Tip izlog - Deset tipova iz ostalih sportova!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.01.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Izaberite...

Povezane vesti

Košarka

17036 Alba Berlin – Virtus Bologna H2 4.5 (1.88)

Virtus je ubedljivo najveće pozitivno iznenađenje u Evroligi ove sezone. Ekipa Luke Bankija kojoj su se pre početka takmičenja davale male šanse da se uopšte domogne plej-ofa trenutno je druga na tabeli sa samo tri poraza, jednim više od dominantnog Reala, akutelnog prvaka Evrope. Tim iz Bolonje pokazao je da je spreman za velike domete, a utakmica protiv Albe u Berlinu trebalo bi da bude samo još jedna u nizu za Italijane. „Albatrosi“ imaju svega tri pobede posle 18 odigranih utakmica, jesu na svom parketu savladali Barsu, ali realno imaju sastav za Evrokup. Virtus je izgubio samo jednu od poslednjih pet utakmica u Evroligi, sa Albom je situacija dijametralno suprotna. Zato se dvojka ne dovodi u pitanje.

17037 Armani Milano – Bayern Munich 1 (1.59)

U ovom „duplom kolu“ Evrolige Bajern iz Minhena igra u Italiji. Bavarci su u sredu tesno poraženi u Bolonji od Virtusa sa 85:83, a sada ih očekuje gostovanje Armaniju u Milanu i naizgled lakši zadatak, ali nije baš tako. „Manekenima“ već „gori pod nogama“. Ekipa trenera Etorea Mesine trenutno je tek 13. na tabeli sa skorom 7-11 i nema prava na kiks na domaćem terenu. Povratak Šabaza Nejpira trebalo bi da razmrda ekipa, a ovo će biti njegov povratnički debi pred domaćom publikom. Na drugoj strani, Bajern ima pobedu više od Armanija, ali je veliko pitanje da li će ekipa Pabla Lasa zbog manjka individualnog kvaliteta uspeti da se do kraja domogne plej-ofa. Statistika međusobnih duela pokazuje da su „manekeni“ slavili u Milanu u poslednjih sedam duela, pa ta tradicija ne bi trebalo da bude prekinuta.

17038 Barcelona – Baskonia Ukupno poena 164.5 više (1.88)

Veoma zanimljiv okršaj španskih timova očekuje nas u 19. kolu Evrolige. Barselona je malu rezultatsku krizu prekinula velikom pobedom protiv Real Madrida u „El klasiku“, a sada je čeka duel sa Baskonijom Duška Ivanovića. Katalonci su prethodni međusobni meč u španskoj ACB ligi rešili u svoju korist sa ubedljivih 82:62 i sigurno da su favoriti ovoga puta. Na drugoj strani i Baskonija ima svojih aduta. Uspeli su Baskijci da u poslednjem evroligaškom meču nadoknade 17 poena minusa i slave protiv Panatinaikosa. Oba tima neguju napadačku košarku, imaju sjajne pojedince i u dobro raspoloženju dočekuju ovu utakmicu. Zbog toga očekujemo veliki broj koševa.

17039 Valencia – Panathinaikos 2 (2.00)

Panatinaikos je seriju evroligaških pobeda prekinuo na bolan način. Tim Ergina Atamana vodio je sa 17 poena razlike protiv Baskonije u gostima, ali su „zeleni“ to ispustili i pretrpeli poraz. Sada ih čeka duel protiv još jednog španskog kluba Valensije i prilika za popravni. „Slepi miševi“ igraju veoma dobro, trenutno su deveti sa skorom 10-8 identičnim kao i PAO, ali njihov roster barem na papiru deluje slabijem, dok im je forma promenljiva. Partizan je pokazao kako sa Valensijom u gostima, a PAO bi mogao da „iskopira“ tim Željka Obradovića i dođe do važnog „brejka“ u borbi za plej-of.

17041 Real Madrid – Anadolu Efes H1 – 9.5 (1.93)

Da su derbi mečevi posebne utakmice pokazao je poslednji „El klasiko“ u kojem je dominantni Real poražen od klimave Barse. Tako je aktuelni prvak Evrope pretrpeo drugi poraz u Evroligi ove sezone, treći u svim takmičenjima, te bi Efes trebalo da plati cenu. Nema sumnje da je Real najkvalitetniji tim u takmičenju, dolazak Fakunda Kampaca podigrao je igru ekipe Ćusa Matea na još viši nivo, dok je Efes odlaskom Ergina Atamana i Vaslija Micića puno izgubio. Dvostruki prvak Evrope tek je 15. na tabeli sa skorom 7-11, a posle Albe je najgori gost sa svega dve pobede, koliko još imaju Zvezda, Asvel, Armani i Bajern. Real kod kuće nije izgubio, neće ni sada.

17376 Buducnost – Mornar H1 -15.5 (1.86)

Dva uzastopna poraza od Kluža u Evrokupu i SC Derbija u AdmiralBet ABA ligi uzdrmale su Buudćnost. Ipak, Podgoričani su u prošlom kolu AdmiralBet ABA lige uspeli da odigraju sjajnu utakmicu i dođu do teške gostujuće pobede nad zahuktalim Zadrom. Sada prvak Crne Gore pred sobom ima najlakši mogući zadatak u AdmiralBet ABA ligi, jer mu u goste dolazi poslednjeplasirani Mornar. Klub iz Bara ima ogromnih problema ove sezone i sve vodi ka tome da ih naredne sezone nećemo gledati u najjačem rangu. Mornar posle 14 odigranih utakmica ima samo jednu jedinu pobedu, te su šanse za drugu u „Morači“ ravne čudu, a čuda se, skoro pa nikad, ne dešavaju.

Hokej

35515 Vienna Capitals – HK Olimpija 2 (3.25)

Ljubljanska Olimpija bila je jedna od najlošijih timova u prošloj sezoni šampionata Austrije u hokeju na ledu. Ove se situacija znatno poboljašala, te su Slovenci mnogo konkurentniji. Olimpija je trenutno 10. na tabeli, što bi joj obezbedilo mesto u plej-inu, a od poslednjih pet utakmica klub iz glavnog grada Slovenije slavio je u četiri. Na drugoj strani, Vijena je samo poziciju ispod i takođe u odličnoj formi pred ovaj meč. Domaćin iz glavnog grada Austrije slavio je na četiri od pet poslednjih mečeva. Ipak, ono što daje prednost Olimpiji jesu međusobni dueli, a gosti su slavili na poslednjem gostovanju sa 5:2.

35461 Kometa Brno – Sparta Prague 2 (2.06)

Lider šampionata Češke u hokeju na ledu ekipa Sparte iz Praga u narednom kolu doamćeg prvenstva gostuje Kometi u Brnu. Sparta igra fantastično ove sezone i trenutno ima bod više od akutelnog prvaka Pardubica, ali i tri utakmice više u odnosu na šampionski tim. U odličnoj su formi gosti, jer su slavili na četiri od pet poslednjih utakmica. Na drugoj strani, Kometa je posle nekoliko uzastopnih poraza stigla do pobede u prošlom kolu posle produžetaka u gostima kod pretposlednjeg Kladna. Domaći su na osmom mestu, a nadaju se nastavku dobre serije u međusobnim duelima, jer su u prethodna tri navrata savladali Spartu. Ipak, sada sve ide na ruku gostima, pa bi ova mala tradicija mogla da se prekine. Ubeđeni smo da će tako i biti.

Rukomet

43591 Sweden – Japan H1 – 8.5 (1.98)

Akutelni prvak Evrope Švedska želi da se na što bolji mogući način spremi za odbranu trona. Evropsko prvenstvo u rukometu počinje 10. januara, a jednu od poslednjih provera Šveđani će imati protiv Japana. Japanci su se sjajnim partijama u kvalifikacijama kvalifikovali za učešće na Olimpijskim igrama, ali su daleko od kvaliteta najbolje evropske selekcije. Švedska je u slavila uvek kada se sastajala sa Azijatima, ogromnu su favoriti i ovoga puta. Ubedljiv trijumf dao bi Švedskoj dodatno samopuzdanje pred Evropsko prvenstvo, a do nje bi trebalo i da dođu moćni Šveđani, zato su valjda i izabrali Japan za sparing partnera.

Američki fudbal

50221 New York Giants – Philadelphia Eagles H2 5.5 (1.91)

Finalisti prošlog Superbola Filadelfiji Iglsi igrali su fenomenalno sve do poslednjih nekoliko mečeva u „regularnom“ delu ove sezone. Iglsi su posle prvih 11 utakmica imali samo jedan poraz, a onda u poslednjih pet četiri puta ostali bez trijumfa. U poslednjem kolu pred plej-of kvoterbek Džejlen Hrts i drugovi imaju obavezu da slave protiv divizijskog rivala Njujork Džajantsa kojima ova utakmica ne znači puno i nadaju se kiksu Dalas Kaubojsa na gostovanju Vašington Komandosa kako bi na kraju ipak bili najbolji u diviziji. Džajantsi su u seriji od tri uzastopna poraza, a za Iglse izgovora nema. Oni hoće da odu do kraja.

Ne propustite