Tip izlog - Deset predloga za ostale sportove!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.10.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Ovo su naši predlozi...

Povezane vesti

Košarka

12218 Alba Berlin – Baskonia H2 4.5 (2.17)

Ostala je nemačka Alba prošle sezone bez titule u nemačkoj Bundesligi nakon što je u plej-ofu eliminisana od kasnijeg prvaka Ulma. Ipak, to nije uticalo na učešće “albatrosa” u Evroligi, jer tim iz glavnog grada Nemačke ima zagaratnovano mesto među elitom. Nažalost po njihove navijače Alba priliku da se takmiči sa najboljim timovima u Evropi ne koristi da se pojača, već iz sezone iz sezonu deluje sve slabije. Pred start nove sezone ostali su bez dvojice ključnih igrača Luka Sikme I Maodoa Loa, a prave zamene nisu došle. To govori i rutisnki poraz od Bajerna u prvom kolu. Sa druge strane Baskonija ponovo ima zanimljiv tim predvođen Markusom Hauardom, a tu je idalje i srpski reprezentativac Vanja Marinković. Bili su Baski na šut od pobede protiv prvaka Evrope Reala na premijeri Evrolige, a Berlin je idealno mesto da upišu prvu pobedu.

12222 Panathinaikos – Bayern Munich H1 – 7.5 (1.98)

Grčki derbi između PAO-a i Olimpijakosa bio je evroligaški klasik na startu nove sezone. “Zeleni” su u prepunoj “OAKA areni” predstavili potpuno novi tim predvođen Erginom Atamanom, bili blizu trijumfa protiv aktuelnog viceprvaka Evrope, ali je Kostasu Slukasu lopta izašla iz obruča prilikom šuta za pobedu. Ipak, PAO sa velkim optimizmom očekuje Bajern, jer je grčki velikan na premijeri pokazao veliki kvalitet sa gotovo kompletno novim timom u kojem su između ostalih bivši igrači srpskih “večitih” rivala Luka Vildoza i Matijas Lesor. Što se tiče Bajerna, Pablo Laso će pokušati da izvuče maksimum iz, barem na papiru, skromnog rostera. Bavarci su na startu Evrolige lako pobedili Albu, ali će u Atini biti mnogo, mnogo teže. Deluje da ipak Bajer sa Silvanom Franciskom kao liderom ne može protiv PAO-a, naročito u uzavreloj atmosferi “OAKA arene”.

12901 Cholet – Strasbourg IG H1 – 4.5 (1.87)

Izuzetno važnim utakmicama započeli su sezonu Šole i Strazbur. Obe ekipe igrale su u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. Odigrali su sjajno i plasirali se u grupnu fazu, tako je prvi cilj ostvaren. Šole je na krilima plasmana u FIBA Ligu šampiona nanizao tri ubedljive pobede na startu prvenstva Francuske, a nisu bili daleko ni da skinu skalp učesniku Fajnal-fora Evrolige Monaka u prošlom kolu. Na drugoj strani Strazburova dobra energija brzo je nestala, jer je ovaj tim lose ušao u domaće prvenstvo sa samo jednim trijumfom u prva četiri meča. Prošle sezone Šole je slavio u obe međusobne utakmice I sada deluje bliže pobedi.

Hokej

30809 HK Olimpija – Liwest Linz Ukupno golova 5.5 više (1.93)

Jedna od zanimljivijih utakmica ove nedelje u austrijskog EBEL ligi igraće se u Ljubljani gde Olimpija dočekuje Linc. Slovenački velikan već godinama igra sa austrijskim klubovima, ali nikako da napravi iskorak i umeša se u borbu za titulu. Ako je suditi po startu nove sezone neće Olimpija biti važan faktor ni u ovoj sezoni, jer Ljubljančani posle devet odigranih utakmica imaju 12 bodova I osmi sun a tabeli, dok je Linc poziciju niže. Ono što je karakteristično za obe ekipe je veliki broj golova na njihovim utakmicama. Svaki Lincov meč od starta sezone bio je sa pet ili više pogodaka, a Olimpija je u nizu četiri takva meča. Pobednika je teško prognozirati, jer se radi o timovima sličnog kvaliteta, ali su golovi “sigurica”.

30778 Rapperswil – Tappara 2 (2.40)

Branilac titule u Ligi šampiona finska Tapara u petom kolu ovosezonskog takmičenja gostuje u Švajcarskoj ekipi Rapersvila. Tapara je prošle sezone stigla do svoje prve titule prvaka Evrope, a uvek je teže odbraniti tron. Posle četiri odigrane utakmice Tapara ima tri pobede i poraz, dok je Rapersvil na skoru 2-2. Švajcarci ne spadaju među hokejašku elitu, a Rapersvil je prošle sezone ispao u četvrtfinalu tamošnjeg šampionata. Prvak Evrope favorit je na ovoj utakmici, a očekujemo da iskustvo i kvalitet prevagnu na njegovu stranu.

30789 Belfast Giants – Salzburg (1.85)

Dok košarkaška Evroliga radi na tome da britanski klub priključi eliti, to je uspelo hokejaškoj Ligi šampiona. Tako ove sezone u elitnom klupskom takmičenju imamo priliku da gledamo Džajantse iz Belfasta. Ovaj klub najbolji je u Velikoj Britaniji, a ostvario je i jedan trijumf u dosadašnjem delu Lige šampiona. Sada će ugostiti prvaka Austrije Salcburg i pokušati da ponovo slavi. Nije dobro tim iz Mocartovog grada započeo takmičenje u Ligi šampiona I imao samo jednu pobedu do sada. Idealna prilika je u Belfastu, jer se sigurno radi o kvalitetnijem timu. Salcburg ima sedam pobeda u prvih osam mečeva domaćeg šampionata, a vreme je da dobru formu prenese i na Evropu.

30811 Aalborg – TWK Innsbruck 1 (2.45)

Olborg je apsolutno dominantan timu Danskoj, ali mu u Ligi šampiona baš ne ide. U prva četiri kola izgubili su sve utakmice i nalaze se u vrlo nezavidnoj situaciji pred nastavak takmičenje. Tako je Olborgu meč protiv Insbruka “biti ili ne biti” ukoliko želi da se umeša u borbu za plej-of. Domaćin je na startu sezone naređao sve same pobede u domovini, a sada očekujemo evropski prvenac. Insbruk ima po dva trijumfa i neuspeha u Ligi šampiona, dok je u šampionatu Austrije trenutno na četvrtom mestu. Olborg nekoga mora da pobedi, a to bi upravo mogao biti Insburuk, koji ne spada u sam vrh austrijskog hokeja.

Rukomet

41087 Kiel – Vive Kielce 1 (1.67)

U četvrtom kolu grupe A Lige šampiona gledaćemo jedan od evropskih klasika. Nemački velikan Kil ugoostiće poljski Kjelce koji već godinama važi za jednu od najboljih ekipa u Evropi. Kil je dijametralno suprotno započeo sezonu u Ligi šampiona i Bundesligi. Imaju sve tri pobede u evropskom takmičenju, dok su u domovini već tri puta poraženi posle sedam odigranih utakmica. Što se Kjelcea tiče posle teškog poraza kod kuće od Olborga na startu Lige šampiona vezali su dve pobede nad Kolstadom i PSŽ-om. U poslednje četiri međusobne utakmice uvek je pobeđivao domaćin, a i sada Kilu dajemo veće šanse.

41106 Wiska Plock – SC Magdeburg 2 (1.37)

Loše je akutelni prvak Evrope Magdeburg započeo odbranu titule. Izgubio je nemački tim od Vesprema i Barselone na startu grupne faze, da bi tek u trećem kolu upisao prvi trijumf i to nad Celjem kod kuće. Priliku za drugu pobedu Magdeburg traži u Poljsku gde ga očekuje duel sa Vislom. Domaćin još uvek nije osetio slast pobede u novoj sezoni Lige šampiona. Izgubila je Visla od Porta, GOG-a i Monpeljea, a prvak Evrope nije rival za vađenje. Zato smo uvereni u trijumf Magdeburga.

41109 Telekom Veszprem HC – Porto H2 - 6.5 (1.77)

Odmah da budemo jasni, ne mislimo da će Porto napraviti senzaciju i kao gost savladati Vesprem u Mađarskoj. Jesu “zmajevi” veoma dobra ekipa, ali Vesprem tim za osvajanje Lige šampiona. Međutim, ne očekujemo ni da se igrači srpskog trenera Momira Ilića prošetaju do trijumfa u četvrtom kolu Lige šampiona. Posle tri odigrane utakmice u grupi B obe ekipe imaju po dve pobede i poraz, a Porto je pokazao više nego što se očekivalo. Trijumfovali su protiv Visle i Celja, te namučili Barsu kod kuće. Sada bi mogli da budu relativno blizu i u utakmici protiv favorizovanog Vesprema koji je posle trijumfa nad Magdeburgom i Monpeljeom u prethodnom kolu neočekivano lako poražen od danskog GOG-a.

Ne propustite