Najava 38. kola Premijer lige

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 18.05.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Sam kraj...

Povezane vesti

Došli smo do samog kraja, poslednje kolo u sezoni. Svi mečevi se igraju u isto vreme. Preostalo je da se sazna ko će definitivno biti šampion i ko će prigrabiti 5. poziciju na tabeli. Očekuje nas mnogo emocija na Enfildu...

nedelja

1. Arsenal - Everton

Ne zavisi samo od Arsenala ali ovde očekujemo još jednu dobru partiju Artetinog tima. Nema razloga da nemate 3 fudbalera iz Arsenala u vašem timu. Najveća dilema je ko je najbolji diferencijal i kako pristupiti? Da li igrati sa dva defanzivca Vajt/Gabrijel/Saliba + Saka? Da li je vreme da se jure Haverc i Trosar koji će napraviti razliku? Haverc je među popularnijim transferima pred ovo kolo. U drugom planu će ponovo biti Rajs i Odegard koji imaju odlične sezone na kraju krajeva.

2. Brentford - Njukasl

Da li će Toni da se oprosti od Brentforda postignutim golom? Gordona je mučila povreda i ostaje mala neizvesnost kada je njegov nastup u pitanju ali ako pogledamo istorijat povreda, biće Gordon spreman. Isak je razočarao u duplom kolu ali deluje da bi mogao dobiti šansu protiv odbrane Brentforda koja nije neka sila. Na ovom meču očekujemo golove, pa ako se jure baš neki veliki diferencijali…možda bi Visa i Mbeumo mogli biti veliko iznenađenje za vaš tim u 38. kolu.

3. Brajton - Mančester Junajted

Brajtonova odbrana će biti jedva skrpljena, Amad Dialo je bio jedan od junaka iz sneke 37. kola, čini se da će imati prednost u odnosu na Antonija i to je još jedan od interesantnih diferencijala. Bruno i Garnačo bi takođe mogli da iskoriste Brajtonove defanzivne mane i da zatvore ovo sivilo od sezone na lep način.

4. Barnli - Notingem Forest

Samo čudo može da se desi i da Notingem Forest ne ostane u Premijer ligi. Gostovanje Barnliju nam verovatno donosi golove na obe strane terena. Kalum Hadson-Odoi se ističe uz Gibs-Vajta, Vuda i Elangu. Na ovakvim utakmicama se mogu naći jeftini igrači za sredinu terena, a ako jurite neku razliku…Hadson-Odoi bi mogao biti dijamant.

5. Čelsi - Bornmut

Čelsi je uspeo da najgoru sezonu u istoriji pretvori u ne toliko užašavajuću sezonu u samoj završnici. Od utakmice sa Arsenalom je u seriji pobeda, Palmer je zasluženo dobio nagradu za najboljeg mladog igrača Premijer lige. Džekson je doneo poene u duplom kolu, a i Malo Gusto se vratio sa čak 13 poena…sa samo jedne cele utakmice. Ipak, Bornmut je prijatno iznenađenje sezone, i Solanke bi mogao da pomrsi račune Petroviću i ostatku odbrane. Nkunku se vratio protiv Brajtona i postigao gol, da li je vredan pažnje i da li ga možemo smatrati dobrim diferencijalom pred ovo kolo?

6. Kristal Palas - Aston Vila

Aston Vila je se vraća u najeletinije društvo po prvi put od kako ovo takmičenje nosi naziv Liga Šampiona. Neki ljudi u šali najavljuju da će igrači Aston Vile biti “mamurni” na gostovanju Palasu i da je to nova šansa da trio Eze-Mateta-Olis zablista. Čak i da nisu pod uticajem slavlja, Olis se kotira kao jedna od boljih opcija za ovo kolo, a bilo ko iz napada Palasa će biti rešenje koje će vam definitivno praviti razliku. Isto tako se ne sme zaboraviti Oli Votkins, malo je bilo utakmica na kojima nije donosio poene.

7. Liverpul - Vulvsi

Poslednji put. Klopov oproštaj od Enfilda i navijača Liverpula. Biće emotivno. Na poslednje dve utakmice se Gakpo iskristalisao kao starter, donosio je poene i Eliot je takođe bio uspešan. U slučaju da jurite nekoga iz Liverpula, a da nije Salah, oni mogu biti kvalitetni. Ko ima Salaha, neka ga zadrži…možda vidimo i dosta golova. Ostaje nejasno da li vredi juriti defanzivce Liverpula, jer dosta timova ima odlične mečeve i odbrambene igrače koji su donosili dosta poena u poslednje vreme. Diaz se malo spominje, obratite pažnju i na to.

8. Luton - Fulam

Luton nije uspeo. Tim koji je povukao velike simpatije neutralnih navijača ove sezone zbog svoje borbenosti će sledeće sezone igrati u Čempionšipu. Neki od igrača imaju kvalitet da ostanu u najvišem rangu. Pre svega Dauti, Barkli i Adebajo. Ova utakmica je možda i za preskočiti kada je fantazi u pitanju. Fulam je cele sezone bio nepredvidiv.

9. Mančester Siti - Vest Hem

Mančester Siti ima sve u svojim rukama i malo ko veruje da će prospu prednost protiv Vest Hema u gostima. U duplom kolu se desilo ono i što smo najavili. Gvardiol, De Brujne, Foden i Haland su značajno doprineli. Iz senke se pojavio i Bernardo Silva, kao i Doku. Logično je očekivati da svi imamo 3 fudbalera Sitija pred ovaj meč. Da li će sve biti rešeno ubrzo ili će Foden i družina da pomrse račune Gvardioli?

10. Šefild Junajted - Totenhem

Totenhem neće igrati u Ligi Šampiona naredne sezone, na kraju nisu uspeli. Ipak, u poslednjem kolu gostuju Šefildu i njihovi fudbaleri će biti u centru pažnje. Poro/Van de Ven kao defanzivci, Son kao neko od koga se najviše očekuje ili je to makar narativ na osnovu neke stare slave. Glavni diferencijal će ponovo biti Brenan Džonson. Rišarlison je završio sezonu.

Marko Čulić - Fantazi Masteri

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak