Najava 7. kola Premijer lige

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 04.10.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Povezane vesti

subota

1. Kristal Palas - Liverpul

Da li postoji strah da će Aleksander-Arnold ili Diaz krenuti sa klupe? Kristal Palas još uvek nije bio u situaciji da ima prednost ove sezone u Premijer ligi. Ne izgleda dobro tim Olivera Glaznera, a Eze ima „samo“ 1 gol i mnogo iznerviranih vlasnika. Salah uvek deluje kao najsigurnija opcija ali ga je solidan broj fantazi igrača prodao, deluje da će sve veća lutrija biti njegovi partneri u napadu. Žota se oporavio, da li Liverpul može do novog clean sheet-a i da li Konate dugoročno može da pokrije Trenta i Robertsona?

2. Arsenal - Sautempton

Jedva čekamo da vidimo na koji način će Arsenal da uspe da primi gol od Sautemptona i tako poništi clean sheet poene brojnim popularnim opcijama iz odbrane. Timber i Vajt imaju određene probleme i Kalafiori se nameće kao defanzivni diferencijal pored standardnih Salibe, Gabrijela i Raje. Saka je ovde must have ali Martineli/Trosar deluju kao odlični diferencijali u nadi da mogu da pokriju izostanak Sake iz vašeg tima jer su jeftiniji dosta. Trosar je čak opasniji jer igra centraljnije. Haverc je u sjajnoj seriji postizanja pogodaka na Emiratima i on je odličan izbor takođe. Sautempton zaista ne nudi mnogo ali onima kojima je Harvud-Belis ostao u timu su mogli da slave njegov pogodak u prošlom kolu.

3. Brentford - Vulvsi

Vulvsi ako preguraju prvi minut da ne prime gol, mogu da očekuju nešto...mada Brentfod nije slavio na prethodne 3 utakmice bez obzira što je sva tri puta postizao gol u prvih 60 sekundi utakmice. Mbeumo i Karvaljo su ispoštovali, i oni su legitimne opcije uz možda nekog Flekena, Kolinsa i Van den Berga pozadi. Dolazi uskoro i to 9. kolo i dobar raspored za Vulvse. Obavezno obratite pažnju na Kunju, Strand-Larsena i Ait-Nourija kao opcije za vaše timove.

4. Lester - Bornmut

Bornmut je plesao po terenu na utakmici sa Sautemptonom, a Semenjo je bio izvrstan. Opravdao je poverenje i sada ima novu priliku za poene. Lester nije zaslužio ni bod protiv Arsenala ali se Džejm Džastin proslavio. Lester dugoročno ima dobar raspored i neki jeftini diferencijali na sredini terena postoje poput Mavididija, Ndidija i Bounanotea. Deluju kao bolji izbori nego Džejmi Vardi. Bornmut osim Semenja može da ponudi Evanilsona, koji se konačno upisao u listu strelaca u prošlom kolu. Klajvert i Sinistera su previše rizični zbog minuta.

5. Mančester Siti - Fulam

Nema još uvek De Brujnea, Pep hvali Rika Luisa na sva usta i miriše da može da ga ostavi na klupi, jer ne bi to bilo prvi put Pepu da uradi. Gvardiol je konačno odigrao partiju kakvu su očekivali njegovi vlasnici gde je bio velika opasnost po gol protivnika. Da li je vreme za Fodena ili je Savinjo bolji kao diferencijal? Mančester Siti ima sjajan raspored ali treba ispratiti Halandove brojke bez De Brujnea na terenu. Fulam je tvrd i igra odlično, mogu biti nezgodni. Griliš bi mogao da se ustali u 11 nakon partije protiv Njukasla, a Gundoan je za sada igrao ispod svakog nivoa kritike.

6. Vest Hem - Ipsvič

Ipsvič nakon utakmica sa Mančester Sitijem i Liverpulom beleži samo nerešene rezultate, vrlo neugodna ekipa sa mnogo talentovanih fudbalera. Za fantazi se najviše ističu Dejvis, Delap, Grivs i Hačinson. Vest Hem se izrazito muči sa Lopetegijem i novim pojačanjima. Kudus je zamenjen na poluvremenu protiv Brentforda, a Bouen nije bio u poenima. Obojica su jaki diferencijali, a Souček je ipak sakupio najviše poena iz Vest Hema za sada. Ko ga se seća iz sezone 20/21 zna koliko je bio popularna opcija.

7. Everton - Njukasl

Samo što su se oporavili, Brentvajt i Mikolenko ponovo imaju problema sa povredom. Neće biti ni Isaka na ovoj utakmici. Dvajt MekNil je 5. najbolji fudbaler na fantaziju od početka sezone i definitivno diferencijal vredan pažnje, čak možda i više nego Kalvert-Luin. Gordon će biti na penalima u Njukaslu i verovatno špic, u drugi plan su pali fudbaleri Njukasla. Ne igaju dobro van svog stadiona poslovično, a osim Gordona se dosta pisalo i o Barnsu.

nedelja

8. Aston Vila - Mančester Junajted

Aston Vila i Mančester Junajted su sušta suprotnost u načinu kako treneri rade u tim klubovima. Aston Vila je savladala Bajern iz Minehna u Ligi Šampiona, a Hari Megvajer je spasao Ten Haga i Junajted u Portu u Ligi Evrope. Bruno nije suspendovan na kraju, poništen mu je crveni karton ali na ovoj utakmici je Aston Vila favorti ALI problemi sa povredama su se pojavili. Bejli, MekGin, Remzi i Onana su se povredili tokom nedelje. Emeri je rekao da se nada da će Onana biti spreman i da nije teža povreda u pitanju. Ostaje da vidimo da li će biti preostali igrači spremni i da li je ovo znak da će Džon Duran konačno biti starter? Mančester Junajted ima dugoročno dobar raspored ali partije koje pružaju nisu obećavajuće, ima opcija za fantazi ali niko nije konstantan.

9. Čelsi - Notingem Forest

Palmermanija je krenula, da li je prerano zbog teško rasporeda i koji su argumenti da se Saka i Salah prodaju za Kola Palmera? Kol Palmer je sa 4 gola u prvom poluvremenu izazavao talas emocija kod fantazi igrača, nekima je ulepšao vikend...a ostalima je zagorčao. Čelsi igra sve bolje, deluje da će Sančo da se ustali u 11 sa Džeksonom i da su oni diferencijali iz Čelsija, odbrana je još uvek daleko od ozbiljne priče ali je Malo Gusto najbolji izbor. Notingem je izgubio od Fulama kod kuće ali se ovde očekuje da probaju da zatvore sve prilaze golu.

10. Brajton - Totenhem

Totenhem je uhvatio ritam dobrih partija i rezultata. Na krilima Kuluševskog, Džonsona, Solankea Medisona i Van de Vena su razbili Mančester Junajted na Old Trafordu. Solanke od povratka na teren u 4. kolu ima najbolje napadčke statističke broje i zaista se nameće kao rešenje za fantazi. Kuluševski ako nastavi da igra na poziciji na kojoj je igrao na prošlom meču sebe svrstava među moćne diferencijale, a trenutno su Džonson i Medison vrlo optimalni za to. Kada se dodaju Poro, Van de Ven i dobar raspored...imaćemo mnogo toga da kažemo o Totenhemu ako nastave da igraju ovako. Sjajan presing može da im obezbedi dosta golova protiv Brajtona koji se mučio sa tim aspektom igre protiv Čelsija. Pedra i Van Hekea neće biti i deluje da Brajtonove fantazi opcije padaju malo u senku ostalih.

MARKO ČULIĆ - FANTAZI MASTERI

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak