažu da vrede za najjači rang Mađarske. Nisu imali sreće protiv Mezokovesda, izgubili su 2:3 iako je odnos u šutevima bio 8:3 u njihovu korist, imali su i posed, možda im se sve vrati na ovom gostovanju. U suprotnom, zna se, ispadaju.

9657 Cracovia - Plock 2 (2.75)

Visla je sebe dovela u veoma nezavidnu situaciju igrama u poslednjih par meseci. Od poslednjih šest mečeva odigrala je samo jedan nerešeno, ostali su porazi, nikako ne liče na onaj tim koji je u prvih šest kola imao pet pobeda i jedan remi, niko ne bi pretpostavio da će se desiti borba za opstanak. Sada je poslednje kolo, Krakovija mora da se pobedi, u suprotnom, gledaćemo ih u nižem rangu naredne sezone. Padaju u finišu utakmice, desilo se protiv novog šampiona Rakova da su u poslednjih deset minuta ispustili prednost i izgubili utakmicu, vodili su i protiv Slaska, na kraju izgubili 3:1, redovno primaju golove u nadoknadi i to mora da prestane ako misle da opstanu. Sada imaju dobru šansu, Krakovija je svoje brige prebrinula, ali daleko od toga da neće pokušati da omete protivnika.  

Ne propustite