Tip izlog - Dalasova "metla", Barsino iznenađenje protiv umornog Reala

Autor: Milovan Longinov
utorak 28.05.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Birajte kvote iz košarke i ostalih sportova.

Povezane vesti

Košarka

10360 Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 1 (1.70)

Luka Dončić i Dalas Meveriksi na korak su da zadaju konačan udarac Minesoti. Genijalni Slovenac poveo je svoj tim prema finalu NBA lige, a trenutno u finalnoj seriji Zapadne konferencije Dalas vodi sa ubedljivih 3:0 i na svom parketu može „metlom“ da pošalje Timbervulvse kući i sačeka protivnika u borbi za šampionski prsten. Dalas je u sve tri dosadašnje utakmice pokazao da je bolji rival, a Dončićeva trojka za pobedu u finišu drugog meča kao da je rešila sve. Entoni Edvards nije na nivou iz serije protiv Denvera, a bez njegovog pravog učinka Minesota nema velike šanse. Sve će biti rešeno u Dalasu.

 

10883 Unicaja – Manresa H1 – 8.5 (1.92)

Ni Real, ni Barsa, impresivna Unikaha završila je „regularni“ deo španske ACB lige na prvom mestu. To je ekipi iz Malage omogućilo prednost domaćeg terena i lakši raspored u plej-ofu. U prvoj utakmici polufinala čeka ih Manresa sa kojom su igrali i u FIBA Ligi šampiona i savladali je na putu ka evropskom trofeju. Uspeo je gost da u četrtfinalu izbaci poljuljanog evroligaša Valensiju, ali će u Malagi biti mnogo teško, preteško. Unikaha je dobila sve međusobne duele ove sezone, igra sa ogromnim samopuzdanjem i sve navodi na to da će ovu utakmicu rutinski rešiti u svoju korist.

 

10712 Real Madrid – Barcelona H2 – 7.5 (1.86)

Ostao je Real Madrid u Berlinu bez evropske „krune“, a takav, poljuljan „kralj“ odmah ide na megdan Barseloni u prvom meču polufinala španske ACB lige. Biće mnogo teško treneru Ćusu Mateu da motiviše ekipu koja je i fizički i psihički umorna posle poraza od Panatinaikosa u finalu Evrolige. To bi morala da iskoristi Barsa koja se čitave nedelje pripremala za dolazak u Madrid. „El klasiko“ je standardno neizvestan, a gosti bi mogli da iskoriste težak momenat Reala i dodatno zakomplikuju stvari u „Vizink centru“.

10513 Anadolu Efes – Pinar Karsiyaka H1 – 8.5 (1.87)

U reprizi finalne serije prošlogodišnjeg finala turske Super lige sastaju se Efes i Karšijaka, ali ovog puta u polufinalu plej-ofa. Prethodne sezone u velikom finalu „igrao je samo Efes“ predvođen tadašnjim trenerom, novim prvakom Evrope sa Panatinaikosom, Erginom Atamanom. Slavio je Efes sa 3:0, „pometlao“ Karšijaku i popeo se na tron. I sada je Efes veliki favorit u polufinalu. Igra veom dobro dvostruki prvak Evrolige pod vođstvom novog trenera Tomislava Mijatovića, ušli su u plej-of sa prve pozicije i ne bi smeli da imaju problem sa timom iz Izmira, koji nije jak kao prošle sezone.

 

10702 JL Bourg – Monaco 2 (1.52)

Pre starta polufinalne serije prvenstva Francuske u kojoj se sastaju vicešampion Evrokupa Burg i učesnik TOP 8 faze Evrolige Monako očekivalo se da će „kneževi“ imati relativno lak posao, jer su igrački mnogo kvalitetniji. Slavila je ekipa srpskog trenera Saše Obradovića lako u prvoj utkmici kod kuće sa 85:72, ali je Burg uzvratio udarac i došao do „brejka“ u utakmici broj dva trijumfom od 83:73. Sada je 1:1 u seriji i čekamo reakciju Monaka koja bi morala da usledi. MVP ligaškog dela Majk Džejms već neko vreme nije u prepoznatvljivoj formi i morao bi da proradi sada kada je važno. Imaju mnogo iskustva gosti sa velikih utakmica i trebalo bi da ga iskoriste kako bi ponovo poveli u seriji.

 

10720 Asvel – Paris 2 (2.39)

Biće mnogo „vatre“ u trećoj utakmici polufinalne serije šampionata Francuske između Asvela i Pariz. Pretposlednji tim Evrolige i pobednik Evrokupa vode veliku bitku, a posle prva dva meča rezultat je nerešen 1:1. Pariz će od naredne sezone igrati u Evroligi, a već u ovoj ima evroligašku ekipu predvođenu fantastičnim plejmejkerom Ti Džej Šorcem, a blista i drugi bek Nadir Hifi. Asvel se oslanja na bivšeg kapitena Partizana Žofrija Lovernja i omalenog organizatora igre Parisa Lija. Gosti deluju sa nijansu bolje i pre svega igraju sa više samopuzdanja zbog velikog uspeha u Evropi. Zbog toga nas ne bi iznenadilo da dođu da „brejka“, a kasnije i izbace Asvel iz plej-ofa.

 

Tenis

25934 Borges, Nuno – Mahac, Tomas 2 (1.70)

Igra Čeh Tomaš Mahač tenis života u prethodnih nekoliko meseci. Stigao je do četvrtfinala mastersa u Majamiju, a na prošlonedeljnom turniru u Ženevi igrao je finale, nakon što je u polufinalu izbacio najboljeg igrača svih vremena Novaka Đoković. To znači da Čeh dolazi na Rolan Garos sa ogromnim samopuzdanjem i ciljem da napravi najbolji rezultat na grend slemovima, a to je treće kolo Australijan opena iz ove godine. Na drugoj strani, Boržes baš i ne igra vrhunski. Uglavnom ispada na startu velikih turnira, a na manjim najdalje stiže do četvrtfinala. Sve je na strani Mahača u njihovom prvom međusobnom duelu.

 

28353 De Jong, Jesper – Alcaraz, Carlos Hendikep gemova 10.5 2 (1.91)

Nema Holanđanin Jesper de Jong čemu da se nada u drugom kolu Rolan Garosa protiv Karlosa Alkaraza. Španac je prošle godine igrao u polufinalu Pariza, a onda se fizički „raspao“ u duelu sa Novakom Đokovićem, koji je kasnije stigao do trofeja. Ove godine Alkaraz želi da ode do kraja i na tom putu ga 176. igrač sveta neće omesti. Alkaraz je na startu turnira lako i ubedljivo sa 3:0 savladao Amerikanca Volfa, isto bi morao da prođe i De Jong, a razlika u gemovima bude veča od 11.

 

Rukomet

41835 Erlangen – Stuttgart 2 (3.90)

Erlangenu „gori pod nogama“, dok je Štutgart u sigurnoj zoni dva kola pre kraja šampiona i da se ne radi o nemačkoj Bundesligi logičan izbor bi bila pobeda domaćina, ali pošto su u pitanju Nemci verujemo u pošten odnos prema igri. A ako Štutgart odigra na svom nivou favorit je na gostujućem parketu. Domaćin nikog nije pobedio još od devetog marta, a to je niz od osam utakmica u kojima su izvukli samo jedan remi. Na drugoj strani Štutgart ima dva trijumfa u poslednja tri meča i trebalo bi da nastavi u tom stilu pred sam kraj šampionata u kojem je ispunio cilj, opstanak u ligi.

 

42134 Kolstad – Elverum H2 – 2.5 (1.90)

U velikom finalu šampionata Norveške u rukometu sastaju se prethodni prvaci Kolstad i Elverum. Domaćin je ove sezone predstavljao svoju zemlju u Ligi šampiona i u toj ulozi zamenio Elverum. Posle prve dve finalne utakmice rezultat u seriji je 1:1, pa će „majstorica2 odlučiti o novom šampionu. Ekipe su maksimalno izjednačene. Kolstad je prvi meč rešio u svoju korist sa 30:28, Elverum drugi rezultatom 41:40 nakon produžetaka. Biće ovo utakmica na jednu loptu, sva tri znaka su moguća, a mi igramo hendikep na goste, koji će ovo finale učiniti spektakularnim, možda i vratiti pobednički pehar u svoje vitrine.

 

Ne propustite