Oberstdorf – zimski dragulj Bavarske

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 24.12.2019.
16:22
Izvor: Sportske.net

Pročitajte najnoviji blog našeg saradnika Borisava Tijanića koji je posetio mesto održavanja velikog takmičenja.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Hladan decembarski dan godine koju ćemo uskoro ispratiti. Svoj obilazak turističkih atrakcija Bavarske želeo sam zaokružiti posetom poznatom zimskom centru Oberstdorfu. Dok sam se približavao zacrtanoj destinaciji, fantastičan pogled na Bavarske Alpe je ushićenje podigao na još viši nivo.

Nakon samog ulaska u grad, na bilbordu je bila reklama koja je najavljivala sportski događjaj po kome je maleni Oberstdorf poznat u celom svetu.

Čuvena skakaonica "Šatenberg", ponos Oberstdorfa, će i ove godine shodno tradiciji ugostiti najbolje svetske ski skakače u okviru legendarne turneje Četiri skakaonice. Od 1953 godine ovaj gradić na granici sa Austrijom, privilegovan je da otvori jedno od najpoznatijih takmičenja u svetu sporta.

Obertsdorf
 EPA-EFE/FILIP SINGER

Pomenutu "Šatenberg" skakaonicu godinama unazad sam mogao posmatrati na malim ekranima, a sada je zimski dragulj Bavarske bio ispred mene. Mala količina snežnog pokrivača nije pokvarila pogled sa vrha skakaonice, sa samog zaletišta koje je impozantno. Boravak se na mestu na kome je toliko puta pisana sportska istorija budi adrenalin.

Tribine su tog decembarskog bile prazne, "Šatenberg" poput usnulog diva. Sve će izgledati drugačije 28. i 29. decembra kada tribine skakaonice ispune navijači iz celog sveta, i krene spektakl zvani Četiri skakaonice.

Usnuli div će se probuditi u punom sjaju, a još jedna stranica istorije biti ispisana. Napustio sam "Šatenberg" punog srca sa osmehom, uz cilj zadat sebi, da se ponovo vratim dragulju Bavarske.


Ne propustite