Tip izlog - Cedevita redovno muči Partizan, čekamo ubedljive Virtus i Armani!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 26.05.2023.
12:30
Izvor: Sportske.net

Ostali sportovi i predlozi...

Povezane vesti

KOŠARKA

17630 Partizan – Cedevita Olimpija H2 -10.5 (1.94)

Imali su Partizan i Cedevita Olimpija probleme u četvrtfinačnim serijama AdmiralBet ABA lige i tek nakon “majstorica” stigli do polufinala. Crno-beli su eliminisali SC Derbi, a Cedevita Olimpija ekipu FMP-a. Dueli između Partizana i ekipe iz Ljubljane po pravilu su dramatični. Ove sezone sastajali su se dva puta, u oba navrata slavio je domaćin sa tri poena prednosti. Svakako da je tim koji sa klupe predvodi Željko Obradović favorit u “Beogradskoj areni”, ali se gosti neće lako predate, iako će doći oslabljeni neigranjem jednog od najboljih igrača Džoša Adamsa koji je u poslednjem duelu Partizanu ubacio 19 poena. Partizan će verovatno pobediti, ali jednocifrenom razlikom.

17532 Turk Telekom Ankara – Galatasaray Ukupno poena 166.5 Više (1.88)

Počinje plej-of šampionata Turske. Potpuno neočekivano, u konkurenciji Efesa i Fenera, najbolju startnu poziciju ima Turk Telekom, koji je ligaški deo završio na prvoj poziciji i imaće prednost domaćeg terena do kraja takmičenja. Prva prepreka za finalistu Evrokupa je ekipa Galatasaraja, koja je sa osmog mesta ušla u doigravanje. Jasno je da je Turk Telekom favorit na svom parketu, ali mi ćemo se opredeliti za broj poena veći od navedene granice 166.5. Naime, u oba međusobna duela ove sezone videli smo ogroman broj koševa. Galata je kod kuće slavila sa 106:100, dok se Turk Telekom revanširao sa 106:91 u Ankari.

17534 Pinar Karsiyaka – Bursaspor 1 (1.42)

U derbiju četvrtfinala plej-ofa šampionata Turske sastaju se Karšijaka i Bursa. Biće ovo veoma interesantna serija u kojoj bi domaći teren mogao da napravi prevagu. Prednost svog parketa ima ekipa Karšijake, a ona je kod kuće skoro pa “nepobediva”. Ove sezone izgubili su samo dva utakmice na domaćem terenu I realno je očekivati da će ga odbraniti sada kada je najvažnije protiv ekipe Burse koju sa klupe predvodi srpki trener Dušan Alimpijević. Bursa je pred plej-of naređala tri poraza, tako da i taj podatak govori u prilog našoj prognozi.

17632 Bonn – Ludwigsburg H1 -10.5 (1.89)

Pobednik FIBA Lige šampiona Bon neočekivano je u konkurenciji evroligaša Albe i Bajerna zauzeo prvo mesto u “regularnom” delu nemačke Bundeslige. Pokazao je Bon da je spreman da napadne titulu u domini i sa maksimalnih 3:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa izbacio Čemnic. Trebalo bi da ekipa koju predvodi sjajni američki plej koji nastupa za Severnu Makedoniju Ti Džej Šorc ima teži posao sa Ludvigsburgom u polufinalu, ali je Bon veliki favorit. Bon je poslednji put u Nemačkoj izgubio još 15. Januara od Albe, a prekid serije ne bi smeo da dođe sada kada je najvažnije. Zbog toga očekujemo sigurnu I ubedljivu pobedu domaćina.

17425 Armani Milano – Sassari H1 -8.5 (1.89)

Ekipa Armanija nastavlja put ka odbrani šampionske titule u Italiji. “Manekeni” su sa prvog mesta ušli u plej-of. U četvrtfinalnoj seriji sa 3:1 u pbedama eliminisali Pesaro, a novi izazivač je Sasari. Gosti su u doigravanje ušli sa petog mesta i izbacili Veneciju, takođe sa 3:1. Sada je evroligaš veliki favorit, a to potvrđuju i dve ubedljive pobede ekipe trenere Etorea Mesine protiv Sasarija u “regularnom” delu sezone. Sasari je u gostima pobedio samo jednu od poslednjih sedam utakmica, dok “manekeni” kod kuće imaju sedam uzastopnih trijumfa. Tako da je odabir lak, ubedljiva pobeda Armanija na startu ove serije.

17426 Virtus Bologna – Derthona Basket H1 -7.5 (1.90)

Virtus ima samo jedan cilj u šampionatu Italije, a to je da sa “prestola” zbaci Armani iz Milana koji je slavio u finalnoj seriji prošle sezone. Ekipa iz Bolonje ušla je kao druga u plej-of, u četvrtfinalu “pomela” Brindisi, a sada je protiv Tortone čeka teži zadatak. Gosti su kao treći ušli u doigravanje, i trijumfom sa 3:1 u seriji protiv Trenta izborili mesto u polufinalu. Ovi rivali odigrali su tri međusobne utakmice ove sezone, Virtus je slavio u dva navrata, a Tortona jednom. Posebno je evroligaš bio ubedljiv u polufinalu kupa Italije u kojem je trijumfovao sa 90:65. Sada verovatno neće biti tako lako, ali verujemo u pobedu domaćih, i to ne na jednu loptu.

17610 Zalgiris Kaunas - Lietkabelis H1 -8.5 (1.85)

Prošle sezone Lijetkabelis je napravio senzaciju i u polufinalu plej-ofa šampionata Litvanije eliminisao moćni Žalgiris. Ekipa koju sa klupe predvodi srpski trener Nenad Čanak ponovo se u istoj fazi takmičenja sastala sa najvećim klubom u Litvaniji, a sada je ishod drugačiji. Zeleni su slavili u oba meča u seriji i nedostaje im još jedan triijumf za plasman u veliko finale. Čini se da je pitanje pobednika rešeno u drugoj utakmici, kada je Žalgiris kao gost slavio u neizsvesnoj završnici. Učesnik Top 8 Evrolige ima meč loptu na domaćem parketu i sve ukazuje da će je bez problema iskoristiti.

RUKOMET

43641 Montepellier – Fuchse Berlin H1 2.5 (1.90)

Nemački Flensburg domaćin je Fajnal fora rukometne Lige Evrope, a derbi u polufinalu odigraće druga ekipa Francuske Monpelje i trećeplasirani tim nemačke Bundselige Fukse iz Berlina. Nadali su se u Fukseu da mogu do titule u domovini, ali su posustali u trci sa Magdeburgom i Kilom, te je sav fokus ekipe za koju nastupaju dvojica rerpezentativaca Srbije Dragan MIlosavljev i Miajlo Marsenić, usmeren ka evropskom trofeju. Sa druge strane, Monpelje nije mogao da ugrozi neprikosnoveni Pari Sen Žermen u Francuskoj, tako da će do trofeja lakše u Ligi Evrope. Biće ovo duel dve sjajne ekipe, a odlučiće nijanse. Favorita nema.

43640 Granollers – Goppingen 2 (1.37)

Gepingen je još jedan predstavniik Nemačke na Fajnal foru Lige Evrope i nada se ulasku veliko finale, a za to je potrebno da eliminiše veliko iznenađnje dosadašnjeg dela takmičenja španski Granoljers. Španci su u četvrtfinalu bili potpuni autsajderi protiv Flensburga koji se spremao da pred domaćom publikom napadne evropski trofej, ali se to nije dogodoilo. Opet je Granoljers u ulozi autsajdera protiv jedne nemačke ekipe. Gepingen je tek 14. u Bundesligi, sve karte su bacilli na Ligu Evrope i očekujemo da im se to isplati. Trebalo bi da su naučili lekciju od Flensburga i da nikako ne potcene rivala, jer Španci su to…

43617 Hamburg – Kiel H2 4.5 (1.88)

Nije uspeo Kil da se plasira na Fajnal for Lige šampiona. Eliminisan je nemački velikan od Pari Sen Žermena u četvrtfinalu i sada mu preostaje velika borba za Magdeburgom za titulu u zemlji. Četiri kola pre kraja obe ekipe imaju isti broj bodova, tako da Kil ne sme da kiksne. Gostovanje Hamburugu trebaalo bi da predstavlja lak posao za ekipu koja mesecima ne zna za poraz u Bundesligi. Domaćin je na solidnoj šestoj poziciji, ali redovno gubi od Kila, čak osam puta uzastopno slavio je jedan od najboljih timova u Nemačkoj. Isti ishod očekujemo I po deveti put.

Ne propustite