Tip izlog - Asvel vraća Valensiju u gubitnički režim!

Autor: Lazar Nikolić
petak 08.12.2023.
10:00
Izvor: Sportske.net

Najbolji košarkaški pregledi.

Povezane vesti

Košarka

11149 Zalgiris Kaunas – Monaco H1 4.5 (1.91)

Teški porazi u neizvesnim završnicama su iza Žalgirisa i Monaka. „Zeleni“ su izgubili od najslabijeg tima Evrolige berlinske Albe u gostima sa 64:62, dok su „kneževi“ posle produžetka pali u „Štark areni“, Partizan je bio bolji i slavio sa 89:85. Poznato je da Žalgiris mnogo bolje igra u svojoj „Žalgirio areni“, a ekipu trenera Saše Obradovića čeka još jedno pakleno teško gostovanje i uzavrela atmosfera. Monako je četvrti, a Žalgiris četranaesti na tabeli, ali ove ekipe dele samo dve pobede. Litvanci bi mogli da se približe vrhu eventualnim trijumfom. Žalgiris je prošle sezone kod kuće savladao Monako, a sada bi barem mogao da učini utakmicu zanimljivom.

11146 Olympiacos – Bayern Munich H2 -7.5 (1.92)

Pretplatio se Bajern iz Minhena na pobede u neizvesnim završnicima. Bavarci su u pretohdna tri kola Evrolige ostvarili pobede, dve od njih posle produžetaka u duelima sa Asvelom i Armanije, dok je tim Pabla Lasa mnogo lakše izašao na kraj sa sjajnim Virtusom. Sada ih čeka gostovanje u Pireju, jedno od najtežih u Evroligi. Olimpijakosu ova utakmice ne dolazi u dobrom trenutku, vezali su Grci poraze od Monaka i Reala, a već unapred im je upisan trijumf nad nezgodnim Bajernom. Ipak, međusobni dueli govore nam da će crveno-beli stići do pobede, imaju ih pet uzastopno protiv Bajerna, ali ne mislimo da će ovog puta biti ubedljivi, naprotiv.

11138 Barcelona – Fenerbahce H2 – 6.5 (1.91)

Dueli između Barselone i Fenerbahčea važe za jedne od najzanimljivijih u Evroligi. Dve vrhunske ekipe ovog puta se sastaju u Kataloniji, a favorit je Barsa koja je odmah iza Reala na drugoj poziciji posle 12 odigranih utakmica. Katalonci imaju svega tri poraza, dok je Fener na polovičnom učinku 6-6. Obe ekipe izgubile su u prošlom kolu. „Blaugrana“ u gostima od Virtusa, Fener od Baskonije u Španiji. Turski tim ima samo jednu evroligašku pobedu u poslednjih šest utakmica, ali i igrače poput Vilbekina, Kalatesa i Gudurića koji imaju kvalitet da savladaju svakog, pa i u gostima. Prošle sezone Barsa je slavila u drami sa 81:80 i sada bi mogli da gledamo utakmicu koju će odlučiti jedan šut.

11150 Virtus Bologna – Maccabi Tel Aviv Ukupno poena 167.5 više (1.91)

Pokazao je Virtus pobedom protiv Barse u prošlom kolu da njegova dobra forma nije kratkog daha, te sve više izgleda da će ekipa trenera Luke Bankija voditi važnu reč u ovoj sezoni Evrolige. Italijani su trenutno odmah iza Reala i Barse na tabeli sa skorom 8-4. Na drugoj strani Makabi se dobro snalazi sa teškom situacijom koja ga je zadesila. Izraelci su izgubili domaći teren zbog rata u dominivi, ali su sa skorom 7-5 na veoma dobroj šestoj poziciji. Pokazale su obe ekipe sjajnu napadačku košarku ove sezone i često prebacuju 80 poena po utakmici. Ife Lundberg i Toko Šengelija sa jedne, te Lorenco Braun i Vejd Boldvin sa druge strane, garantuju koševe.

11155 Asvel – Valencia 1 (1.81)

Uspela je Valensija da pobedom protiv Crvene zvezde prekine niz od pet evroligaških poraza, ali ekipa trenera Aleksa Mumbrua nije delovala specijalno dobro ni protiv crveno-belih. Iskoristili su „slepi miševi“ indolentnost Zvezdine odbrane u prvom poluvremenu, postigli 56 poena, a onda se nudili gostima u nastavku, ali Sferopulosov tim to nije umeo da iskoristi. Asvel je promenio svoj DNK dolaskom Đanmarka Poceka na klupu, ali pobede izostaju. Blizu su Francuzi bili i u poslednjem kolu protiv Makabija, ali su poraženi sa 94:91. Ipak, sada deluje da je Asvel dobio ekipu po meri za treći trijumf u sezoni. U boljem su momentu od gostiju i to bi morali da pretvore u slavlje.

13859 Buducnost – FMP Beograd H1 – 11.5 (1.86)

Debi Jogija Ferela za Podgoričane bio je uspešan. Budućnost je ostvarila prvu gostujuću pobedu u Evrokupu. Slavila je ekipa Andreja Žakelja u Litvaniji protiv Lijetkabelisa uz 14 Ferelovih poena, a sada Budućnost očekuje meč 11. kola AdmiralBet ABA lige protiv FMP-a u „Morači“. Gosti dolaze u glavni grad Crne Gore posle katastrofalnog meča protiv Partizana u kojem su kod kuće izgubili sa ubedljivih 105:61 i teško da su se oporavili od njega. Budućnost je trenutno na skoru 7-3, FMP ima obrnuti odnos pobeda i poraza, te sve ukazuje na sigurnu pobedu Podgoričana.

13211 OKK Beograd – Vojvodina Novi Sad 2 (1.73)

U 12. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije očekuje nas veliki derbi u Beogradu, gde domaći OKK Beograd dočekuje lidera Vojvodinu. „Klonferi“ su trenutno na šestom mestu, a ekipa Vuleta Avdalovića ima šest pobeda i pet poraza. Gosti iz Novog Sada igraju fantastično i pretrpeli su samo dva neuspeha do sada. Ako računamo i nastupe u ABA2 ligi Vojvodina je u nizu od osam uzastopnih pobeda, a dolazak nekadašnjeg NBA igrača Džareda Kamingema podigla je igru Novosađana na viši nivo. Zbog toga očekujemo novi trijumf igrački najkvalitetnije ekipe u šampionatu.

Ne propustite