Tip izlog - Fener i Monako moraju, Siner nastavlja gde je stao

Autor: Milovan Longinov
utorak 12.03.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Ovo je ponuda iz košarke, tenisa i hokeja.

Povezane vesti

Košarka

15988 Fenerbahce – Valencia H1 – 8.5 (1.98)

Šest kola pre kraja ligaškog takmičenja u Evroligi Fenerbahče i Valensija imaju jasne ciljeve. Fener želi direktno u plej-of, a Valensija da se domogne plej-ina. Oba tima trenutno zauzimaju željene pozicije, ali bi to moglo da se promeni već posle duela u Istanbulu. Domaćin je veliki favorit zbog izvanredne forme u kojoj se nalazi ekipa Šarunasa Jasikevičijusa. Nekadašnji prvak Evrope je u nizu od osam trijumfa u svim takmičenjima i deluje spremno za sam finiš sezone. Potpuno suprotno je sa „slepim miševima“ koji su izgubili dobar ritam, i u Evroligi imaju samo jednu pobedu u prethodnih pet mečeva. Kao da je Valensija izgubla korak u izuzetno zahtevnom takmičenju, zato očekujemo sigurno slavlja domaćina.

 

15990 Alba Berlin  – Monaco H2 9.5 (1.85)

U 29. kolu Evrolige imaćemo priliku da gledamo međusobni okršaj ekipe koja je u najgoroj, protiv ekipe sa najboljom formom u takmičenju. „Albatrosi“ su zakucani za dno tabele i nisu osetili slast trijumfa u Evroligi već pet utakmica, još od one protiv Zvezde u Berlinu. Na drugoj strani Monako niže uspehe, ukupno sedam vezanih u Evroligi, zaključno sa pobedom nad beogradskim crveno-belima u poslednjem kolu. Ekipa Saše Obradovića deluje fenomenalno, još bolje nego u prošloj sezoni kada su „kneževi“ igrali na Fajnal-foru Evrolige. Biće ovo laka pobeda Monaka.

15993 Baskonia – Armani Milano Ukupno poena 162.5 više (1.88)

Biće izuzetno zanimljivo u Vitoriji. Baskonija i Armani se bore za mesto u plej-inu Evrolige i nalaze se u odličnoj formi. Baski su u prošlom kolu španske ACB lige prebacili „stotku“ u pobedi nad Barsom, a Markus Hauard ubacio 37 poena za tim Duška Ivanovića. Armani nije bio tako uspešan u svom prvenstvu. „Manekeni“ su u italijanskom derbiju izgubili od Virtusa, ali može da ih raduje 24 poena „probuđenog“ Šabaza Nejpira, koji je u prošlom evroligaškom kolu bio koban po Partizan. Biće ovo revolveraški obračun napadački izuzetno potentnih ekipa. Teško je prognozirati pobednika u duelu osme i 12. ekipe na tabeli. Biramo veliki broj poena.

 

16412 Estudiantes – Fuenlabrada H1 – 10.5 (1.85)

Iz Evrolige selimo se u špansku drugu ligu gde Estudijantes i Fuenlabrada sa poptuno suprotnih mesta na tabeli dočekuju međusobni okršaj u meču 24. kola. Estudijantes je treći na tabeli i namerava da se vrati u ACB ligu, ali su ga tri uzastopna poraza umnogome usporila. Zato je pobeda protiv 15. plasirane Fuenlabrade koja se bori za opstanak apsolutni prioritet nekadašnjeg člana prvog ranga takmičenja. „Studenti“ su u prvom delu sezone kao gosti savladali narednog rivala sa ubedjivih 80:55 i ogromni su favoriti ovog puta.

 

18119 Leyma Coruna – Gipuzkoa H1 – 8.5 (1.91)

Lejma je sa samo četiri poraza u 23. kola španske druge lige izuzetno blizu promociji u najviši rang. Ovaj tim niže trijumfe, a trenutno su u seriji od čak 12 pobeda i ne nameravaju da se zaustave niti prepuste prvo mesto. Gosti su solidni. Nalaze se na sedmom mestu sa skorom 16-7 i najverovatnije ćemo ih gledati u plej-ofu. Ipak, Lejma je nesumnjivo bolji tim što potvrđuje i slavlje u gostima rezultatom 91:84 u prvom međusobnom duelu ove sezone. I sada bi mogli da gledamo sličnu utakmicu.

 

18047 Pau Orthez – Denain Voltaire H1 – 6.5 (1.81)

Nekada je ime Po Orteza značilo u evropskoj košarci, a sada je ovaj francuski klub drugoligaš. Ortez je na šestoj pozicji i želi da se kroz plej-of domogne prvoligaškog statusa. Za to će mu biti neophodna i pobeda nad Dena Volteom koji se trenutno nalazi tek na 14. poziciji i bliži je ispadanju nego doigravanju. Domaćin ne blista u poslednje vreme zbog tri poraza u prethodnih pet utakmica, ali šta tek reći za goste koji su u nizu od četiri poraza. Ako Ortez želi da ima uspešnu sezonu i ponovo nešto znači mora da dobija ovakve rivale. Izgovora nema.

Tenis

26031 Shelton, Ben – Sinner, Jannik 2 hendikep setova 1.5 (1.66)

Janik Siner igra kao u transu od starta 2024. godine. Italijan je još uvek neporažen, postao je grend slem šampion u Australiji, osvojio turnir u Roterdamu i deluje fantastično u dosadašnjem izdanju mastersa u Indijan Velsu. Ipak, neće biti baš lako trećem igraču sveta u osmini finala protiv domaće uzdanice Bena Šeltona. Šelton spada u grupu mladih tenisera sa velikim potencijalom, ali još uvek nije na Sinerovom nivou, iako je 1:1 u međusobnim duelima. Sada je Siner grend slem šampion, neporažen ove godine i sve ukazuje na to da će slaviti bez izgubljenog seta.

26030 Zverev, Alexander – De Minaur, Alex 2 (2.02)

Australijanac Aleks De Minor ispod radara beleži odlične rezultate. Postao je „kengur“ Top 10 igrač sveta i velika pretnja za sve na turu. Na drugoj strani je Saša Zverev koji je poznat po svojoj nekonstantnosti. Nemac jeste šesti igrač na svetu, ali često ume da razočara i pored ogromnog potencijala. Tako je na prethodnim turnirima u Los Kabosu i Akapulku dozvolio da mu skalp skinu ne baš renomirani rivali Džordan Tompson i Danijel Atmajer. Deluje da je De Minor čak i blagi favorit da se plasira u četvrtfinale mastersa u Indijan Velsu, iako je 3:2 u međusobnim duelima za Zvereva.

 

Hokej

30626 Liberec – Olomouc Ukupno golova 5.5 više (1.98)

Počeo je plej-of u šampionata Češke u hokej na ledu i već u prvoj rundi imamo spektakl. Liberec i Olomuc vode žestoku borbu u seriji, trenutno je 2:2 i potpuno je neizsvesno ko će u narednu rundu. Zanimljivo, gosti su slavili na sve četiri utakmice, prve dve pripale su Olomucu sa 1:0 i 3:2, da bi Liberec vratio „brejkove“ trijumfima od 4:3 i 5:3. Sada sve staje u taj jedan meč i sve ukazuje na to da će „prštati“ na sve strane. Ekipe su odavno prestale da „drže kočnicu“, sve je otvoreno, a golove očekujemo kao na traci.

 

30632 Herning Blue Fox – Herlev H1 – 2.5 (1.98)

Herning je prošle sezone zaustavljen na poslednjem koraku koji ga je delio od titule prvaka Danske, a „plave lisice“ ovoga puta žele novu šansu. Na startu plej-ofa protivnik vicešampionu je Herlev, a domaći u seriji vode sa 2:0 i na pola puta su od naredne runde. Prvi meč bio je lakši trening za Herning koji je slavio sa 6:1, da bi Herlev pokazao mnogo bolje lice u narednom okršaju, odveo meč u produžetak, ali je tamo „zlatni“ gol postigao Herning i sprečio iznenađenje. Sada su domaći ogromni favoriti na svom ledu, imaju prednost u svakom aspektu kako onu na terenu, tako i psihološku. Očekujemo sigurnog keca, i pobedu Herninga od najmanje tri razlike.

 

 

Ne propustite