Naši paraolimpijski sportisti briljiraju na svetskim šampionatima!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 04.12.2022.
11:05
Izvor: Sportske.net

Zlatna medalja za Bebu i Nadu u Granadi!

Povezane vesti

Ove jeseni, naši sportisti paraolimpijci istakli su se u različitim disciplinama i sportovima na takmičenjima širom sveta. Razlog za ponos dali su nam naši reprezentativci u para stonom tenisu koji su osvojili jednu zlatnu i tri bronzane medalje na Svetskom stonoteniskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Granadi. Borislava Perić Ranković i Nada Matić igrale su u dublu i ponele titulu svetskih prvakinja što je ujedno i najveći uspeh za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Granadi. Ovom zlatnom medaljom su samo učvrstile svoju poziciju najboljih među najboljima, a to najbolje znaju oni koji prate njihove sportske karijere.

Nada Matić je ponela još dve bronzane medalje – jednu u singlu, a drugu u miksu sa Mitrom Palikućom. Do bronze su, takođe u miksu, stigli i Borislava Perić Ranković i Mladen Ćirić.

Ovo je bila premijera za disciplinu mešovitih parova, a Mladen Ćirić ističe da je zadovoljan rezultatima jer je ovo za njega prva medalja na ovako velikom takmičenju.

Svaki uspeh koji postignu naši paraolimpijci na ovako velikim takmičenjima je korak dalje i otvaranje mogućnosti za uspeh i na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024.

Srbija se istakla i na Svetskom prvenstvu u Para streljaštvu u El Ain-u. Živko Papaz zauzeo je 6.mesto i osvojio direktnu kvotu za Pariz 2024. Rastko Jokić osvojio je 9.mesto, Dragan Ristić 10.mesto, Zdravko Savanović 44.mesto i Dejan Jokić 47.mesto. Ekipno, Srbija je zauzela 7.mesto u Para streljaštvu. Naš višestruki osvajač medalja, Laslo Šuranji, nije se plasirao u finale osvojivši 16.mesto u disciplini R6, a ovim takmičenjem je završeno Svetsko prvenstvo. Rezultatski, naši para strelci nisu ispunili očekivanja, poslo skoro 10 godina, ovo im je prvo veliko takmičenje bez osvojene medalje.

Svetsko prvenstvo u sedećoj odbojci održano je u Sarajevu, a naša reprezentacija zauzela je 15.mesto u konačnom plasmanu pobedom nad Japanom.

Asocijacija Gaming Operatera Srbije AGOS sa svojim osnivačima i članovima postala je zvanični partner Paraolimpijskog komiteta Srbije u maju 2022. godine, i sa ponosom pratimo pojedinačne i grupne uspehe naših sportista. Njihov trud, rad, zalaganje, a i rezultati koje nižu svih ovih godina čine ih nacionalim herojima i verujemo da su vredni pažnje jer pored toga što su odlični promoteri naše zemlje u svetu, njihova energija i entuzijazam mogu da budu pokretači svima nama i našem društvu u celini.

Paraolimpijske igre u Parizu zakazane su za 2024.godinu – taj trenutak je sve bliže, a opet imamo dovoljno vremena da zajednički bodrimo ove sjajne ljude i budemo njihov vetar u leđa kako bi i u Parizu briljirali pod zastavom Srbije.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak