Prelazi - Dortmund i Porto pobeđuju bez trzavica!

Autor: Lazar Nikolić
petak 01.09.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Juventus će se mučiti.

Povezane vesti

1403 Dortmund – Heidenheim 1-1 (1.62)

Nisu dobro „milioneri“ započeli sezonu. Nekako su kod kuće, praktično iz jednog šuta, u prvom kolu Bundeslige savladali Keln sa 1:0, a onda kiksnuli na gostovanju Bohumu, bilo je 1:1. Sada im na „Vestfalen“ dolazi novajlija u ligi Hajdenhajm i pobeda je obaveza za ekipu trenera Edina Terzića. Pored tri boda navijači očekuju i mnogo bolju igru svojih ljubimaca i potpunu nadmoć protiv autsajdera. Gosti u prve dve utakmice nisu uspeli da se osvoje ni bod, a bili su tako blizu, jer su u prošlom kolu do 77. minuta vodili protiv Hofenhajma sa 2:0, ali su u završnici sve prokockali. Sada „milioneri“ ne bi smeli da se kockaju i zato smo uvereni da će rutinski dođi do nova tri boda.

1222 Real Betis – Rayo Vallecano 1-1 (3.30)

Utakmica iz najgoreg košmara je iza Rajo Valjkana. Došao je Atletiko Madrid na „Valjekas“ u prošlom kolu Primere i demolirao domaćina sa 7:0. Teško će se Rajo oporaviti od ovakve katastrofe, a Betis sigurno nije ekipa za popravljanje raspoloženja. Zeleno-beli su u Sevilji favoriti protiv većine timova iz lige, a kako u prve dve utakmice nisu upisali pobedu, čini se da je ovo idealna prilika za to. Očekujemo rastrčani Betis i još uvek konfuzni Rajo. Zato predlažemo pobedu domaćina uz vođstvo posle prvih 45 minuta.

1304 Empoli – Juventus X-2 (4.55)

Nije Juventus nikoga impresionirao u prošlom kolu Serije A odigravši samo 1:1 kod kuće protiv Bolonje. Pokazao je tim trenera Masimilijana Alegrija da još uvek nije za navjviše domete i da pored Vlahovića i Kjeze nema igrače svetske klase, barem dok se tek oporavljeni Pol Pogba ne vrati u formu koja ga je nekada krasila. Sa druge strane Empoli je jedan od slabijih timova u ligi, a porazi od Verone i Monce na startu to potvrđuju. Ipak, mislimo da će se Juve namučiti, i slomiti protivnika tek u drugom poluvremenu.

1818 Porto – Arouca 1-1 (1.79)

Porto je uz Vitoriju Gimaraeš i Sporting jedina ekipa u šampionatu Portugalije sa sve tri uvodne pobede. Reklo bi se na prvi pogled da sve ide idealno po „zmajeve.“, ali nije baš tako. Mučio se tim sa „Dragaa“ u sve tri utakmice i slavio posle preokreta u finišu. Kada tri puta pobedite „na mišiće“ red je da odigrate jednu kvalitetnu utakmicu od početka do kraja i dođete do rutisnkog trijumfa, pogoto kada je reč o vrhunskoj ekipi kakva je Porto. Na ovo dodajemo i sedam uzastopnih pobeda „zmajeva“ protiv Arauke, te smo uvereni u novo slavlje domaćina, i to bez trzavica.

 

Ne propustite