Tip izlog - Deset tipova iz košarke, američkog fudbala, hokeja...

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 29.12.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Još tipova za predstojeće duplo kolo.

Povezane vesti

Košarka

13576 Alba Berlin – Olympiacos H1 7.5 (1.90)

Do utakmice 12. kola Evrolige protiv Žalgirisa delovalo je da je Alba ubedljivo najslabiji tim u takmičenju, ali su „albatrosi“ u neizvesnoj završnici savladali Litvance, a onda načinili najveću senzaciju ove sezone i u Berlinu bili bolji od drugoplasirane Barselone. Sada u glavni grad Nemačke dolazi Olimpijakos koji je daleko od prepoznatljive fore. Crveno-beli su ispod zone doigravanja sa polovičnih 8-8. Vicešampion je favorit, tu dileme nema, ali Alba je konačno pokazala da može se najboljim evropskim ekipama, barem na svom parketu. Zbog toga ne očekujemo da će Pirejci koji se muče imati lak posao.

13579 Monaco – Barcelona H1 – 3.5 (1.89)

Ove srede Barselona je doživela najubedljiviji poraz od starta sezone. Unikaha je u ACB ligi savladala Katalonce sa ubedljivih 91:71 i bacila u još veću krizu uzdrmanu ekipu trenera Rođera Grimaua. Gosti su pre trijumfa nad Žalgirsom u Kaunasu u prošlom kolu izgubili od Armanija i Albe koji su daleko od vrha tabele, te će gostovanje Monaku biti izuzetno težak zadatak, čini se i pretežak za „blaugranu“. Ne blista ni Monako, tim Saše Obradovića je na skoru 9-7, pretrpeli su „kneževi“ šokantan poraz od Panatinaikosa zaslugom Elija Okoba. Sada je prilika za popravni, a Barsa dolazi u idealnom trenutku da se dođe do važnog trijumfa.

16634 Krka – FMP Ukupno poena 164.5 više (1.89)

Krka i FMP će se po svoj prilici u drugom delu AdmiralBet ABA lige boriti za opstanak. Ekipa iz Novog Mesta pretposlednja je na tabeli sa tri trijumfa, dok „panteri“ imaju pobedu više i nalaze se mesto ispred rivala. Oba tima su seriju poraza prekinuli u prošlom kolu. Krka je kod kuće bila bolja od Borca, a FMP u Baru od Mornara. Razlog loših rezultata krije se u slaboj odbrani ovih timova koji redovno primaju preko 80 poena u AdmiralBet ABA ligi, a često protivnici pređu i 90. U međusobnom okršaju trebalo bi da pršti na obe strane. Pobednika je teško prognozirati, ali će koševa sigurno biti.

16635 Studentski centar – Split H1 – 6.5 (1.89)

„Studenti“ su diplomirali u prošlom kolu AdmiralBet ABA lige. Ekipa trenera Dejana Jakare savladala je Budućnost u „Morači“ i posle osvajanja ABA Superkupa pokazala da je trenutno najbolji tim u Crnoj Gori. Ipak, Budućnost je odmah reagovala i u svoje redove dovela najboljeg igrača Studentskog centra Kenana Kamenjaša, pa će bez njega „studenti“ morati da nastave. Sada im u goste dolazi Split koji je do sada sakupio četiri pobede. Splićani su u prošlom kolu bili na „-22“ u Železniku protiv Zvezde, a teško da će imati šansu za trijumf u „Morači“, jer „studenti“ tamo drže lekcije i trenutno su u plej-of zoni sa skorom 7-6.

16636 Zadar – Buducnost 1 (2.17)

Ako pitate Zadar gostovanje Budućnosti dolazi u idelanom trenutku, dok obrnuto važi za Podgoričane. Zadrani su na krilima fenomenalnog MVP-a AdmiralBet ABA lige Luke Božića nadigrali šampiona Partizan u prošlom kolu i slavili u dvorani „Krešimir Ćosić“ sa 84:68 i prepuni samopuzdanje čekaju goste iz Podgorice. Na drugoj strani Budućnost je u velikim problemima. Šampion Crne Gore vezao je dva ligaška poraza, prvi očekivan od Partizana u „Štark aren“, a onda i potpuno šokantan od Studentskog centra u „Morači“. Na to se nadovezao i poraz u Evrokupu, takođe u Podgorici, slavio je rumunski Kluž. Sve to ukazuje da je Zadar favorit na ovom meču, iako Budućnost ima pobedu više u dosadašnjem toku sezone i za jednu poziciju je ispred hrvatskog tima.

16639 Mega – Cedevita Olimpija 2 (2.26)

Ova utakmica označiće novi početak za Megu. Ubedljivo najbolji igrač ovog tima supertalentovani plejmejker Nikola Topić završio je svoju pozajmicu u „roze“ dresu i vratio se u Crvenu zvezdu. Veliko je pitanje kako će se njegovi doskorašnji saigrači snaći bez njega, a vremena za privikavanje nema, jer u goste stiže najbolji tim Slovenije Cedevita Olimpija. Ljubljančani su trenutno odmah iza Crvene zvezde na drugoj poziciji AdmiralBet ABA lige, imaju tek tri poraza i u seriji su od tri pobede. Gostima dajemo i ulogu favorita, jer Topića nema na drugoj strani parketa.

16247 Tofas – Bahcesehir Koleji 2 (2.34)

Najbolji trener Crvene zvezde u ovom veku Dejan Radonjić na novom je zadatku. Crnogorac je posle duže pauze ponovo na poslu, a njegov novi tim je Bahčešehir. Klub iz Istanbula ima velike ambicije i nada se da će u dogledno vreme biti deo Evrolige, a do tada Radonjić treba da ga učini moćnim u domovini. Njegov debi biće protiv Tofaša koji izgleda kao protivnik po meri. Bahčešehir je trenutno sedmi na tabeli sa skorom 6-7, a isti odnos pobeda i poraza ima i Tofaš. Novi trener obično sa sobom donese i novu energiju koja dovede do početnog trijumfa. Verujemo da će i ovde biti takav slučaj.

Hokej

34918 Kladno – Kometa Brno 2 (1.94)

Ako birate hokejaški tim protiv koga ćete se kladiti u ovom trenutku izbor je lak, to je češko Kladno. Ovaj tim nalazi se u katastrofalnoj formi i ima samo jednu pobedu u prethodnih 14 utakmica. Ipak, nekim čudom još uvek nisu poslednji na tabeli, jer su sakupili 24 boda, tri više od fenjeraša Mlade Boleslav. Kometa iz Brna obradovala se kada je videla ko im je naredni rival, jer se ovaj tim bori za ulazak u plej-of, a sigurna pobeda im je dobrodošla, posebno nakon četiri uzastopna poraza. Ovi rivali odigrali su dve međusobne utakmice ove sezone, Kometa je slavila u obe, u prvoj sa 4:1, a u drugoj bila duplo ubedljivija i postigla čak osam golova. Sada će se het-trik kompletirati.

35802 Brest – Lida H2 – 1.5 (1.68)

Lida je pretposlednji tim u šampionatu Belorusije, ali je po trenutnoj formi bolja od osmoplasiranog Bresta. Gosti imaju tri uzastopna trijumfa, dok je Brest vezao četiri neuspeha. U prošlom kolu upravo su ovi rivali igrali međusobno, a Lida slavila u Brestu sa 2:1. Domaći će imati veliki motiv da se revanširaju i prekinu lošu seriju, ali za samo dva dana teško da se mnogo toga može promeniti. Ostavljamo mogućnost da Brest može do trijumfa, ali da će to biti lako nema šanse.

Američki fudbal

50211 Kansas City Chiefs – Cincinnati Bengals H1 – 7.5 (2.00)

Pre početka sezone mnogi su očekivali da će ovaj duel biti finalni u AFC konferenciji, ali su obe ekipe podbacile, a Sinsati će teško uopšte stići do plej-ofa. Bengalse je totalno poremetila teška povreda kvoterbeka Džoa Buroa, pa su sakupili svega osam pobeda u 15 utakmica i tek su treći u svojoj diviziji. Akutelni šampion Kanzas siti vodeći je u svojoj diviziji, ali ima tek jednu pobedu više od Bengalsa. Odlazak hvatača Tajrika Hila poremetio je savršen napad Čifsa, te se Patrik Mahoms ozbiljno muči. U prošlom kolu Čifsi su poraženi kod kuće od Las Vegas Rejdersa, a sada će morati da pokažu zašto su branioci trona.

Ne propustite