Moranje (prvi deo) - Timovi pod imperativom i sjajne kvote u AdmiralBetu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 26.05.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Ko sve mora da pobedi?

Povezane vesti

1006 Everton - Bournemouth 1 (1.50)

Poslednji dan engleske sezone, za Everton je sve jasno, spašeni su ako savladaju bezbedne "Trešnje" na "Gudisonu" u nedelju. Situacija im ne daje prostor za igranje na remi, imaju mnogo slabiju gol razliku od Lestera. Ako ne pobede, "Lisice" bi trijumfom protiv Vest Hema ostale u ligi. Na ruku Šonu Dajšu ide i loša forma gostiju iz Dorseta, izgubili su tri meča, ali nije toliko ni bitno (mada što je bolja pozicija na tabeli, dobijete veći novac na kraju sezone). Naravno da u Engleskoj nema nikakvog puštanja, gosti će igrati pošteno, ali Everton je ipak pokazao više poslednjih nedelja, Šon Dajš je specijalista za preživljavanje i trebalo bi da misiju završi uspešno, opstankom "Karamela" u ligi.

1325 Spezia - Torino 1 (2.45)

Stvari su manje više jasne, Specija posle turbulentne sezone drži ključeve opstanka u svojim rukama. Naime, Ligurijci imaju bod više od Verone, do kraja dočekuju Torino, gostuju Romi koja će biti umorna od finala LE, verovatno i nemotivisana. Ali, ako je suditi po seriji utakmica u poslednjih par meseci, Torino igra punom snagom, nemaju šanse za Evropu, ali su tukli Veronu na "Bentegodiju" i zapečatili sudbinu Sampdorije u Đenovi, iako je rivalima pobeda bila potrebnija. Ipak, Ivan Jurić će verovatno izvesti šaren tim, mada će najbolji biti na terenu, kvota na "Akvilote" je vredna pokušaja, bez pobede u subotu teški će opstati.

2171 Grazer - Amstetten 1 (1.53)

Ovo bi trebalo da je penal, Šturm bi lako mogao da dobije rivala u eliti, ako Gracer savlada Amšteteten i Dornbirn u poslednjem kolu. Ništa sem pobede im ne igra, jer će plavo-beli Blau-Vajs iz Linca verovatno dobiti amatere Šturma i Rapida (i jedni i drugi se doduše bore za goli život) U Gracu je situacija drugačija, Amšteten dolazi na izlet, završavaju u gornjem domu, ali nisu imali nikakvu ambiciju. Domaći "Crveni" postoje tek desetak godina u ovom obliku, ali su stari štajerski klub koji je svojevremeno bio i šampion. Čini se da neće propustiti šansu da u poslednju utakmicu sezone uđu sa čelne pozicije.

2172 Sturm Graz Am - Liefering 1 (2.50)

Ogorčena borba amatera Šturma protiv kolega iz Rapida. Imaju bod prednosti u odnosu na Bečlije, ali ove sezone igraju očajno kod kuće. Ipak, Lifering, mali klub koji služi da Salcburg razigrava manje talentovane igrače je slab van svog stadiona, plus čitavo proleće kombinuju tim, probaju nove igrače, nemaju šansu da se plasiraju u elitu, pre par godina delovali su mnogo bolje. Inače Šturmovi amateri su ušli u drugu ligu ove sezone, žele da prežive, izgubili su u Liferingu, imaju ogroman motiv, a verovatno nas i u slučaju pobede domaćina na jaku kvotu čeka efikasna utakmica kao krajem avgusta kada je u blizini Salcurga bilo 4:2 za domaće.

1503 Lille - Nantes1 (1.49)

Istina je da "Kanarincima" treba makar bod kako bi sačuvali nadu u opstanak, ali prošlogodišnji osvajač kupa (i poraženi u finalu ove sezone) igra tako da je veliko pitanje šta mogu u Lilu. "Doge" su mnogo bolja ekipa, sada su na dva boda od Monaka, nakon pobede u prošlom kolu protiv Marseja. Imaju odličnu poziciju, Monako gostuje u Renu što je mnogo teži posao. Ako Lil u ovom pretposlednjem kolu pretekne "Kneževe" držaće ključeve plasmana u LE u svojim rukama. Naime, oni igraju poslednje kolo protiv Troe koja je već drugoligaš i sa očekivanim bodovima bi završili na četvrtoj poziciji što je svakako uspeh.

1532 Annecy - Bordeaux 2 (1.82)

Pretposlednje kolo francuske druge lige, Bordo ima imperativ da dobije ako želi da stigne do plasmana u viši rang, odnosno u elitu, jer je šansa sjajna. "Žirondinci" imaju iza sebe sasvim solidnu sezonu, jedino je Avr ispred njih i pobeda u duelu protiv Anesija bi značila da je ekipa nadomak plasmana u viši rang, ali ne bi valjalo da imaju isti broj bodova kao Mec na kraju sezone jer imaju slabiju gol-razliku, a upravo ona odlučuje o tome ko će gore. Nije Bordo primio gol od 15. aprila (upravo od duela protiv Meca) i jasno je ko je favorit ovde. Džoš Maja izgleda fantastično na terenu, ovaj 24-godišnjak je prevazišao drugu ligu i jasno je da će biti možda i prvi izbor naredne sezone u samom napadu ako Bordo izbori plasman. Mi verujemo da hoće.

1534 Laval - Nimes 1 (1.59)

"Les Tango" je imao očajnu seriju od sredine februara do sredine aprila gde su izgubili sve utakmice i to bi moglo da ih košta ispadanja. Ipak, ako pogledamo poslednjih nekoliko mečeva, teško da ćete naći mnogo boljih ekipa od Lavala, u poslednjih pet su dobili tri i sada su ponovo sa šansom da opstanu. U goste im dolazi tim koji je već ispao u niži rang, ali daleko od toga da ne žele časno da se oproste od statusa drugoligaša. Mladi napadač Simon Elisor je u fantastičnoj formi, daje gol po utakmici u poslednjih pet mečeva, pa je udarna igla ovog tima i za meč protiv Nima. Problem Lavala jeste odbrana koja nije na najvišem nivou ove sezone.

1007 Leeds - Tottenham 1 (2.70)

"Paunovi" nemaju nikakav izbor u poslednjem kolu protiv Totenhema. Remi ili poraz ih vodi direktno u niži rang, čak i pobeda ne znači da opstaju ukoliko Everton i Lester zabeleže pobede. Poraz od Vest Hema ih je skupo koštao, Sem Alardajs verovatno jeste dobro rešenje za finiš sezone, ali je raspored bio katastrofalan po njih, uključujući i ovu poslednju utakmicu. Čini se da su mnogo ranije morali da budu van zone ispadanja, ovako, čini se, imaju najmanje šanse da opstanu, ali svakako će dati sve od sebe da pobede ove sezone ne tako dobar Totenhem. Samo jednom je Lids dobio Totenhem u poslednjih deset mečeva, ali to nije bilo tako davno, pre samo dve godine. Ipak, ono što treba napomenuti jeste da je Totenhem izgubio samo jednom u poslednjih 12 sezona u poslednjem kolu šampionata.

9647 Wisla Krakow - Zaglebie Sosnowiec 1 (1.30)

Ekipa koja je 14 puta bila šampion države i svojevremeno igrala četvrtfinale najjačeg evropskog takmičenja, prošle godine je ispala u niži rang i sada imaju nameru da se ekspresno vrate. Neće biti lako, treći su na tabeli, a sada imaju "zicer" kod kuće, dolazi im u goste ekipa Zaglebja koja je u donjem delu tabele, nešto što se mora dobiti iz perspektive navijača Visle. U prethodnom duelu španski napadač Luiz Fernandez je postigao dva gola Zaglebju, zašto ne bi i sada proradio, igra u dobroj formi i prava je "napast" za protivničke odbrane. Moramo napomenuti i da je kvota sjajna na pobedu Visle koja je zaista veliki favorit ovde.

9644 Odra Opole - Chojniczanka 1 (1.65)

Još jedan meč iz poljske druge lige, ekipa iz Opolea je prošle godine bila sjajna i završila kao peta u drugom rangu Poljske, sada su daleko slabiji i bore se za opstanak za koji im je potrebna pobeda u ovom meču. Sa tri boda biće nedostižni na tabeli, gostima iz Čojnice je meč praktično nebitan jer su obezbedili opstanak u ligi u koju su stigli pred ovu sezonu i ambicije su ostvarili. Poslednje tri utakmice Odra je kod svoje kuće dobila, postigla je šest, nije primila nijedan gol, zaista impresivno za tim sa dna tabele, pa ništa drugačije ne očekujemo ni u duelu protiv Čojničanke. Još jedan statistički podatak za kladioničare, u mečevima Odre je samo jednom u poslednjih osam mečeva bilo GG.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak