Prelazi - Južnoafrikanci sigurica?

Autor: Nemanja Janošev
petak 17.11.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Ovo smo izdvojili.

Povezane vesti

8144 Germany - Turkey 1-1 (2.15)

Slabiji rad Joakima Leva je prošlost. Čini se da je sve ispravljeno i da su Nemci ponovo svetska fudbalska sila, neko ko ne može tek tako da izgubi utakmicu i pripremaju se za EURO koji igraju kod svoje kuće na najbolji mogući način sa Nagelsmanom za kormilom. Dobili su SAD i Francusku, odirali nerešeno protiv Meksika, igraju dosta direktnije i treba očekivati da tako bude i protiv Turske koja je izuzetna i koja se već plasirala na EURO. Imajući u vidu da je prijateljska utakmica, pitanje je u kakvim će sastavima izaći i jedni i drugi, ali mi očekujemo veoma jake jer je ovo praktično pripremna utakmica za EURO. Zbog toga veće šanse dajemo Nemcima, bez obzira što je biti mnogo Turaka na stadionu u Berlinu. 

8162 South Africa - Benin 1-1 (2.65)

Nekadašnji defanzivac Anderlehta i Briža Hugo Bros imao je i zapažene rezultate i kao trener, a u Južnoj Africi mu veruju i do sada je dokazao da može da ih nauči kako da igraju odbranu. U poslednje četiri prijateljske utakmice primili su jedan gol, i to od Obale Slonovače, protiv ostalih reprezentacija su igrali odlično i jedini njihov problem jeste realizacija. Protivnik je nešto laganiji ovoga puta, ne bi trebalo da se vidi taj problem realizacije, pa verujemo u sigurnu pobedu domaćina. Odluka je pala na prelaz iz "keca", verujemo da će domaći od starta krenuti da lome Benin koji nema dovoljno kvaliteta da parira. 

7782 Moldova - Albania 1X-1X (2.10)

Nisu Moldavci reprezentacija koja je prosečna evropska, služili su oni i kao tim za popravljanje gol razlike, ali su nekim čudom u ovim kvalifikacijama "otkinuli" bod Poljskoj, sve to nakon što su pobedili ovu reprezentaciju. Neverovatno zvuči da imaju devet bodova, utakmicu manje od Poljaka, a ako pobede Albaniju, svašta je moguće. Za sada, jedini poraz Moldavci su doživeli upravo od Albanije, ali sada je čitava nacija na nogama, biće izuzetno zanimjivo videti da li imaju kvalitet da možda prirede prvorazredno iznenađenje i da se plasiraju na EURO. Česi nisu mogli da slave u Moldaviji, nisu ni Poljaci, Albanci jesu prvi, ali ni oni ne mogu baš da uživaju u ovoj državi gde se trenutno obožava fudbal.

7971 Honduras - Mexico 2-2 (2.02)

Meksikanci imaju veoma visoke ambicije, igraće se na njihovim terenima naredni Mundijal i to je ono što ih pokreće, imaju za cilj da naprave ozbiljan rezultat u svim takmičenjima i ništa drugačije neće biti ni u Ligi nacija Konkakaf zone. Meksikanci gostuju Hondurasu i veliki su favoriti, imaju kvalitetniji tim i procena je da bi mogli bez velikih problema da savladaju svog protivnika. Prelaz nije loše rešenje, umeli su u prethodnom periodu da od starta lome svoje protivnike koji nisu istog kvaliteta. 

Ne propustite