Tip izlog - Može li Pera Božić da iznenadi u Parizu?

Autor: Milovan Longinov
utorak 26.03.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Tipovi iz košarke i ostalih sportova.

Povezane vesti

Košarka

10874 Paris – London Lions H1 -6.5 (1.70)

Željno iščekuje Evroliga rasplet u završnici Evrokupa i nada se da će upravo jedan od ova dva polufinalista osvojiti takmičenje i „leagalno“ već od naredne sezone izboriti plasam u eliti, mimo specijalne pozivnice koja bi u narednom periodu trebalo da usledi. Pariz je najveći favorit za osvajanje Evrokupa i tim koji je do sada pokazao najviše. Bili su prvi u svojoj grupi, a onda u četvrtfinalu lako savladali Huventud, sada će im protivnik biti dobro znani London. Legendarni kapiten Partizana Petar Božić na čelu je ambiciznog projekta Lajonsa koje je srpski stručnjak doveo na dva koaraka od senzacionalnog osvajanja Evrokupa. London nikada neće živeti za košarku, ali je konačno naučio da je igra. Biće ovo spektakl u polufinalnom dvomeču,a prvi čin je u Parizu. Tamo je domaćin favorit, pobedili su na obe međusobne utakmice ove sezone, slaviće još jednom i to sa pristojnom razlikom.

 

18285 Maccabi Tel Aviv – Valencia H1 -5.5 (1.86)

Ligaški deo Evrolige ušao je u samu završnicu, a prvi meč 32. kola odigraće Makabi i Valensija u Beogradu. Tim iz Tel Aviva je u izvanrednoj formi i redom gazi rivale. „Ponos Izraela“ trenutno je na sedmom mestu sa skorom 18-13 i bori se za šestu poziciju koja znači direktan plasman u plej-of. Na drugoj strani gosti iz Valensije su u potrazi za plej-inom, izjednačeni su sa Milanom, Partizanom i Efesom, te im je ova utakmica u hali „Pionir“ još jedno finale. Izgubiće ga, jer su domaći u mnogo boljoj formi, a i bolja su ekipa od „slepih miševa“. Makabi nije poražen još od osmog februara i gostovanja Efesu u Istanbulu. Taj niz će se nastaviti.

 

18283 Zalgiris Kaunas – Armani Milano 2 (2.05)

Jedna od najzanimljivih utakmica narednog evroligaškog kola igra se u Kaunasu gde domaći Žalgiris dočekuje italijanski Armani. Još uvek se ekipa Andree Trinkijerija nada plasmanu u plej-in, iako ima pobedu manje u odnus na konkurente među kojima je i Armani. Igra veoma dobro Žalgiris u poslednje vreme, upisali su obe pobede u duplom kolu, ali će teško do het-trika, jer su „manekeni“ takođe u velikom usponu koji ih može odvesti među 10 najboljih. Konačno je Etore Mesina složio kockice i tim iz Milana deluje sjajno. Pobedili su Monako u gostima, pa Fener kod kuće, kliknuli su Nejpir i Mirotić, te su „manekeni“, uz Partizan, najozbiljniji kandidati za poslednje plej-in mesto.

 

18286 Bayern Munich – Barcelona H2 4.5 (1.90)

Delovalo je da Bajern može u plej-in do prošlog duplog kola Evrolige, ali su porazima od Valensije i Makabija Bavarci kompromitovali svoj status na tabeli. Sada je tim trenera Pabla Lasa na skoru 13-18 i zauzima tek 15. poziciju. Barsa im dolazi u zao čas, a Katalonci su daleko kvalitetnija ekipa. „Blagurana“ je izgubila drugo mesto na tabeli gostujućim porazima od Fenerbahčea i Panatinaikosa, ali će u poslednja tri kola pokušati to da nadoknadi. Slavili su Katalonci u poslednjem meču ACB ligi ubedljivo protiv Huventuda u Badaloni, vratili samopuzdanje i spremni su da dođu do „brejka“ u Minhenu.

 

18284 Asvel – Monaco H2 8.5 (1.95)

Derbi šampionata Francuske sada ćemo gledati u Evroligi, a uloge su jasno podeljene. Domaći Asvel je autsajder, dok je uloga favorita rezervisana za Monako. Zaigrao je tim iz Vilberbana bolje u poslednje vreme, slavio u dve od poslednjih pet evroligaških utakmica, ali je svakako ostao i ostaće izvesno do kraja pretposlednji na tabeli. Na drugoj strani Monako vodi veliku borbu sa Barsom i Panatinaikosom za drugo mesto na tabeli, sve tri ekipe imaju identičan skor 20-11. pa je „kneževima“ neophodan trijumf protiv „stare mušterije“. Ekipa trenera Saše Obradovića slavila je u poslednjih devet međusobnih okršaja i ništa je ne sprečava da to učini i po deseti put.

 

19858 Bonn – Oldenburg H1 -5.5 (1.82)

Prošla sezona bila je kao iz bajke za Bon. Ovaj tim je bio jedan od najvećih hitova evropske košarke. Osvojili su trofej u FIBA Ligi šampiona, a onda stali u finalu nemačke Bundeslige protiv Ulma sa Jagom dos Santosom i Brunom Kaboklom. Ove sezone nije sve ružičasto za domaćina, jesu se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona, ali su u prvenstvu znatno slabiji. Bon je tek osmi sa skorom 14-10 i po svemu sudeći sleduje mu mesto u plej-inu. Na drugoj strani nalazi se Oldenburg koji nije ni među deset, jedanaesti su i imaju 11 pobeda i 13 poraza. Nesumnjivo da je Bon bolja ekipa, domaćin je slavio u poslednjih pet međusobnih duela, od čega je dva puta prebacio i stotku. Zato smo uvereni u njegov novi trijumf.

Tenis

24134 Ruud, Casper – Jarry, Nicolas H1 (2.12)

Ako neki teniser uvek odigra u skladu sa svojim mogućnostima onda je to Kasper Rud. Čovek koji nikada nije osovjio veliki turnir, a bio je u finalima grend slemova, teško će do svog prvog mastera u Majamiju, ali će osminu finala proći. Norvežanin je osmi igrač sveta upravo zbog svoje konstantnosti. Bolji je teniser od Đarija i to će verujemo dokazati. U međusobnim duelima je 2:1 za Ruda, iako je 23. na svetu Đari veoma nezgodan, posebno zbog razornog servisa. Na prošlogodišnjem Rolan Garosu Rud je slavio sa 3:0, iako mu šljaka nije omiljena podloga. Sada će na betonu biti favorit i neće izneveriti taj epitet.

 

Hokej

31112 Ceske Budejovice – Trinec 1 (2.70)

Delovalo je da je četvrtfinalna serija plej-ofa šampionata Češke u hokeju na ledu rešena kada je Trinec protiv Čeških Budejovica pove sa 3:0 u pobedama, ali se sve zakomplikovalo. Uspele su Češke Budejovice da dobiju dva naredna meča i sada su u velikom naletu, spremne da naprave ogroman preokret. Biće domaćini šeste utakmice i „majstorica“ više ne deluje tako daleko. Trinec je bio favorit pre početka serije, gosti su završili kao treći u „regularnom“ delu, ali sada su se stvari izmenile. Zaslužile su Češke Budejovice „majstoricu“ i izboriće se za nju.

 

31399 Aalborg – Esbjerg 1 (1.51)

Prvak Danse Olborg ide ka odbrani titule, a rival u polfuinalnoj seriji biće u Esbjerg. Nije Olborg čitave sezone imao problema sa ovim protivnikom. Šampion je lako slavio u sve četiri međusobne utakmice, a na polovini je postigao čak po šest pogodaka. Problem za Esbjerg predstavljaće i umor, jer ova ekipa dolazi u polufinale posle iscrpljujuće četvrtfinalne serije u kojoj je tek posle „majstorice“ slomila otpor Odenzea. Na drugoj strani Olborg je izgubio prvi meč protiv Rodovre, a onda dobio četiri uzastopna i spreman je da gazi do kraja.

 

Rukomet

40575 RK Zagreb – Montpellier 1 (2.35)

U osmini finala pred prepunim tribinama zagrebačke „Arene“ rukometaši Zagreba dočekaće se Monpelje u porvom meču osmine finala Lige šampiona. Nekadašnji osvajač evropske titule dočekaće jedan od najboljih timova u Francuskoj i nadati se trijumfu koji bi mu otvorio vrata četvrtfinala. Zagreb je tipična domaćinska ekipa koja svoje pobede u Evropi uglavnom ostvaruje kod kuće, zato su i blagi favoriti u ovom duelu. U grupnoj fazi samo je nemački Kil slavio u prestonici Hrvatske, a Monpelje čini se nema takav kapacitet. Treći tim u šampionatu Francuske bio je četvrti u svojoj grupi, a kako se igra i revanš sačekaće svoju priliku da eliminiše Zagreb kod kuće.

 

 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak