Prelazi - Junajted nastavlja seriju!

Autor: Lazar Nikolić
subota 09.12.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Ajaks dolazi iz kec u kec.

Povezane vesti

1303 Verona - Lazio 2-2 (3.30)

 Klub iz Verone igra veoma loše i ako su prošle sezone nekim čudom opstali u ligi, ove će im biti potrebno veće ako nastave da igraju u istom ritmu. Činjenica je da su nešto tvrđi tim od Kaljarija, Salernitane ili Empolija, direktnih konkurenata za opstanak, ali imaju problema kada pređu na protivničku polovinu, samo 12 golova iz 14 utakmica je premalo za njih. Lacio je, sa druge strane, ekipa koja ne igra dobro Seriju A ove sezone iz prostog razloga - Lige šampiona, tamo su fantastični, a sada konačno imaju malo više vremena da spreme utakmicu kako valja i da možda i slave na "Bentegodiju". Okušaćemo našu hrabrost sa prelazom.

 1011 Wolves - Nottingham Forest 1-1 (3.05)

Nema mnogo ekipa koje su pobeđivale Vulverhempton u njihovom domu, posebno otkako su uhvatili zalet, pa u poslednjih pet mečeva nemaju poraz iako su igrali i protiv Njukasla, Mančester sitija, Aston Vile i Totenhema. Sada će biti pravi favoriti, i pitanje je kako će preuzeti tu funkciju, ali ne bi trebalo da bude problema protiv tima koji je prosečan u Premijer ligi. Oni su primali dosta golova na gostovanjima, na poslednja tri čak 11 golova u njihovoj mreži, i iako je za očekivati da pojačaju u zadnjoj liniji, čini se da je favorit jasan kao dan.

1009 Manchester united - Bournemouth 1-1 (2.30)

Duel dva tima koja su u vanrednom kolu pobedila, "đavoli" su bili bolji od Čelsija u velikom derbiju gde su dokazali da mogu mnogo, a Bornmut je slavio na "Selharstu" gde su bili bolji od Kristal Palasa jednom smirenom, kvalitetnom, disciplinovanom igrom. To je jedini recept na gostovanju na "Old trafordu", ali je pitanje da li za sedam dana dva puta ekipa kvaliteta Bornmuta može da održi visok nivo forme, jasno je da postoje igrači koji su umorniji, dok je Mančester junajted tim koji ima širok spektar igrača na koje Ten Hag može da računa i sigurni smo da će uvideti spremnost svojih igrača koji nisu bili u prvom planu i koji bi mogli sada da uskoče. Zbog toga i verujemo u pobedu domaćih bez nekih velikih problema.

 1902 Ajax - Sparta Rotterdam 1-1 (2.02)

Može li Ajaks prvi put ove sezone da veže tri pobede ako računamo sva takmičenja? Čini se da je vreme, počeli su da igraju daleko bolje nego što je to bio slučaj na početku sezone, jednostavno su se navikli na taj život posle Tadića i ostalih igrača koji su napustili klub. Cilj je doći u situaciju da se klub bori za kvalifikacije za Ligu šampiona i uopšte nije nedostižno, potrebno je nastaviti sa pobedama, a Sparta je ekipa koja je trenutno izjednačena na tabeli sa Ajaksom. Ove utakmice se moraju pobeđivati, videćemo da li se "kopljanici" vraćaju u strašnu realnost ili mogu da nastave da sanjaju jer su ih svi otpisali. Mi idemo sa drugom opcijom.

Ne propustite