OI tipovi - Zlato za Novaka - 4,10, AdmiralBet daje najjače kvote za srpske medalje u Parizu!

Autor: Milovan Longinov
petak 19.07.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Birajte jake kvote i navijajte na OI!

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

54712 Tenis Novak Đoković osvaja zlatnu olimpijsku medalju (4.10)

 

Pristrasno jeste, ali verujemo da Nole ima šansu za zlato. Biće spremniji nego na Vimbldonu, ima ogroman motiv, ovo će biti njegovo peto učešće. u Pekingu je pobedio Džejmsa Blejka u borbi za bronzu. Igraće se na Rolan Garosu, to je velika promena u odnosu na travu, ali nije presudno. Postoji i priča da su njegove godine teret za ovakav napor, no Novak je pomerao granice kroz karijeru. Prvi favorit je dupli šampion Vimbldona Karlos Alkaraz, posle njega sledi Siner, ali kako rekosmo, verujemo u Noletovo zlato. Imate i ponudu na AdmiralBetu da osvaja medalju, u zube se ne gleda ni ako bude u finalu, ili osvoji treće mesto.

 

54694 Basket 3x3 Srbija osvaja zlatnu olimpijsku medalju (2.75)

 

Srbija je prvi favorit, svetski šampioni ciljaju i olimpijsku slavu, glavni konkurent će biti Amerikanci. Predvodi nas Strahinja Stojačić, najbolji basketaš na svetu, i njemu su ovo prve OI. Iskustvo donose Majstorović i Vasić koji su bili u Tokiju i osvojili bronzu. Amerikanci dolaze sa Džimerom Fredetom kao prvom zvezdom, ali generalno Srbija je pokazala i na šampionatu sveta da može da pobedi bilo koga.

 

54717 Odbojka Srbija (ž) osvaja medalju (2.10)

 

Odbojkašice su uzdanica Srbije, mogu do medalje. Naše devojke su na prethodna dva izdanja OI osvojile medalje, u Riju srebro, u Japanu bronzu. Ali stižu u Pariz kao dvostruke svetske prvakinje, imaju dve titule i dve vicešampionske pozicije na prvenstvu Evrope. Dakle, ako pogledamo realno u Evropi su sa Italijankama i Turkinjama dominantne, tu su još Brazil i Amerika sa ostalih kontinenata. Odlučuju i detalji, ključ je svakako četvrtfinale, to je glavni meč na prvenstvu, ali imamo poverenja u devojke...

 

67463 Atletika Angelina Topić osvaja medalju (3.00)

 

Angelina će se boriti za medalju. Jasno da to neće biti lako, izraziti favorit za zlato je Ukrajinka Mačučik koja je prva na svetu i srušila je sa 2.10 činilo se večni rekord Štefke Kostadinove. Ona je od Dohe 2019. u vrhu, ima dva srebra i zlato sa prvenstava sveta, uz to osvojila je i bronzu u Tokiju. Samo, u ovoj disciplini može da odluči i slab dan, iako su šanse male, Topić koja nema pritisak i veoma je mlada može i do čuda na fantastičnu kvotu 12. Ipak, mi smo se opredelili za ovu da osvaja medalju, nije nerealno, treći je favorit na kladionicama…

 

54707 Košarka Srbija (m) pobednik without USA (3.75)

 

Po nama Amerikanci su prejaki, videli smo i u prijateljskom meču u Emiratima. Ali, sigurni smo da Srbija ima dovoljno kvaliteta, iskustva i motiva da stigne do finala. Košarkaški turnir je najpraćenija stvar na OI, pogotovo zbog NBA zvezda. Ali, i naša ekipa je moćna, tukli smo Francuze, oni će nam svakako biti i konkurenti. Otvaramo baš protiv Amerike, sve će u Lionu gde se igra grupna faza biti drugaćije, otvaramo protiv Amerikanaca. Ali, ključ će biti četvrtfinale, to je meč koji praktično sve odlučuje.

 

54718 Vaterpolo Srbija (m) pobednik grupe B (6.60)

 

"Delfini" nisu na nekadašnjim visinama, čak se procenjuje da bi borba za medalju bila ogroman uspeh. Ali, ko zna, nemalo puta su bili najbolji kada je najteže. Teško će do zlata, no u grupi bi mogli da iznenade, kvota je odlična, u grupi su Španci i Mađari koji su objektivno jače ekipe. No, start je uvek neizvestan, Srbiju nema pravo niko da otpisuje. Španija je pod pritiskom, nisu uzeli medalju na OI u ovom veku, imamo dva meča protiv Japana i Australije pre Španaca, možda nam to donese samopouzdanje…

 

67446 Streljaštvo Zorana Arunović osvaja medalju u singlu (2.10)

 

Za našu Zoranu ovo su četvrte igre, najbliža medalji je bila u Londonu kada joj je izmakla bronza. Prva je izborila olimpijsku kvotu za Srbiju u disciplini vazdušni pištolj, ima impresivan niz medalja na prvenstvima Evrope i svetskim kupovima. Ona je rano izborila plasman i imala vremena da se bez pritiska fokusira na igre koje bi trebalo da joj budu kruna karijere. Zorani nedostaje samo medaja na OI i znate šta, kladimo se da će je osvojiti!

 

67454 Rvanje grčko-rimskim stilom Aleksandar Komarov osvaja medalju (2.00)

 

Ovaj Rus koji se takmiči za Srbiju ima šansu za medalju , dominirao je u juniorskoj konkurenciji, ali i među mlađim seniorima. Od februara ove godine takmiči se za Srbiju i već na prvom velikom turniru je osvojio zlato. On je savladao Turčina Ali Čengiza u finalu EP u Bukureštu proletos i sigurno da u kategoriji do 87 kilograma ima realne šanse da osvoji medalju.

 

67456 Rvanje grčko rimskim stilom Ali Arsalan osvaja medalju (60.00)

 

Ovo je još jedan naturalizovani član srpskog rvačkog tima. Ali Arslan je Iranac, već par godina predstavlja našu zemlju i već je doneo medalje, bio svetski prvak, a onda osvojii bronzu na planetarnom prvenstvu. Ali je u Budimpešti na šampionatu Evrope takođe stigao do bronzane medalje i sada na svojim prvim OI nada se nastavvku strašne serije. Još jedna šansa da se Srbija raduje olimpijskoj medalji ovog leta u Parizu, mada bi to bilo veliko iznenađenje. Ali kvota je fantastična.

 

67455 Tekvondo Aleksandra Perišić osvaja medalju (2.00)

 

Najveća šansa u našem trofejnom borilačkog sportu. Aleksandra je bila srebrna na šampionatima sveta i Evrope, takmiči se u kategoriji do 67 kilograma, verujemo da će krenuti stopama Milice Mandić i Tijane Bogdanović. Prema nekim procenama lako bi mogla da se dokopa i zlata, ovo joj je prvo učešće, pa verujemo da medalja neće izmaći.

 

 

54715 Rukomet Norveška (ž) osvajaju zlatnu medalju (2.65)

 

Rukomet, ženski turnir, dva su favorita, Francuskinje i Norvežanke. Odlučili smo se za skandinavsku reprezentaciju, imaju strašan kontinuitet na OI, mada su bez zlata od Londona. Ovo je baš iskusna ekipa, dominantna u Evropi, osvajaju zlata, do prošle godine su tukle Francuskinje, onda je rival uzvratio udarac u finalu SP u Danskoj. Verovatno će detalji odlučivati, ako se dva najbolja tima na svetu ponovo sastanu u borbi za zlato. Da ne nabrajamo sada igračice Norveške ali većina je tu više od 10 godina, baš imaju mnogo veteranki koje su prekaljene u borbama za prva mesta. To možda odluči...

 

54716 Odbojka Italija (m) osvajaju medalju (1.95)

 

De Đorđi dovodi baš jak tim na ovaj šampionat, izvršena je smena generacija, "Azuri" su ispali pre borbe za medalju u Tokiju. Ali, igrali su finale protiv Poljaka i dobili pre dve godine meč za titulu prvaka sveta. ali su prošle sezone izgubili od istog rivala evropsku krunu. U timu su i dalje Đaneli, Galasi, Lavija, Moska, ekipa je sada već iskusna, iskreno, bilo bi iznenađenje da ne donesu neko odličje iz Francuske. Ko zna, možda stignu do samog vrha, što bi bilo, verovali ili ne, prvi put da Italijani budu olimpijski šampioni.

 

54934 Hasanboy Dusmatov boks muva kategorija zlatna medalja (2.50)

 

Ovo je tip od stručnjaka za boks. O čemu se radi? Olimpijski turnir u boksu je uvek zanimljiv, oni koji prate ovaj sport znaju ko je Uzbekistanac. Veoma je iskusan, ovo je su verovatno njegove poslednje igre, takmiči se i među profesionalcima, ima svih šest pobeda. Već je osvajao olimpijsko zlato, u Riju, va puta je bio prvak sveta, ima i het-trik u Aziji gde je konkurencija u nižim kategorijama verovatno jača nego na OI.

 

54710 Fudbal Francuska (m) osvaja zlatna medalja (3.20)

 

Fudbalski turnir nije posebno zanimljiv, u muškoj konkurenciji igraju mlade reprezentacije, ukupno je 16 ekipa, domaća reprezentacija je sa Španijom i Argentinom najveći favorit. Možda im domaći teren pomogne da prevagnu, selektor je Tijeri Anri od igrača koji su preko starosne granice, izdvaja se Lakazet, tu su i sjajni Mateta iz Palasa i Seviljin štoper Bade. Ali, vrve od talenta, Olise, Čerki, sjajni Due iz Rena. Španci dolaze sa igračima iz La Lige, ipak oni najbolji su već u "La Rohi", dok Argentinci nisu baš toliko jaki kao na nekim ranijim igrama.

 

54711 Fudbal Španija (ž) osvaja zlatnu medalju (3.00)

 

Amerikanke su blagi favorit na papiru, ali imaju neke nove igračice, jedna velika era je završena. "Stars and Stripes" su u grupi sa večitim rivalom Nemačkom, mi kao favorita možda ne iz senke, ali kao tim koji bi mogao do samog kraja vidimo Španjolke. Prvo, Aleksija Puteljas i ostale igračice poput Dženi Hermoso su šampionke sveta, ali ovo su im prve igre, baš su gladne velikog rezultata. Uzele su i Ligu nacija, ovo je vek španskog fudbala, ko zna možda bude novo slavlje...

 

54699 Hokej na travi Argentina (ž) grupa B pobednik (2.15)

 

Odradili smo domaći, Argentina je posle Holandije najbolja u ovom sportu, a hokejašice ove zemlje bi trebalo da osvoje svoju grupu. Rival će im biti Australija, no južnoamerički šampion je osvojio zlato u Riju, posle slabog izdanja u Tokiju je sigurno da će se boriti za medalju. Svakako, Holandija će biti prva u svojoj grupi, Argentinke žele da izbegnu recimo Belgiju ili Nemačku, pa će učiniti sve da se dokopaju prve pozicije u kvalifikacionoj fazi.

 

99861 Atletika Bacanje kladiva Mikolas Alekna osvaja zlatnu medalju (1.76)

 

Ovo je za litvanskog diva prvo učešće na igrama. Dolazi kao svetski rekorder, uzimao je sva zlata u mlađim kategorijama, onda stigao u velikom stilu u seniorsku konkurenciju, iako neiskusan među starijima je bio drugi na prvenstvu sveta. I onda ove godine Alekna je u Oklahomi postao svetski rekorder! Ako je po trenutnoj formi, on je veliki favorit za zlato, gotovo svaki hitac ide iznad 70 metara, to će skinuti pritisak, jednostavno je daleko najbolji na svetu u ovom trenutku.

 

54582 Veslanje Osmerac Velika Britanija osvaja zlatnu medalju (2.32)

 

Britanci su najači, nema potrebe da nabrajamo, imena vam ne znače puno, ali gledali smo ih u Beogradu, nadmoćni su, glavni konkurent je Holandija imali su prednost veću od sekunde. I godinu dana pre su bili prvaci u Češkoj, poslednji put su bili na nižem postolju 2019. pred koronu kada su osvojili bronzu. Ali sadašnja generacija je neprikosnovena, kvota je odlična, ovo je pravi zicer u ponudi.

 

99861 Atletika troskok Diaz Fortun osvaja zlatnu medalju (2.75)

 

Dolazi iz sjajne kubanske škole, uzeo je pre par godina državljanstvo Španije, odmah srušio nacionalni rekord. Prvi favorit je zemljak sa Kube koji skače za Portugal Pišardo koji je znatno iskusniji i aktuelni je olimpijski prvak, ali svet pripada mladima. U Rimu je Diaz Fortun osvojio zlato na prvenstvu Evrope, u prvom nastupu za novu domovinu. Čekao je tri godine da dobije dozvolu, on je prebegao kada su Kubanci u Španiji bili na pripremama za OI u Tokiju. Ali u ovom trenutku i u ovoj formi zaista predstavlja dobru opkladu.

 

54685 Ragbi sedam Argentina osvaja medalju (1.70)

 

Ovo bi trebalo da bude gotovo sigurno, a kvota je odlična. Argentinci su u grupi sa Australijom, selekcijom Samoe i nepoznatom ekipom Kenije. Na igrama u arizu 1900. ovo je bio jedan od sportova i do 1924. je uglavnom bio prisutan. U Riju se vratio u konkurenciju, Argentina je tada na produžetke izgubila od Velike Britanije. Koliko smo uspeli da saznamo, sada su jači, u Tokiju su uzeli bronzu. to je ista generacija sa igračima koji su u međuvremenu sazreli, ređaju pobede na turnirima širom sveta, po nama, prvi su favoriti i za zlato, iako Francuzi računaju na domaći teren.

 

67256 Džudo Hidayet Heydarov osvaja zlatnu olimpijsku medalju (1.90)

 

I ovde smo potražili savet sportista, u pitanju je kategorija do 73 kilograma. Priča je sledeća, Ovaj Azerbejdžanac rođen u Kazahstanu je trenutno najbolji džudista sveta u pomenutoj kategoriji. Ove godine je postao svetski prvak u Abu Dabiju, a četiri puta je bio prvak Evrope, počev od 2017. Najveći rival Gruzijac Šavdatuašvili je već veteran, ima medalje sa sva tri prethodna olimpijska turnira, a u Londonu 2012. je bio zlatni. Ipak, sa opadanjem njegove moći, vreme je da Azerbejdžanac preuzme primat, tim pre što se aktuelni olimpijski prvak Šohei Ono više ne takmiči.

 

 

Ne propustite