Tip izlog - Dalas koristi pritisak!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 24.05.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Evo predloga...

Povezane vesti

Košarka

10352 Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks H2 – 5.5 (1.87)

Uspela je mlada ekipa Minesote da u seriji koja će se prepričavati nakon sedam odigranih utakmica i velike drame eliminiše prošlogodišnje šampione Denver Nagetse predvođene MVP-em lige Nikolom Jokićem. U prvi plan je izašla sjajna odbrana Minesote i maestralni bek Entoni Edvards koji je „ukrao šou“ Srbinu. Sada se Timbervulvsi suočavaju sa još jednim timom čija je prva zvezda igrač sa ovih prostora, slovenački reprentativac Luka Dončić, i nije im dobro krenulo. U prvoj utakmici finalne serije Zapada Dalas je došao do „brejka“ i slavio u Minesoti sa 108:105. Zbog toga je pritisak pred drugi meč na strani domaćina. Dončić i Kajri Irving prebacili su 30 poena u premijernom duelu i biće ih gotovo nemoguće zaustaviti ako uđu u svoj ritam. Očekuje se odgovor Minesote, ali Dalas deluje spremno da i ovaj meč učini neizvesnim, a onda se lako može desiti novi „brejk“.

10492 S. Oliver Wurzburg – Ulm 1 (2.70)

Bivši trener Partizana Sašo Filipovski radi izvanredan posao u Nemačkoj. Uspeo je Filipovski da se sa autsajderom Vurcburgom najpre domogne veoma dobre pete pozicije na kraju „regularnog“ dela sezone, a onda zablista u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa protiv akutelnog prvaka Nemačke Ulma. Autsajder posle prve tri utakmice vodi sa 2:1 u seriji i jedna pobeda ga deli od plasmana u polufinale. Vurcburg ima idealnu priliku da je ostvari pred svojim navijačima. Stigli su do „brejka“ u na startu serije i sada je vreme da ga konačno potvrde. Ulm više nema sadašnje „večite“ rivale Jaga i Kabokla, te ga čeka „provalija“.

10617 Virtus Bologna – Venezia H1 – 9.5 (1.97)

Nastavlja se borba za titulu prvaka Italije. Virtus je tokom čitavog šampionata jurio i stigao do prvog mesta, ali umalo da sve prokocka već u prvoj rundi plej-ofa. Potpuno neočekivano evroligaš je imao ogromnih problema sa osmoplasiranom Tortonom i slavio tek posle „majstorice“ sa 3:2. To bi moralo da „otrezni“ ekipu Luke Bankija koju u polufinalu čekaju duele sa Venecijom. Gosti su takođe tek posle pet utakmica došli do naredne runde eliminisavši Ređinu, te nisu energetski spremniji za prvi susret u Bolonji. Vreme je da domaćin pokaže zašto je bio najbolji u ligaškom delu sezone i saomuvereno započne ovu seriju.

10502 Armani Milano – Brescia H2 – 7.5 (1.99)

Derbi polufinalne serije plej-ofa prvenstva Italije igraju Armani i Breša. Radi se od dve izvanredne ekipe koje su „regularni“ deo prvenstva završile na drugoj, odnosno trećoj poziciji. Armani ne blista ove sezone, imao je iskusni trener Etore Mesina mnogo problema da dođe do željene igre, iako u svom timu ima nekoliko zvezda poput Mirotića i Nejpira. Na drugoj strani Breša igra sjajnu timsku košarku i radi se o najprijatnijem iznenađenju u šampionatu Italije. Pokazala je ova ekipa da može sa „manekenima“, pobedila ih kod kuće i tesno izgbila na strani. Sada bi gosti mogli da pokažu pravi „spartanski“ mentalitet i učine velikom favoritu da se ne oseća komforno na svom parketu.

10493 Zadar – Split H1 – 6.5 (1.78)

Došli su učesnici AdmiralBet ABA lige Zadar i Split dominantno do finalne serije prvenstva Hrvatske. Ni Zadrani, ni Splićani u plej-ofu nisu izgubili meč i sada će u međusobnom okršaju odlučiti ko je najbolji tim u zemlji. Zadar je favorit u dvorani „Krešimir Ćosić“. Akutelni prvak Hrvatske iza sebe ima bolju sezone u AdmiralBet ABA ligi, jer je, za razliku do gostiju, stigao do plej-ofa. Još jednom je ligom dominirao veliki as Zadra Luka Božić koji je proglašen za MVP-a. Upravo bi Božić trebalo da bude glavna razlika u ovom duelu, donese pehar Zadru, a onda na leto ode u Valensiju i oproba se na najvišem nivou.

Hokej

32453 NY Rangers – Florida Panthers 2 (2.44)

Sa velikim nestrpljenjem iščekivao se početak polufinalne serije Istočne konferencije NHL-a i prvi duel između najboljeg tima na istoku Njujork Rendžers kome je u goste došao aktuelni vicešampion Florida. Nismo videli ništa od spektakla u „Medison skver gardenu“, igrali su samo Pantersi. Gosti su deklasirali naoštrenog domaćina sa 3:0 i „bacili ga na kolena“ već na startu serije. Sada je na programu druga utakmica i psihološka prednost je zasigurno na strani gostiju. Rendžersi deluju uzdrmano, a godine bez uspeha prave im još veći pritisak. Florida je prošle sezone pokazala da je tim za velika dela, tako deluje i sada.

Rukomet

41872 Flensburg – Dinamo Bucuresti 1 (1.55)

Nemački Hamburg biće domaćin Fajnal-fora Lige Evrope za rukometaše, a u završnici drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja samo je Dinamo iz Bukurešta „uljez“. Rumuni su se našli u društvu tri izuzetna Bundesligaša i imaće „nemoguću misiju“ da im uzmu evropski trofej u njihovoj domovini. Flensburg je veliki favorit protiv Dinama u polufinalu. Ova ekipa odigrala je pregršt teških mečeva kroz Bundesligu i Ligu Evrope ove sezone i stalno potvđivala svoj nesporan kvalitet. Okosnicu tima čine Skandinavci, a na severu Evrope igra se najbolji rukomet. Lider ekipe iz Bukurešta je „motor“ reprezentacije Srbije Lazar Kukić, tu je i njegov kolega iz reprezentacije golman Vladimir Cupara, kao i hrvatski velemajstor Luka Cindrić, ali ostatak tima nije na tom nivou. Zbog toga su Nemci favoriti.

41871 Rhein Neckar – Fuchse Berlin H2 3.5 (1.88)

U drugom polufinalu Lige Evrope gledaćemo nemački derbi, sastaju se Rajn Nekar i Fukse iz Berlina. Pogled na tamo Bundeslige jasno govori ko je veliki favorit na ovoj utakmici. Dok je Rajn Nekar tek 11. na tabeli i nalazi se u donjem delu šampionata, Fukse je izjednačen na prvom mestu sa aktuelnim prvakom Evrope Magdeburgom i jedini je tim koji mu parira, iako ima dve utakmice manje i mizarne šanse da na kraju osvoji pehar. Jedan od najboljih golmana sveta Srbin Dejan Milosevljev čuva mrežu „lisica“, a zbog povrede u timu neće biti našeg pivota Miajla Marsenića. Svejedno Fukse je favorit, a ekipa iz glavnog grada taj epitet potvrđuje i sa dve ubedljive pobede u međusobnim duelima ove sezone.

Formula 1

99525 Race Monaco Grand Prix Race – Winner Verstappen, Max (1.69)

Nije teško odlučiti se na koga se kladiti u Formuli 1. Jedini logičan izbor je trostruki uzastopni šampion „najbržeg cirkusa“ na planeti Maks Ferstapen. Vozač Red Bula dominantan je već godinama, a slično je i ove. Ferstapen je na svakoj od sedam trka bio najbolji u kvalifikacijama, a na kraju je slavio pet puta. Priliku za novi trijumf imaće u Monte Karlu gde naravno važi za favorita. Prošle godine Maks je ostavio konkurecniju iza sebe u „kneževini“ sada sve ukazuje da će učiniti isto. Od najvišeg pobedničkog postolja može ga odvojiti samo neki incident ili kvar na skoro pa savšrenom Red Bulu.

Moto trke

99851 Race Catalunya Grand Prix – Race MotoGP – Winner Martin, Jorqe (3.25)

I dok je Ferstapen apsolutno dominantan u Formuli 1 mnogo je neizvesnija borba za titulu prvaka u „kraljevskoj“ klasi MotoGP šampionata. Najbolji u dosadašmnjem delu sezone je Španac Horhe Martin koji lider šampionata sa 129 poena, dok je aktuelni šampion Frančesko Banjaja iza njega sa 91 osvojenim poenom. Priliku za novi trijumf i uvećanje razlike Martin će imati u svojoj domovini, jer nas očekuje trka u Kataloniji. Martin je u sjajnoj formi, slavio je prošlog vikenda u Francuskoj i pod velikim je adrenalinom dok polako grabi ka tituli prvaka sveta. Dukati ga savršeno sluša, a mi verujemo da je ovo njegova godina.

Ne propustite