Najava 27. kola Premijer lige

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 01.03.2024.
18:00
Izvor: Sportske.net

Najava za Fantazi.

EPA-EFE/DAVID CLIFF
EPA-EFE/DAVID CLIFF

Povezane vesti

subota:

1. Brentford - Čelsi

Brentford je na poslednjih 12 utakmica zabeležio 10 poraza. Nekako se najmanje priča o njihovom plasmanu i potencijalnoj borbi za opstanak. Na svu muku sa povredama je stigla informacija da je i Ben Mi završio sezonu. Ipak, realno imaju dovoljno kvalitetan sastav i pored brojnih povreda da opstanu u ligi. Na poslednja dva meča su savladali Čelsi dva puta sa po 2:0. Da li je toj seriji došao kraj? Čelsi je uspeo da prođe dalje u FA kupu ali je u Liga kupu izgubio od omladinaca Liverpula. Iz ugla fantazija Palmer još uvek ostaje jedina kvalitetna opcija, sa tim što će možda imati manji procenat nego pre. U Brentofordu je Toni bio relativno konstantan od kako se vratio, Mope je uspevao da bude strelac nekoliko puta u poslednje vreme. Odbrane oba tima nisu za uži izbor na fantaziju.

2. Everton - Vest Hem

Everton još od „medenog meseca“ i 4 pobede u nizu bez primljenog gola ne zna za trijumf, u poslednje vreme je uglavnom mečeve završvao nerešenim ishodom. Vest Hem nije znao za pobedu u 2024. godini, a onda se Paketa vratio na teren. Epilog? Het-trik Bouena, poeni Kudusa i konačno trijumf. Bouen/Kudus će biti popularne opcije u narednom periodu jer će imati utakmicu u 29. kolu. Treba istaći i defanzivca Emersona koji je postigao prelep gol i zabeležio asistenciju, ako bude imao konstantnu minutažu i učešće u napadima Vest Hema onda može biti zanimljiv diferencijal za fantazi.

3. Fulam - Brajton

Nakon velike pobede nad Mančester Junajtedom u gostima Fulam ima još jedan težak zadatak. Brajton je ostao bez Mitome do kraja sezone, već neko vreme Pedro i Ferguson ne mogu fizički da budu spremni. Ostaje samo Gros, kao najkonstantniji fudbaler Brajtona ove sezone, na 4 meča u nizu je donosio poene i Adingra koji je bio sjajan na KAN. Estupinjan je javno bio kritikovan od strane De Zerbija i verovatno mu je upitna minutaža u narednom periodu. Kod Fulama je teško naći adekvatnog igrača za fantazi, Muniz je postizao golove u polsednje vreme i cena mu je pristupačna da bude napadački „enabler“.

4. Njukasl - Vulvsi

Njukasl je bio deklasiran na gostovanju Arsenalu ali je to već nešto na šta su nas uglavnom navikli fudbaleri Edija Haua kad ne igraju na svom terenu. Ipak, na Sent Džejmses Parku Gordon postaje sasvim drugi igrač gotovo uvek donosi poena. Trenutno je Isak zdrav i on će predvoditi napad ali teško da je opcija za fantazi jer ne znamo kada će ponovo imati problema sa povredom. Odbrana Njukasla je jedna od lošijih u ligi ali im dolaze Vulvsi bez Kunje i verovatno Hvanga. Veliki teret će biti na leđima Pedra Neta i Pabla Sarabiju.

5. Notingem Forest - Liverpul

Klop je na konferenciji za medije izjavio da su Nunjez i Sobslaj trenirali i da će biti u konkurenciji za tim, Salah neće igrati. Liverpul na svakom meču ostane bez nekog bitnog fudbalera, ali dokle god je van Dajk zdrav do tada će i tim biti konkurentan za sve trofeje. U slučaju da jurite nekoga iz Liverpula da ima sigurnu minutažu i da je zdrav onda će verovatno Diaz biti najbolja opcija za ovo kolo, možda malo manje Gakpo jer se vodi kao napadač i teško mu je pronaći mesto. Defanzivno je upitno da li juriti nekoga iz Liverpula, a zbog cene bi mogao Bredli biti interesantan. Kod Notingema znamo da opasnost dolazi od Elange, Avonijia i Gibs-Vajta. Njihov domaći teren može biti jako nezgodan po svakoga.

6. Totenhem - Kristal Palas

Udogi bi mogao da zaigra, manje šanse za to ima Poro. Pojavile su se insajderske informacije da je Rišarlison povređen, to je potvrdio i Postekoglu i Brazilca neće biti dve do tri nedelje. Ipak, vreme je da se razgovara ponovo o Sonu. Totenhem ima fin raspored i utakmicu u 29. kolu, uz to nemaju obaveze van lige i biće najdomorniji tim pred završnicu sezone. Bilo kakva Sonova dobra partija će instant da ga ubaci u centar fantazi pažnje. Na nekoj margini su i dalje Medison, Džonson, Kuluševski i Verner kao diferecnijali. Rišarlison je do skoro bio najpopularnija opcija, videćemo koliko će to još biti tako. U goste im dolazi Palas bez Olisa i Gejija, Eze se vraća u tim.

7. Luton - Aston Vila

Oli Votkins je nastavio sa sjajnim partijama ove sezone i nema razloga da se uopšte on više potencira, jedan od tipova fudbalera koji bi tokom čitave sezone trebalo da je u vašem timu. Luiz i Bejli su ispoštovali najavljeno da bi oni mogli da budu dvocifreni protiv Notingem Foresta. Odbrana Aston Vile ima dosta problema i nije trenutak za njih. Eventualno Pau Tores ako je spreman. Od Lutona očekujemo duplo 28. kolo i imaće meč u 29. kolu. Nema informacija još za Adebaja.

nedelja

8. Barnli - Bornmut

Povreda Solankea nije teže prirode i možda ćemo ga videti i protiv Barnlija. Bio bi to zaista veliki hendikep da ne bude spreman za sjajno duplo kolo koje ima Bornmut nakon ove utakmice. Senesi je na 8 žutih kartona.

9. Mančester Siti - Mančester Junajted

Mančester Siti nako utakmice sa gradskim rivalom ima najteži raspored koji može da zamisli i verovatno prelomni trenutak sezone. De Brujne i Haland su ulili ponovo strah mnogima koji ne planiraju norveškom robotu da daju kapitensku traku pred ovaj meč. Odzvanjaju uspomene na prošlu sezonu kada su Haland i Foden izdominirali sa 23 i 19 poena na Etihadu. Uz spremnog De Brujnea i Mančester Junajted koji je ponovo u nokdaunu, bez Hojlunda…da li se može ponoviti istorija?

ponedeljak

10. Šefild Junajted - Arsenal

Arsenal je u najboljoj formi u ligi, a Šefild je u poslednje vreme u nekoliko navrata pretrpeo rezultatsku katastrofu. Prilika za novi dvocifreni broj poena Sake? Gabrijel i Saliba kao zalog za clean sheet i neke ofanzivne poene. Da li mogu diferencijali poput Odegarda, Martinelija, Trosara i Haverca da dodatno iznenade iz drugog plana?

Marko Čulić - Fantazi Masteri

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak