Tip izlog - Da li je Monako jači od Fenera?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 15.12.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Naši predlozi...

Povezane vesti

Košarka

11341 Fenerbahce – Monaco 2 (2.15)

Dimitris Itudis platio je ceh loših rezultata na startu sezone i dobio otkaz u Fenerbahčeu. Fener je tek 12. tim Evrolige sa skorom 6-7, a ni četvrto mesto na tabeli šampionata Turske nikako nije dobra pozicija za bivšeg prvaka Evrope.  U Istanbul dolazi Monako koji važi za jednu od najboljih ekipa u Evropi. Tim Saše Obradovića prošle sezone dogurao je do Fajnal-fora, a posle 13 odigranih utakmica ove nalazi se na četvrtom mestu sa skorom 8-5. „Kneževi“ su u mnogo boljoj situaciji pred ovu utakmici, nemaju nikakvih potresa i deluje samouvereno predvođeni Majkom Džejmsom. Fener je naređao četiri poraza, dok Monako ima samo jedan neuspeh, poraz posle produžetka u „Areni“ protiv Partizana, u poslednjih osam mečeva. Jasno je da je sve na strani Monaka, zato tipujemo na dvojku.

11342 Olympiacos - Valencia H1 – 9.5 (1.98)

Delovala je Valensija sjajno na startu Evrolige, onda naređala pet poraza i bila ekipa sa najslabijom formom uz Albu u celom takmičenju. Ipak, trijumf nad Crvenom zvezdom ponovo je pokrenuo „slepe miševe“, koji su nakon toga deklasirali Asvel u Franucskoj i sada su na sasvim dobrom skoru 7-6. Isti učinak ima i vicešampion Evrope Olimpijakos, ali to za crveno-bele iz Pireja nije nešto čime se hvale. Zbog toga ekipa Jorgosa Barcokasa ima imperativ da pobeđuje u utakmicama kod kuće, a Valensija bi morala da padne u dvorani „Mira i prijateljstva“. Olimpijakos već ima tri poraza na svom parketu od starta sezone, novi ne bi smeo da se dogodi. Ako Pirejci odigraju na svom nivou uz podršku publike mogli bi i do dvocifrene razlike, Valensija jeste „stala na noge“, ali nema kvalitet za novi „brejk“.

11343 Barcelona – Armani H1 – 8.5 (1.96)

Španski velikani Real Madrid i Barselona gospodare Evroligom. Madriđani su lider na tabeli sa samo jednim porazom, dok je „blaugrana“ odmah iza sa tri neuspeha. Ono što je uzdrmalo Katalonce jesu dva uzastopna senzacionalna poraza u ACB ligi od Saragose i Manrese koji su ih spustili na tek treće mesto u domaćem šampionatu. Ceh za te neuspehe mogao bi da plati milanski Armani, koji ove sezone igra ispod očekivanja. Nikola Mirotić se još uvek nije oporavio od povrede, a bez njega samo Ševon Šilds izgleda kao problem za protivničku odbranu. „Manekeni“ su nakon pobede u „Areni“ protiv Crvene zvezde vezali tri evroligaška poraza, a popravnog nema protiv Barse u gostima.

14607 FMP – Zadar 2 (2.65)

Ne pamtimo ovako loš FMP kakvog trentuno gledamo u AdmiralBet ABA ligi. „Panteri“ su tek 12. na tabeli sa samo tri pobede nakon 11 kola i ako ovako nastave mogli bi i da ispadnu iz lige. Doskorašnji trener Nenad Stefanović izgubio je poverenje uprave i smenjen je posle pet uzastopnih poraza, a na njegovo mesto došao je Stevan Mijović. On će debitovati upravo protiv Zadra i pokušati da prekine loš niz. Na drugoj strani Zadrani predvođeni najkorisnijim igračem AdmiralBet ABA lige Lukom Božićem igraju sasvim dobro. Hrvatski tim trenutno je na osmoj poziciji sa skorom 5-6, što bi na kraju bilo dovoljno za plej-of. Zadar igra promenljivo, savladali su Cedevita Olimpiju u gostima, a onda kod kuće izgubili od Borca. Ipak, sada dolaze ekipi koja u ovom momentu nema „ni glavu ni rep“ i ne bi smeli da propuste priliku da slave u Beogradu.

15051 Borac Cacak – Mornar H1 – 8.5 (1.90)

Pokazao je Borac iz Čačka možda i svoje najbolje lice u prošlom kolu AdmiralBet ABA lige kada je kao gost savladao Zadar u hali „Krešimir Ćosić“. Pokazali su Čačani da imaju kvalitet i mentalnu snagu u neizvesnoj završnici, stigli do petog trijumfa u sezoni, a sada njegovu potvrdu traže na svom parketu protiv Mornara. Barani igraju najslabiju sezonu otkako su postali članovi AdmiralBet ABA lige. Imaju samo jednu jedinu pobedu do sada, a tim se konstantno menja. Dovode se i odvode igrači, ali uspeha za tim Mihaila Pavićevića nema, pa nema. Frapantan je podatak da Mornar ima samo dve pobede ove sezone u svim takmičenjima uključujući i FIBA Evrokup. Zato nemamo nikakvu dilemu da će Borac slaviti na ovoj utakmici i to sa „pristojnom“ razlikom.

15052 Partizan – Buducnost H2 – 12.5 (1.90)

Utakmica između Partizana i Budućnosti iz Podgorice uvek važi za veliki derbi u AdmiralBet ABA ligi. Jesu crno-beli po svemu sada nivo, a možda i nekoliko nivoa, iznad Podgoričana, ali im neće biti baš lako protiv šampiona Crne Gore. Akutelni šampion AdmiralBet ABA lige ima tri poraza od starta sezone, a posle dva uzastopna neuspeha protiv Igokee i Cedevita Olimpije tim Željka Obradovića se uozbiljio i vezao tri lake pobede. Problem za Partizan jeste gust raspored, u četvrtak će gostovati Žalgirisu u Kaunasu, a već u utorak Valensiji u Španiji, tako da im ovaj derbi u subotu dolazi u nezgodnom momentu. Ipak, Budućnost, iako ima isti skor kao i crno beli (8-3) nije tim od koga bi Kevin Panter i drugovi trebalo da se plaše, ali im neće biti ni najlakši dan na poslu. Pobediće Partizan sa manjom razlikom od navedene.

13631 Besiktas – Anadolu Efes 1 (1.92)

Ove sezone gledamo potpuno drugačiji Bešiktaš. Turski velikan koji je dugo bio samo jedan od timovu u tamošnjoj Super ligi, ove sezone bi mogao da napravi značajan iskorak i umeša se u borbu za vrh. Naravno evroligaši i bivši prvaci Evrope Fener i Efes imaju veliku prednost, ali se crno-beli neće predati. Alimpijevićev tim je trenutno na deobi drugog mesta sa Karšijakom i Fenerom sa skorom 8-3, dok je Efes ispred svih sa samo jednim porazom do sada. Uspeo je Bešiktaš da nedavno u fantastičnoj utakmici savlada Fener i ubrza proces odlaska Dimitrisa Itudisa, sada će imati još teži zadatak, ali mogu da ga ispune, posebno imajući u vidu težak raspored gostiju koje čekaju mečevi u Evroligi, a to je ipak prioritet za dvostrukog prvaka Evrope.

Rukomet

43012 SC Magdeburg – Rhein Neckar H2 – 3.5 (1.82)

Igrati bilo koju igru protiv aktuelnog prvaka Evrope i sveta u rukometu Magdeburga deluje kao „bacanje para“, ali ovoga puta verujemo da im neće biti lako. Verovatno će domaći u 17. kolu nemačke Bundeslige upisati trinaestu pobedu i ostati lideri šampionata, ali duel sa Rajn Nekarom nikada nije lak za Magdeburg. Gosti su trenutno šesti na tabeli, stabilizovali su formu i vezali tri utakmice bez poraza u pravom trenutku. Ono što nas opredeljuje da odigramo hendikep na Rajn Nekar jeste istorija međusobnih duela, a ona kaže da u poslednjih pet susreta nije bilo trijumfa sa četiri ili više golova razlike. Magdeburg je slavio tri puta, jednom je bilo nerešeno, a i Rajn Nekar ima trijumf protiv najtrežeg mogućeg protivnika.

Hokej

34241 Pardubice – Olomouc H2 – 1.5 (2.13)

Pardubice vladaju češkim hokejom. Domaći su aktuelni šampioni i lider u prvenstvu posle 27 odigranih utakmica sa 61 bodom. Na drugoj strani Olomuc se nalazi na devetoj poziciji ima 37 bodova. Ono što goste hrabri pred najteže gostovanje u zemlji jeste odlična forma. Vezali su četiri pobede i sa puno samopuzdanja idu na megdan prvaku, koji je poražen u prethodnoj utakmici od Litvinova na svom ledu. Ovo će biti prvi susret ovih timova ove sezone, prošle su Pardubice u četvrtfinalu savladale Olomuc sa 4:0, sada bi moglo da im bude teže.

Američki fudbal

50146 Buffalo Bills – Dallas Cowboys 1 (1.76)

Pokazao je Bafalo da i pored ne tako fenomenalne sezone može da pobedi svaku ekipu u NFL-u, a ako se kockice budu poklopile u plej-ofu, možda može i do titule prvaka. Uspeli su Bilsi da savladaju šampiona Kanzas siti Čifse u gostima sa 20:17 i dođu do skora 7-6, tako se približe mestu koje vodi u doigravanje. Sada kvoterbekja Džoša Alena i drugove očekuje još jedan pakleno težak zadatak, jer im u gosti dolaze fantastični Dalas Kaubojsi, koji sa skorom 10-3 vladaju NFC-om zajednom sa San Franciskom i Filadelfijom. Gosti su u seriji od pet pobeda, ali bi hladni Bafalo mogao da ih zaustavi.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak