Tip izlog - Dupla nemačka rukometna dominacija

Autor: Milovan Longinov
petak 19.07.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Birajte tipove iz ostalih sportova.

Povezane vesti

Tenis

21330 Ajdukovic, Duje – Monteiro, Thiago Moura 2 (1.35)

Sjajan turnir u Baštadu igra hrvatski teniser Duje Ajduković koji je pravo iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala i imaće šansu da napravi korak dalje u jendom od svojih najboljih turnira u karijeri. Ajduković je trenutno 130. igrač na svetu, a ako bi preskočio još koju stepenicu mogao bi među prvih 100. Ipak, teško će dalje jer je njegov naredni protivnik mnogo iskusniji Brazilac Tijago Monteiro. Reč je o 30-godišnjaku koji se ubedljivo najbolje snalazi na šljaci i trenutno je 85. na ATP listi. U prošlom kolu zablistao je Monteiro i na fascinantan način savladao Kaspera Ruda, devetog na svetu, sa 2:0 u setovima. Jasno je da će se on pitati u ovom meču.

21327 Struff, Jan Lennard – Etcheverry, Tomas Martin Tacan broj setova 3 (2.19)

Pravi derbi nas očekuje u četvrtfinalu turnira u švajcarskom Gštadu. Na šljakasti teren izaći će Nemac Jan Lenard Štruf i Argentinac Tomas Martin Ečeveri. Sjajno igra Štruf ove sezone. Osvajanjem turnira u Minhenu Štruf je sa 34 godine postao treći najstariji teniser koji je došao do prvi ATP titule. Na drugoj strani Ečeveri još uvek nema titulu na ATP turu, ali je ove godine bio blizu u Lionu, gde je igrao finale. Ipak, Ečeveri je malo bolje rangiran od rivala. „Gaučos“ je 32, a Štruf 37 na ATP listi. U jedinom međusobnom duelu prošle godne na čelendžeru u Bordou devet godina mlađi Ečeveri slavio je sa 2:0, sada bismo mogli da gledamo tri seta.

21180 Tstsipas, Stefanos – Fognini, Fabio H1 -1.5 set (1.52)

Posle katastrofalnog izdanja na Vimbldonu i ispadanja već u drugom kolu od Finca Emila Rusuvorija Grk Stefanos Cicipas želi da popravi raspoloženje u švajcarskom Gštadu. Uspeo je 12. igrač na svetu da na startu turnira savlada srpskog tenisera Hamada Međedovića, a sada ga čeka veteran iz Italije Fabio Fonjinici. Odavno je 37-godišnji Fonjini prošao svoj zenit u karijeri, pa je teško očekivati da bi mogao da iznenadi Cicipasa, koji ruku na srce ne igra na najviše nivou, ali je svejedno jedan od najboljih na planeti kada mu se igra. U sva četiri međusobna okršaja slavio je Grk izgubivši samo jedan set, što mu daje dodatnu sigurnost da kiksa neće biti.

21500 Vukic, Aleksandar – Eubanks, Christopher, Eubanks 1 (1.82)

Oduševio je sve preko dva metra visoki Kristofer Jubenks na prošlogodišnjem Vimbldonu. Stigao je Amerikanac sve do četvrtfinala Vimbldona. Ipak, taj njgov bljesak kratko je trajao. Jubenks je ove godine poražen već u prvom kolu grend slema u Londonu, a nije osvojio ni set protiv Francuza Halisa. Na drugoj strani Australijanac sa ovdašnjim korenima Aleksandar Vukić igra mnogo konstantnije, pa je treutno 65. na svetu, za razliku od Jubenksovog 128. mesta na ATP listi. Obojica su specijalisti za travnatu podlogu na kojoj se igra turnir u Njuportu. Favorita u četvrtfinalu ima, a to je Vukić, pre svega zbog mnogo boljeg međusobnog odnoa. Od sedam odigranih mečeva Australijanac je dobio pet, od toga poslednja četiri pripali su Vukiću.

Rukomet

42466 Germany – Hungary 1 (1.33)

U toku su pripreme za Olimpijske igre, a Nemci i Mađari imaće svoje mesto u Parizu. Nemačka je smeštena u grupu A sa Španijom, Hrvatskom, Slovenijom, Švedskom i Japanom. U drugoj grupi B biće Mađari čiji će rivali biti Danska, Norveška, Egipat, Argentina i domaćin Francuska. Jasno je da je Nemačka favorit na ovom meču, posebno jer igra kod kuće. Na ovogodišnjem Evropskom prvnstvu Nemci nisu imali nikakvih problema sa Mađarima i slavili su sa 35:28, a slavlje protiv Francuza pre samo nekoliko dana daje dodatnu sigurnost „pancerima“ da će najpre slaviti protiv Mađarske, a zatim imati i dobar olimpijski turnir.

42467 Germany W – Hungary W 1 (1.38)

Vrhunski rukomenti spektakl očekuje nas ovog petka u Nemačkoj, jer će se odmah nakon muškaraca susresti i dame. Nemačka je i u ženskom rukometu velesila, dok su Mađarice mnogo bolje u klupskom rukometu, iako ćemo i njih gledati na Olimpijskim igrama u Parizu. Nemačka je u grupi A sa Norveškom, Slovenijom, Švedskom, Danskom i Južnom Korejom, dok će rivalke Mađaricama u B grupi biti Holandija, Španija, Brazil, Angola i domaćin Francuska. Ono što nas čini uverenim u trijumf Nemica protiv Mađarske je skorija istorija međusobnih duela. U njima Nemačka ima niz od pet uzastopnih pobeda od 2020, pa do danas. Nema razloga da se to promeni.

UFC Veče Borbe: Lemos vs Jandiroba

77743 Tavares, Brad – Park, Jung Yong 2 (1.57)

Nevada u Las Vegasu biće poprište još jednog UFC spektakla, a jedna od najuzbudljivijih borbi večeri očekuje nas u srednjoj kategoriji. U oktagon će Amerikanac Bred Tavares i Korejac Jong Jung Park. Park je najbolji MMA borac u Koreji sa skorom 17-6 u UFC-u, dok Tavares ima 20 pobeda i devet poraza, ali je bez trijumfa ostajao u poslednje tri od četiri borbe. Na drugoj strani Park je blistao i ređao trijumfe sve do pre 7 meseci kada je u poslednjoj borbi izgubio od Brazilca Muniza. Sada je vreme da se borac iz Seula vrati na pobednički kolosek, jer je najbolje vreme 36-godišnjeg Tavaresa prošlo.

77744 Lemos, Armanda – Jandiroba, Virna 1 (1.99)

Dva devojke pravo iz favela stigle su do toga da njihova borba bude glavna u sjajnom UFC večeri čiji je domaćin Las Vegas. U kategoriji do 52 kilograma sastaće se sada već iskusne dame Armanda Lemos i Virna Žandiroba. Armanda Lemos je treuntno četvrti na svetu u ovoj kategoriji i nekadašnja je izazivačica za svetsku titulu, dok je Žandiroba šesta na lisit sa imprsivnim skorom od 20 pobeda i samo tri poraza u karijeri. Lemosova na drugoj strani ima manje profesionalnih borbi 18, od toga je slavila u 14 navrata, ima jedan remi i tri poraza. Blaga prednost ide na stranu Lemosove koja je u karijeri ipak postlga malo više i bila blizu pojasa u UFC-u. Dok će ovo Žandirobi biti najveći meč u karijeri.

KSW 96

77756 Kopera, Bartlomiej – Smielowski, Dawid 2 (1.38)

Izuzetno je jaka poljska KSW organizacija kada je u pitanju MMA spot. Ovo će biti 96. zvanični događaj koji organizuju, a domaćin je Lođ. Jedna od zanimljivijih borbi u programu biće ona između dva domaća borba Bartlomeja Kopere i Davida Smielovskog. Kopera je tri godine stariji borac, u seriji je od četiri uzastopna trijumfa i pun samopuzdanja ulazi u borbu sa tri godine mlađim Smielovskim. Važi Smielovski za jednu od najvećih nada poljskog MMA, a posebno mu je impresivan skor od 10 trijumfa i samo jednog poraza u dosadašnjoj borilačkoj karijeri, koji je doživeo baš u svojoj poslednjoj borbi. Na drugoj strani, Kopera ima skor od 13 pobeda i čak 7 poraza, što je daleko od impresivnog. Smielovski će imati ogroman motiv da se pokaže u pravom svetlu, a nesumnjivo je bolji borac od rivala, te je njegova pobeda više nego očekivana, iako je u MMA sve moguće.

77758 Silva, Maria – Wozniak, Ewelina 1 (1.44)

Biće Evelini Voznijak potrebna sva moguća podrška kako bi se oduprela moćnoj Brazilki Mariji Silvi. Poljakinja će u Lođu imati publiku na svojoj strani u jednoj od najtežih borbi u svojoj karijeri. Jeste Voznijak verovatno najbolja borkinja u Poljskoj, ali je Silva neki drugi nivo. Brazilka je 11 puta ulazila u oktagon i samo jednom iz njega nije izlazila uzdignutog čela. Najbolja je u kategoriji do 52 kilograma i ne planira da to zvanje izgubio od Voznijak. Poljakinja je treća na rang listi ima dva poraza u 10 profesionalnih borbi, ali je oba pretrpela u poslednja četiri meča.

 

Ne propustite