Strelci - Medison je klasa!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 15.09.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Na koga tipujemo da će postići golove?

Povezane vesti

 1005 Everton - Arsenal Bukayo Saka strelac (3.03)

Posle pobede protiv Junajteda, Arsenal će na "Gudison", čeka ih Everton protiv koga imaju negativnu tradiciju poslednjih godina. Ali, tim Šona Dajša nije čvrst u odbrani kako bi neko pomislio na osnovu toga ko je trener. Imaju dosta problema, pa protiv napadački ustrojenih "Ganera" svakako da će biti na mukama. Saka je u četiri meča dao dva gola, ako bude penal izvešće ga, kvota je odlična.

1000 Tottenham - Sheffield United James Medison strelac (2.35)

Džejms Medison igra fudbal za bogove. Pojačanje Totenhema iz Lester naprosto pleše po terenu, odlično se uklopio u sistem Ejndža Postekoglua, koristi ubacivanja iz drugog plana, lako ulazi u šanse i postigao je dva gola u četiri meča. Imao je najmanje desetak prilika, pa ako uzmemo u obzir probleme gostiju iz Šefilda, ovo bi mogao da bude njegov dan u severnom Londonu.

1020 Aston Villa - Crystal Palace Ollie Watkins strelac 2.55

Oli Votkins je dosta bio kritikovan, ali izgleda da nalazi sebe kod Emerija, češće ulazi u šansu, pa bi mogao da stigne do prvenca ove sezone. Uz to, Palasu je dao gol u dva od tri poslednja meča, a tada je klub iz Midlenda imao mnogo slabiji tim nego sada. Vila je dobila oba meča kod kuće, ubedljivo su poraženi od Njukasla i Liverpula na strani. Nije lako igrati protiv Palasa, ali imamo osećaj da je Votkins spreman za prvi gol ove sezone.

1421 RB Leipzig - Augsburg Benjamin Sesko strelac (1.98)

Lajpcig je nakon poraza u Leverkuzenu na startu, spakovao osam golova Štutgartu i Unionu u Berlinu. Augsburgu će biti teško protiv "Bikova", Bavarci će biti izloženi kanonadi od početka. Probaćemo sa golom slovenačkog otkrovenja, Benjamina Šeška. Momak je ušao u poslednjih 15 minuta u Berlinu i dva puta pogodio mrežu domaćina. Trebalo bi da počne, Red Bul je uvek efikasan protiv Augsburga pa bi bivši igrač Domžala i Salcburga mogao da se nađe među strelcima.

1420 Mainz - Stuttgart Sehrou Guirassy strelac (2.41)

Štutgart igra odlično na startu Bundeslige, čini nam se da će ovo biti mnogo bolja sezona za "Švabe". Tim sa juga Nemačke je dobio dva od tri meča, dao 11 golova. Početak je obeležio Gvinejac Đirasu koji postiže golove kao od šale. On je dao četiri gola u dva meča na "Rajn Nekaru", neće biti tako lako u Majncu, ali Štutgart po pravilu igra dobro na ovom gostovanju čak i kada su bili u slabijoj formi nego sada. Ako daju gol, verovatno je da će njihov vođa napada zatresti mrežu domaćih koji se muče u uvodnim kolima.

1526 Lorient - Monaco Takumi Minamino strelac 3.14

Japanac koji nije dobio pravu šansu u Liverpulu blista u "Kneževini". Minamino radi sve, Monako igra sjajno na startu, oni su istakli odmah kandidaturu za visok plasman. Adi Hiter je poznat kao trener koji forsira ofanzivu, sećate se njegovog Ajntrahta pa nije čudo što je Monako dao 13 golova u četiri meča i stvorio veliki broj šansi. Minamino je jedan od ključnih igrača i mada je ekipa iz Bretanje čvrsta u odbrani ne bi nas čudilo da vidimo još jednu goleadu ekipe iz Monte Karla.

1228 Real Madrid - Real Sociedad Jude Bellinhgam strelac (2.96)

Više niko ne pominje Benzemu, Džad Belingem je doveden kao vezista, ali je pokazao da može da igra bez problema kao jedna vrsta "lažne devetke". Možda i najtalentovaniji igrač Evrope u ovom trenutku je stavio Real na leđa, bukvalno ih nosi postiže gol u svakom meču. Strašnu seriju je nastavio i u bici za Britaniju protiv Škotske, u utorak je utišao Hempden golom i asistencijom za Englesku. Šteta je ne probati da će biti strelac protiv veoma dobrog Sosijedada na sjajnu kvotu.

1322 Salernitana - Torino Antonio Candreva strelac (5.51)

Bivši italijanski reprezentativac, Antonio Kandreva doživljava drugu mladost na jugu. U Salernitani je glavni igrač, Paulo Sousa forsira ofanzivan fudbal, Kandrevi to odgovara, dao je par golova Romi na startu, Salernitana igra bolje nego što rezultati pokazuju i po nama je potcenjena protiv Torina. Prošle godine su oba meća ovih rivala završena 1:1, po nama Amaranti su potcenjeni u ovom meču, a ako bude penal, izvešće ga baš kapiten domaćina.

1310 Fiorentina - Atalanta Charles De Ketelaere strelac 4.75

Atalanta gostuje u Firenci, ne verujemo baš Fiorentini, ovo je možda prilika za goste da stignu do treće pobede u četiri meča, neprijatno su iznenadili porazom od Frozinonea, ali su dobili Moncu. Gasperini je pustio Zapatu u Torino, De Ketelar je stigao iz Milana, zamerali su Maldiniju da je promašio plativši papreno Belgijanca, ali bivši igrač Briža pokazuje znake života u Bergamu. Opasan je iz drugog plana, ima dosta prostora, mnogo je lakše igrati u provinciji kada je pritisak u pitanju i izgleda da mu je prijao prelazak u "Boginju".

1912 PSV - NEC Nijmegen Noa Lang strelac (2.15)

Klub iz Ajndhovena je uspeo da se plasira u Ligu šampiona, sada je sve lakše i s obzirom na krizu Ajaksa o kojoj smo pisali u ovom broju oni bi mogli da bace rukavicu Fejenordu ove sezone. "Farmeri" redovno napune NEC koji nije loša ekipa, na kraju na golu je Jesper Silesen, tu su Lase Šone, stigao je i Bas Dost, ali je PSV mnogo kvalitetniji. Noa Lang je najveće pojačanje, došao je iz Briža, skupo je plaćen, ima nezgodan karakter, ali je strašan igrač. Upisao se u strelce prošle nedelje na gostovanju RKC, mogao bi da pogodi kod kuće.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak