Poslednji voz za Kamerun i Alžir, ko ide u osminu finala?

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.01.2024.
16:00
Izvor: Sportske.net

Pred nama je 3. kolo grupne faze Afričkog kupa nacija!

Povezane vesti

Iako je reč o takmičenju koje nas je naviklo na iznenađenja, ovogodišnje izdanje grupne faze Afričkog kupa nacija je donelo neke poprilično neočekivane rezultate. Primera radi, juče je Ekvatorijalna Gvineja demolirala domaćina turnira, Obalu Slonovače, sa 4:0, čime je u paru sa Nigerijom izborila plasman u osminu finala prvenstva Afrike. 

Što se gupe B, oba meča su okončana sa rezultatom 2:2. Gana je do 91. minuta imala dva gola prednosti protiv Mozambika, a onda su Mambe uspele da postignu dva gola u sudijskoj nadoknadi i izbore remi, koji je pogurao Salaha i družinu ka eliminacionoj fazi. Egipat je protiv Zelenortskih ostrva ostvario i treći remi u grupnoj fazi osvojivši svega 3 boda, što im je zahvaljujući kasnom izjednačenju Mozambika protiv Gane bilo dovoljno da se dokopaju sledeće runde.

Nove borbe za osminu su na programu danas od 18 časova, kada će osvajač bronze sa prethodnog Kupa, selekcija Kameruna, protiv Gambije, imati priliku da ostvari prvu pobedu na prvenstvu i da uhvati poslednji voz koji vodi u osminu finala, ali nije sve u rukama Kamerunaca. Naime, Neukrotivi lavovi i nisu bili toliko neukrotivi u mečevima grupe C, pa su do sada ostvarili samo jedan remi, što ih je smestilo na 3. poziciju u grupi. Gambija je jedina ekipa bez pobede, ali izabranicima Rigoberta Songa je potrebno i da Gvineja izgubi svoj meč od Senegala, kako bi imali šansu da se plasiraju u osminu finala zahvaljujući boljoj gol razlici.

Gvineja i dalje ne zna za poraz i predstavlja jedno od pozitivnih iznenađenja ovog prvenstva, što potvrđuje forma u kojoj se igrači nalaze. Pobeda nad aktuelnim šampionom Afrike bi Gvineju stavila na prvo mesto u grupi, što je malo ko mogao da predvidi uoči početka prvenstva.

Osvajač Kupa nacija iz 2019. godine će imati priliku od 21 čas da se uključi u borbu za mesto u osmini finala. Naime, Alžir će protiv Mauritanije ići na pobedu, a trijumf bi mogao da bude dovoljan za plasman u narednu fazu, zavisno od ishoda utakmice itmeđu Angole i Burkine Faso, koja će se igrati u isto vreme.

Još četiri susreta su na programu sutra, a sve ekipe iz obe preostale grupe mogu da se plasiraju u osminu finala. Od 18 časova se u okviru grupe E sastaju Južnoafrička Republika i Tunis, odnosno Namibija i Mali, dok tri sata kasnije igraju Zambija i Maroko, odnosno Tanzanija i DR Kongo u borbi za prve dve pozicije u grupi F. U obe grupe razlika između prvoplasirane i poslednje plasirane ekipe u grupi iznosi svega tri boda, tako da su sve moguće kombinacije u igri kad je reč o konačnom izgledu tabela.

Očekuju nas neizvesne borbe za mesto u osmini finala do samog kraja grupne faze Afričkog kupa nacija, ali ti nije kraj uzbuđenjima! Tokom trajanja grupne faze Afričkog kupa nacija na sajtu AdmiralBet.rs će se voditi i borba za fenomenalnih 250.000 dinara!

Naime, Goleador se do 24. januara privremeno preselio u Afriku, a 100 igrača koji pogode najveću kvotu na tiketu kladeći se na golove na mečevima grupne faze Kupa nacija će podeliti fantastičnu premiju. Za učešće u promociji je potrebno kladiti se na sledeće igre: golovi ukupno, golovi 1. poluvreme, golovi 2. poluvreme i golovi kombinacija, a neophodno je prethodno imati otvoren AdmiralBet korisnički nalog.

Za registraciju je potrebno izdvojiti svega nekoliko minuta i može se kompletirati na ovom linku ili putem AdmiralBet Android ili iOS aplikacije. Sve novoregistrovane igrače očekuje 3000 dinara Bonusa dobrodošlice, bez depozita, ali to nije sve!

Prve 3 uplate depozita nakon registracije svim novoregistrovanim igračima donose neverovatnih 500% bonusa! Prva dopuna naloga igračima donosi 100% bonusa na depozit, druga 150%, dok pri trećoj uplati igrače očekuje fenomenalnih 250% bonusa! Svaki od predviđenih bonusa može biti isplaćen u vidu freebeta, bonusa za slot ili bonusa za virtuale, potrebno je samo uneti promo kodove BET, SLOT ili VIRTUAL, zavisno od izbora bonusa.

Ne čekajte, već istražite kompletnu ponudu za golove na mečevima Afričkog kupa nacija, pogodite najveću kvotu i postanite Goleador!

 

Ne propustite