Održana druga tribina "Zdrave granice – zdrava igra" u organizaciji Udruženja Agos

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 27.03.2023.
16:00
Izvor: Sportske.net

Druga tribina „Zdrave granice – zdrava igra“ u organizaciji Udruženja Agos održana u Novom Sadu.

Povezane vesti

Druga u nizu tribina pod nazivom „Zdrave granice – zdrava igra“ održana je u petak 24. marta u Kongresnom centru “Master” u Novom Sadu.

Tema tribine je kako postaviti zdrave granice kada je u pitanju kockanje, kako prepoznati problem u svakoj fazi, kako pružiti konstruktivnu pomoć sebi i drugima i na koje načine uspešno prevenirati zavisnost od igara na sreću.

Predavanje je održao Prim. Dr Ivica Mladenović spec. psihijatrije, subspecijalista bolesti zavisnosti, načelnik klinike za bolesti zavisnosti u Beogradu, jedan od najistaknutijih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u prevenciji i lečenju bolesti zavisnosti od igara na sreću.

U ime organizatora tribine, Asocijacije gejming operatera Srbije (AGOS), gostima se obratio predsednik asocijacije Dragan Škrbić i istakao značaj ovakvih događaja posvećenih edukaciji  javnosti o mehanizmima zaštite i prevencije bolesti zavisnosti od igara na sreću, sa ciljem da se pomogne pojedincima i porodicama koji su suočeni sa ovakvim izazovom.

Tribini su prisustvovali predstavnici školskih ustvanova i institucija koje se bave temom socijalne i zdravstvene zaštite, kao i menadžeri i zaposleni kod priređivača igara na sreću. Po završetku predavanja dr Mladenovića, prisutni su imali priliku da učestvuju u diskusiji.

Na tribini su otvorena brojna važna pitanja vezano za problem bolesti zavisnosti od igara na sreću, a Dr Mladenović je u okviru svog predavanja govorio o važnosti postavljanja zdravih granica, prepoznavanju problema u svakoj fazi i stavljanju fokusa na prevenciju zavisnosti od igara na sreću. Takođe, još jednom je izrazio zahvalnost udruženju AGOS što prepoznaje potencijalnu opasnost i angažuje stručnjake koji se bave edukacijom na ovu temu, ali i na inicijativi da se ovakvi događaji organizuju u različitim gradovima naše zemlje.

Udruženje priređivača igara na sreću „AGOS“ je jedinstvena, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem unapređenja poslovanja, stvaranja povoljnijeg ekonomskog ambijenta i uopšte efikasnije saradnje na tržištu Republike Srbije kad je ova industrija u pitanju.

Jedna od centralnih aktivnosti AGOS-a je borba za prevenciju bolesti zavisnosti od igara na sreću, širenje svesti o rasprostranjenosti ovog problema, kao i pronalaženje načina da se postave zdrave granice. AGOS pruža mogućnost ljudima da ukoliko prepoznaju simptome zavisnosti, bilo kod sebe ili bliskih osoba, pozovu besplatno SOS telefonsko savetovalište (0800 301 302) ili mogu pismenim putem da se obrate stručnom timu, kako bi im se ukazala pomoć i podrška ([email protected]). Sve informacije se nalaze na website-u https://agos.rs/

 

Ne propustite

Ne propustite