Prelazi - Da probamo na Kongo i kvotu 4.90?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 16.01.2024.
16:15
Izvor: Sportske.net

Očekujemo pobedu Konga...

Povezane vesti

1266 D.R. Congo - Zambia 1-1 (4.90)

Zambija je reprezentacija koja se najviše oslanja na Patsona Daku, fudbalera Lestera, ima tu igrača koji igraju u Evropi (među kojima je i Kings Kangva) i utakmica protiv Kameruna je dokazala da mogu da računaju na uspeh na predstojećem Afričkom kupu nacija. Ipak, Kongo je reprezentacija koja ima više kvalitetnih fudbalera, njihovi igrači igraju za Marsej, Galatasaraj, Brentford, Nant, Spartak iz Moskve, Bešiktaš, Bragu, Štutgart, Jang Bojs... Ako mnoge pitate, jedni od favorita za osvajanje titule na Afričkom kupu nacija, definitivno je da prete iz senke. Pokušaćemo sa njima.

1119 Mansfield - Forest Green 1-1 (2.04)

Četvrti rang engleskog fudbala, Mensfild nije baš u dobroj formi ali i dalje drži poziciju koja im garantuje plasman u viši rang bez plej-ofa. Naravno da je to cilj za njih, ali kontra ritam u koji su upali u poslednje dve utakmice mora da prestane i to u utakmici koju igraju protiv trenutno najslabijeg tima lige ako pogledamo tabelu. Forest Grin je ekipa koja ima najslabiji napad u ligi i to nadaleko. Skoro 20 golova je Mensfild postigao više u odnosu na svog protivnika u utorak, pa je jasno ko je favorit u ovom duelu. Dodajte na to i imperativ domaćina, žele to olakšanje i po kvalitetu, nesumnjivo su jači od protivnika.

1266 Marocco - Tanzania 1-1 (1.97)

Ova dva tima su se sastala i u kvalifikacijama za Mundijal, u okviru prve faze, Maroko je bio daleko bolji rival, promašili su i penal, ali pobedili lagano sa 0:2 na gostovanju. Jedna od slabijih ekipa na Afričkom kupu nacija je Tanzanija, nemaju previše igrača koji su iskusni i kvalitetni za ovaj visoki nivo, za razliku od reprezentacije koja je bila najveće iznenađenje na Mundijalu u Kataru pre samo godinu dana. Marokanci očekuju najviši plasman ovoga puta, smatraju sebe najboljom reprezentacijom Afrike i to može biti mač sa dve oštrice, ali nisu mogli da dobiju boljeg protivnika na startu i daleko od toga da nemaju samopouzdanja pred ovo veliko takmičenje.

5119 PSV - Twente 1-1 (2.08)

Rekorderi u PSV-u, dobili su svih 17 mečeva na startu sezone, još jedan meč im fali da stignu do najvećeg niza u istoriji. Postigli su 59 golova, primili samo 7, nezaustavljivo deluju na terenu i čini se kao da svakome u svakom trenutku mogu "spakovati" koji gol više. U Kupu su imali izuzetno težak žreb, jer se u šesnaestini finala sastaju sa Tventeom, a potom ukoliko pobede, idu na ekipu Fejenorda. Izlaze oni u veoma jakom sastavu u ovaj duel, u to nemojte da sumnjate, žele sve trofeje ove sezone jer su uvideli način na koji mogu pobediti svakog protivnika. Nije bilo tako davno ni kada su savladali Tvente i to na gostovanju sa 0:3, već u prvom je moglo da bude daleko više od jednog gola. Ne možemo da zamislimo da ne prođu dalje.  

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak