Tip izlog - Deset predloga za uspešniju nedelju!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 12.12.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Tipovi iz ostalih sportova.

Povezane vesti

Košarka

15037 Maccabi Tel Aviv – Anadolu Efes Ukupno poena 168.5 više (1.88)

Već godinama su Makabi i Efes poznati po napadačkom stilu košarke. Obe ekipe imaju napadački fenomenalne igrače poput Vejda Boldvina i Šejna Larkina, igraju brzo, vole tranziciju i puno poseda na meču. Rosteri su im sličnog kvaliteta, a to pokazuje i stanje na tabeli Evrolige posle 13 odigranih kola, obe ekipe su na po sedam pobeda i šest poraza i na deobi su šestog mesta zajedno sa Partizanom, Olimpijakosom i Valensijom. U praznom „Pioniru“ Makabi nema nikakvu prednost „domaćeg“ terena, te je nemoguće predvideti pobednika. Mnogo lakše je kladiti se na veliki broj poena.

11331 Baskonia – Virtus Bologna Ukupno poena 165.5 više (1.88)

Pre početka sezone Duško Ivanović i Luka Banki verovatno nisu ni slutili da će u 14. kolu Evrolige igrati jedan protiv drugog i to kao treneri Baskonije i Virtusa. Ivanović je posle samo četiri odigrane utakmice u Evroligi dobio otkaz u Crvenoj zvezdi, a Luka Banki neposredno pred početak kampanje nasledio nezadovoljnog Serđa Skariola na klupi Virtusa. Obojica su napravili malo čudo. Ivanović je od dolaska u Baskoniju upisao sedam pobeda u Evroligi i pretrpeo samo jedan poraz za skor 8-5, dok je Bankijev Virtus najprijatnije iznenađenje takmičenja i nalazi se na trećem mestu sa samo četiri neuspeha. Baskijci su blagi favoriti kod kuće, ali zbog sjajnog napadačkog potencijala igramo na koševe. Markus Hauard, Tornike Šengelija i njihovi klupski drugovi to nam garantuju. U sjajnoj su formi.

11334 Real Madrid – Bayern Munich Ukupno poena 165.5 više (1.88)

Nastavljamo da predlažemo veći broj poena na utakmicama Evrolige, nadamo se da će ih biti u 14. kolu. Ono će između ostalog obeležiti i povratak Pabla Lasa u Madrid. Laso je sa Realom osovjio Evroligu, a sada dolazi kao trener Bajerna u glavni grad Španije, gde će ga publika sigurno dočekati ovacijama. Ipak. neće „kraljevski“ klub imati milosti za svog nekadašnjeg šefa struke. Najbolja ekipa Evrolige gazi redom, prvi su na tabeli sa samo jednim porazom i velikim izgledima da tako i ostane posle ovog meča. Raspucani su Hezonja, Musa, Kampaco, Tavares i ostali, ali i Bajern igra dobro u poslednje vreme. U tri uzastopna trijumfa u Evroligi Lasov tim je postizao preko 90 poena. U Realovih 90 ni ne sumnjamo.

11327 Asvel – Panathinaikos H2 – 4.5 (1.96)

Panatinaikos je u jednom periodu delovao odlično, vezao nekoliko evroligaških pobeda, a onda su „zeleni“ ispustili sedam poena viška u poslednjih dva minuta utakmice u „Areni“ protiv Partizana, poraženi u produžetku. Nakon toga tim Ergina Atamana vezao je još dva neupseha. Izgubili su „zeleni“ od Efesa u Istanbulu i Real Madrida u svojoj „OAKA areni“, pa im je utakmica protiv Asvela prilika da okončaju loš niz. Francuzi su u prošlom kolu Evrolige doživeli debakl. Poraženi su od Valensije rezultatom 78:55 i imaju seriju od pet uzastopnih neuspeha u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Dakle, ovo je idealna prilika za PAO. Gosti su mnogo skuplji i kvalitetniji tim, a još jedan neuspeh bio bi neoprostiv.

11326 Tofas – Igokea H2 – 6.5 (1.87)

Ekipa Igokee najprijatenije je iznenađenje u dosadašnjem toku AdmiralBet ABA lige. Tim trenera Vladimira Jovanovića savladao je Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpiju u regionalnom takmičenju i pokazao da ima veliki kvalitet. To potvrđuje i trenutna druga pozicija sa skorom 9-2. Ipak, u FIBA Ligi šampiona situacija je potpuno drugačija. Klub iz Laktaša poslednji je u grupi H bez pobede u konkurenciji Tortone, Mursije i Tofaša. U petom kolu Igokea gostuje upravo turskom timu u potrazi za prvim trijumfom. Turci su kao gosti savladali najbolji tim Repulike Srpske posle produžetaka, a sada bismo mogli da gledamo još jednu dramu, nadamo se sa srećnim krajem za Igokeu.

11396 Baskonia – Palencia H1 – 14.5 (1.89)

Nema sumnje da španska ACB liga važi za najjače nacionalno takmičenje, ali i u njoj ima „unapred dobijenih“ utakmica. Jedna takva igra se ovog utorka u Vitoriji gde domaćin Baskonija dočekuje Palenciju. Baskijci su u sjajnoj formi otkako se na klupu vratio Duško Ivanovć. Nižu dobre rezultate u Evroligi, a sve bolji su i u nacionalnom prvenstvu. Baskonija je trenutno na sedmom mestu sa skorom 7-6, a novi trijumf morali bi da upišu protiv Palencije. Gosti imaju svega jedan jedini trijumf u sezoni i ubedljivo su poslednji. Poslednjih pet utakmica izgubili su dvocifrenom razlikom, a „stradaće“ i ovog puta.

Rukomet

43246 Aalborg – Sonderjyske H1 – 5.5 (1.77)

Kada vam je potrebna rukomenta sigurica samo skokonite do Danske i odigrajte na Olborg. Ovog puta još izraženije su šanse da najbolji tim u zemlji trostrukog uzastopnog prvaka sveta dođe do trijumfa, jer je u prošlom kolu senzacionalno poražen od Ribe-Esbjerga, a seznacije se ne dešavaju dva puta uzastopno. Zato će ceh platiti Sonderjiske. Gosti su tek 11. na tabeli, dve godine nisu pobedili Olborg, a nemaju gotovo nikakve šanse ni sada.

Hokej

34932 Esbjerg – Aalborg Ukupno golova 6.5 više (2.35)

Nakon rukometaša, kladimo se i na hokejaše Olborga. I oni su najbolji u zemlji. Lideri su i ove sezone, a na njihovim mečevima golovi se ređaju kao na traci. Olborg je izgubio samo jednu od poslednjih šest utakmica, a u tom nizu stradao je i Esbjerg, koga su na domaćem ledu savladali su 6:3. Uvereni smo da će i ovog puta slaviti bolji tim, a to je bez sumnje Olborg, ali je kvota na veliki broj golova primamljivija. Na poslednja tri međusobna duela bilo ih je po devet na utakmici, nema razloga da sada ne bude barem sedam.

33632 ERC Ingolstadt – Munchen 2 (1.79)

U reprizi prošlosezonskog finala nemačke DEL hokejaške lige sastaju se Ingolštad i Minhen. Gosti iz Bavarske su aktuelni branioci titule i favorit na ovoj utakmici. Minhen je u finalnoj seriji prošlog šampionata slavio sa 4:1 u pobedama i pokazao da je stvarno najbolji. Ipak, u prvom međusobnom duelu nove kampanje Ingolštad je iznenadio i savladao Minhen sa 5:3 i to u gostima. Sada je prilika za revanš, koju bi šampion trebalo da iskoristi. Bio je Minhen u seriji od četiri pobede, pre neuspeha u poslednjem kolu kada je Berlin slavio nakon produžetka. Sa druge strane Ingolštad igra „toplo-hladno“, a sada je došlo vreme za „hladno“.

14624 Tamis Petrohemija – OKK Novi Pazar H1 – 2.5 (1.87)

Veliki derbi začelja igra se u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. U meču 13. kola sastaju se Tamiš i Novi Pazar u Pančevu. Pančevci su u prošloj utakmici savladali poslednjeplasiranu Slogu iz Kraljeva i tako prekinuli niz od pet neuspeha. Na drugoj strani Novi Pazar ne zna za trijumf još od četvrtog novembra, od tad su Pazarci vezali čak šest neuspeha. Trijumf u Kraljevu trebalo bi da je dao elan Tamišu, a uz podršku sa tribina to bi moglo da domaćina odvede do pete pobede u sezoni. Tako bi pretekli Novi Pazar na tabeli i sebi popravili izglede da se i sledeće sezone nađu u prvom rangu takmičenja.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak