Tip izlog - Fiksevi na Šibenku i Lil

Autor: Milovan Longinov
utorak 20.02.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Najbolji tipovi iz ostalih sportova

Povezane vesti

KOŠARKA

14074 Aluinvent Dvtk Miskolc W - ESB Lille W 2 (1.95)

Žensko izdanje Evrolige značajno je drugačije u odnosu na muško. Takmičenje se sastoji od dve grupe od po osam timova, a po četiri najbolje ekipe idu u plejof gde se prvi iz grupe A sastaje sa poslednjim iz grupe B i tako dalje. Mađarska možda nije sinonim za najbolju mušku košarku, ali rezultati DVTK-a u ženskoj konkurenciji su prilično impresivni pošto je ova ekipa zauzela drugu poziciju u grupi A ispod Fenerbahčea. U okršaju na dve dobijene utakmice čeka ih duel sa Lilom koji je u poslednja četiri meča u velikom usponu forme. Na to računamo i ovoga puta, Lil može da “brejka”.

15508 GKK Sibenka - Dubrava Hendikep -6.5 1 (1.85)

Šibenka kao nekadašnji velikan hrvatske košarke više ne predstavlja značajan faktor ni u domaćim okvirima. Klub iz Šibenika se nije proslavio u AdmiralBet ABA 2 ligi, a ne blista ni u hrvatskom šampionatu gde bi mu mogao izmaći i mesto u plejofu. Priliku da tako nešto izbegne imaće u direktnom okršaju sa timom koji bi mogao da ga ugrozi. Dubrava je u poslednjih sedam utakmica slavila samo jednom, pa će biti potrebno da odigraju utakmicu iznad svojih mogućnosti ne bi li trijumfovali u Baldekinu. U poslednja četiri duela ovih timova uvek je slavio domaćin, a Šibenka ima imperativ pobede.

 

15881 Maccabi Tel Aviv - Nes Ziona Hendikep -11.5 1 (1.85)

 

Makabi iz Tel Aviva dobio je dostojnog rivala proteklih godina u vidu gradskog rivala Hapoela koji ima sve ozbiljnije ambicije u izraelskoj košarci. Čini se da će upravo ove dve ekipe i odlučivati o šampionu zemlje, međutim pre toga sledi plejof kojem se uskoro približavamo. Makabi će ugostiti Nes Zionu, tim koji je sve dalje od plejof zone, pa se čini da će ovo biti lak zadatak za “Ponos Izraela”. Nes Ziona je slavio u Tel Avivu poslednji put još 2018. godine, međutim sva je prilika da ovoga puta nećemo videti takvu vrstu senzacije. Kvota na hendikep je jako dobra, a kvalitet je očigledno na strani Makabija.

 

HOKEJ

39294 Esbjerg - Aalborg 1 (2.85)

 

Prvenstvo Danske u hokeju se zahuktava. Aktuelni lider je Alborg koji igra prilično neprepoznatljivo u poslednje vreme. Upisao je tek dva trijumfa od početka meseca, a posebno je zaboleo slobodno možemo reći skandalozni proaz od Sonderjiskea koji je slavio sa čak 10:0. Herning ga je dobio dva puta u razmaku od dve nedelje, Alborg se jeste revanširao Sonderjiskeu, međutim nema dilema da ga je ubedljiv poraz ipak uzdrmao. Sa druge strane imamo Esbjerg koji se nalazi u odličnoj formi, u 2024. godini imao samo dva poraza, od kojih je jedan upravo protiv Alborg. Kvota na “keca” je primamljiva i ne možemo odoleti.

39296 Nice - Amiens 1 (2.65)

 

Da je ovo okršaj fudbalskih timova, znali bismo šta bismo zaokružili, međutim u hokeju stvari nisu tako kristalno jasne. “Orlovi” sa Azurne obale nadomak su plejof zone, izjednačeni sa Šamonom, ali ipak ispod magične crte. Ono što može da raduje Nicu jeste niz dobrih rezultata, naročito posle dve pobede u poslednjim utakmicama. U grad stiže Amijen koji je gotovo jednom nogom već u plejofu, ali igra očajno nanizavši šest poraza što ih na kraju može koštati povoljnijeg rasporeda u doigravanju. Ako ga uopšte budu i igrali… Nica je dobila poslednji meč ova dva rivala i to u gostima, pa zašto ne bi mogla i u svojoj dvorani, iako pre toga nije slavila u pet okršaja…

39268 Arlan Kokschetau - Beibarys Atyrau Više od 6.5 golova (2.17)

 

Šampionat Kazahstana u hokeju prilično je kvalitetan i često prolazi ispod radara ljubitelja ledenog sporta. Kokšetau je okončao glavnu fazu takmičenja kao prvi, zato je i odustao od puta u Aktobe zbog čega je poražen za zelenim stolom. Neće mnogo u Arlanu mariti za to jer se spremaju za početak plejofa u kojem im je prva prepreka Bejbaris Atirau. Igraće se najmanje četiri utakmice u kojima je Kokšetau izraziti favorit. Bejbaris je poslednji put slavio pre dve godine, od tada traje pobednički niz Arlana od sedam utakmica, ovoga puta to bi moglo biti i prilično ubedljivo.

38187 Spartak Moscow - Nizhny Novgorod Ukupno golova više od 5.5 (1.92)

 

Još tri su utakmice ostale do kraja regularnog dela hokejaškog šampionata Rusije i uglavnom je sve jasno. I Spartak i Nižnji će u plejof, svako sa različitog polazišta jer premalo je vremena da bi se nešto bitno promenilo kada je reč o stanju na tabeli. Spartak je pokazao da pripada vrhu ruskog hokeja, Nižnji je ipak za nekoliko nijansi ispod tog nivoa, ali umela je ekipa iz Novgoroda i da slavi u Moskvi protiv Spartaka. Dva rivala odigrala su jedan meč krajem januara, slavio je Spartak sa 3:2, a trebalo bi da bude neizvesno i ovoga puta. Možda čak i uz dosta golova, ekipe su prilično nerasterećene…

38228 Vaxjo - Farjestad BK 1 (2.12)

 

Kraj se bliži i prvom delu šampionata Švedske, a ovo je poslednji put da će se dve najbolje ekipe sastati do kraja regularnog dela sezone. Vaksjo će dočekati lidera Farjestad, tandem je to kojem u ovom trenutku jedino mogu da pariraju Frolunda i možda Skeleftea, dok su ostali timovi ipak na nivou ispod. Farjestad ne zna za poraz u februaru, dok “Lavovi” s vremena na vreme izgube, ali ne toliko često da bi se značajno udaljili od lidera. Početkom Januara, Vaksjo je deklasirao Farjestad u gostima sa 5:1, ovoga puta očekujemo dosta neizvesniju borbu i mogući novi trijumf domaće ekipe.

Ne propustite