Tip izlog - Dupla turska pobeda na startu EL

Autor: Milovan Longinov
petak 04.10.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Birajte kvote iz košarke i ostalih sportova.

Povezane vesti

Košarka

15544 Fenerbahce – Olympiacos 1 (1.71)

Jedan od derbija premijernog kola Evrolige igra se u Istanbulu gde domaći Fenerbahče dočekuje grčki Olimpijakos. Obe ekipe imaju najviše ambicije i pokušaće da dođu do titule prvaka Evrope u ovoj sezoni. Odličnu su se pojačali i jedni i drugi. U Istanbul je stigao tandem iz Makabija Vejd Boldvin i Bonzi Kolson, a odjekuno je i povratak srpskog centra Bobana Marjanovića u evropsku košarku. Na drugoj strani, Olimpijakos je Bugarina Sašu Vezenkova učinio jednim od najplaćenijih košarkaša u Evropi i vratio ga u svoje redove. Sezonu je bolje započeo tim iz Pireja koji je u finalu grčkog Superkupa srušio prvaka Evrope Panatinaikos, dok je Fener u istom takmičenju u svojoj domovini izgubio u borbi za trofej od Efesa. Olimpijakos je bio bolji od Turaka u borbi za treće mesto na Fajnal-foru prošle sezone, a ekipa trenera Šarasa Jasikevičijusa sprema revanš. Poznato je koliko je Fener jak domaćin, prošle sezone su samo dva puta u Evroligi izgubili kod kuće, a u prethodne dve sezone slavili su protiv Olimpijakosa. Biće ovo napeta utakmica, a veće šanse za trijumf dajemo domaćinu.

15547 Virtus Bologna – Anadolu Efes 2 (2.00)

Igrao je Virtus kao u bajci na startu prošlogodišnje sezone u Evroligi. Ekipa trenera Luke Bankija bila je iznad svih očekivanja u samom vrhu tabele, ali tim iz Bolonje na kraju nije uspeo da se domogne ni mesta u TOP 8 fazi. Iza Efesa je turbulentna sezona u kojoj su se nekako provukli do plej-ina, ali dalje nisu mogli. Hrvatski trener Tomislav Mijatović preuzeo je ekipu usred sezone i uspeo da je podigne, a sada će je predvoditi od starta. I ide sjajno Efesu do sada. Osvojilis u Superkup Turske pobedom na Fenerom i slavili pre toga na svim pripremnim utakmicama. Na drugoj strani Virtus nije uspeo da se domogne prvog trofeja u Italiji, jer je u finalu Superkupa izgubio od Armanija. Prethodnu utakmicu ove dve ekipe odigrale su baš u prvoj rundi plej-ina prošle sezone. Tada je Virtus kao gost slavio sa 67:64, ali sada deluje da Efes ima adute za revanš, pre svega Oturua i Brajanta koji su „uništili“ Fener.

Tenis

20897 Wu, Yibling – Jarry, Nicolas 1 (2,14)

Imaće Kinez Jibling Vu ogroman motiv da se pokaže pred domaćom publikom i ostvari sjajan rezultat na Mastersu u Šangaju, što bi za njega sigurno predstavljao plasman u treću rundu. Da bi u tome uspeo potrebno je da savlada Čileanca Nikolasa Jarija, što neće biti nimalo lak zadatak. Važi Jari za sasvim dobrog igrača na Turu, bio je odlični server maja ove godine na sjajnom 16. mestu ATP liste, sada je 28, ali se nalazi u katastrofalnoj formi. Jari je od maja meseca ostvario samo jednu, jedinu, pobedu i naređao devet poraza. Zbog toga Vu ima čemu da se nada. Za razliku od rivala Kinez igra sasvim dobro, savladao je Indijca Nagala na startu Šangaja, a nedavno je osvojio i turniru u Jinanu. Mogao bi da iznenadi i sada.

Rukomet

43525 Touluse – Creteil 1-1 (1.26)

U petom kolu šampionata Francuske u rukometu sastaju se Tuluz i Kretej. Domaći već godinama važe za jednu od boljih ekipa u domovini, ali su daleko da zapaženih evropskih rezultata. Na drugoj strani Kreteju je i opstanak u ligi uspeh. Domaćin je startovao silovito u novu sezonu. Ostvarila je ekipa za koju igraju čak trojica srpskih reprezentativaca Nemanja Ilić, Kojadinović i Mitrović sve četiri pobede i prepuna samopuzdanaj dočekuje Kretej. Gosti nisu ni izbliza tako dobro krenuli u sezonu. Imaju tek jednu pobedu i tri poraza. I istorija međusobnih duela potvrđuje da je Tuluz mnogo bliži trijumfu, slavio je na prethodnih pet susreta, pre toga je Kretej uspeo da izbori remi. Zato nemamo dilemu da će domaćin lako i ubedljivo slaviti ovoga puta.

44045 Istres – Limoges 1-1 (3.00)

Izuzetno zanimljiva utakmica očekuje nas u Istru gde će istoimeni domaćin pokušati da nastavi seriju pobeda trijumfom nad Limožom. Istr posle četiri odigrane utakmice u šampionatu ima tri pobede i nalazi se na šestoj poziciji. Na drugoj strani Limož je posle uvodnog trijumf nad Dankerkom naređao tri poraza i u teškoj situaciji putuje u Istr. Domaćin čeka na pobedu u međusobnim utakmicama od 2021. godine i čini se da su se sada poklopile kockice.

Američki fudbal

50268 Cincinnati Bengals – Baltimore Ravens 2 (1.69)

Derbi severne divizije AFC-a igra se u Sinsinatiju gde domaći Bengalsi dočekuju Baltimor Rejvense. Bengalsi su konačno u prethodnom kolu stigli do prvog trijumfa u sezoni. Džo Burou je vodio svoj tim do gostujućeg trijumfa nad Karolinom, ali sada Bengalse očekuje daleko teži zadatak. Baltimor igra veoma dobro od starta, Rejvensi su na skoru 3-1, a u prethodnoj utakmici deklasirali su Bafalo rezultatom 35:10. Sve je polazilo za rukom kvoterbeku Lamaru Džeksonu, a dva tačdauna postigao je ranin bek Henri. Baltimor je u prošloj sezoni oba puta slavio protiv Benglsa, pa je i sada favorit, iako se utakmica igra u Sinsinatiju. Deluje da su učesnici Superbola iz 2022. godine u slobodnom padu.

50270 New England Patriots – Miami Dolphins 1 (1.87)

Imamćemo ovog vikenda u NFL-u još jedan veliki divizijski derbi. U istočnom delu AFC-a sastaju se „večiti“ rivali Nju Ingland Petriotsi i Majami Delfinsi. Obe ekipe u lošem raspoloženju dočekuju ovu veliku utakmicu. Od starta sezone imaju samo po jednu pobedu i nju su ostvarili u uvodnom kolu, a onda naređali tri poraza. Petriotsi su izgubili od Sjetla, Džetsa i San Franciska, dok je Majami gubio u duelima sa Bafalom, Sjetlom i Tenesijem, i to sa preko 20 poena razliku u proseku. Iskusni trener Petriotsa Bil Beličik bi mogao da psihološki podigne ekipu pred ovaj duel, dok Majami sa kvoterbekom Tuom Tagovaiolom deluje kao „guska u magli“ i izlaz iz krize se ne nazire. Zbog toga smo bliži pobedi domaćih Petriotsa.

50278 Kansas City Chiefs – New Orleans Saints 1 (1.39)

Dinastija Kanzas Siti Čifsa pod komandom trenera Andija Rida i kvoterbeka Patrika Mahomsa prošle godine je uspela da odbrani titulu i dođe do novog Lombardijevog trofeja. Da boljih nema Čifsi pokazuju i na startu ove sezone. Kanzas je ostvario sve četiri pobede od starta, a između ostalih savladali su i respektabilne ekipe poput Sinsinatija i Baltimora. Sada im u goste dolaze Seintsi sa skorom 2-2, ali i dva uzastopna poraza u duelima sa Filadelfijom i Atlantom. Seintsima je pripao prethodni međusobni duel prošle godine, sada je na red došao revanš.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak