Tip izlog - Hrabro na Novi Beograd, ko dobija - Obradović ili Trinkijeri?

Autor: Milovan Longinov
utorak 02.04.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Birajte ponude iz ostalih sportova.

Povezane vesti

Košarka

10385 Monaco – Zalgiris Kaunas H2 – 8.5 (1.90)

Biće veoma interesantno duelu dva bivša trenera srpskih „večitih“ rivala Saše Obradovića i Andree Trinkijerija. Obradović ima još jednu veoma dobru sezonu na klupi Monaka, a „kneževi“ su dva kola pra kraja ligaškog dela Evrolige na deobi druge pozicije sa Panatinaikosom i Barselonom  imaju skor od 21-11. Na drugoj strani, Trinkijeri je u toku sezone došao na klupu Žalgirisa u trenutku kada su „zeleni“ bili praktično otpisani kada je borba za doigravanje u pitanju, ali najbolji tim Litvanije se još uvek nada plasmanu u plej-in posle tri uzastopna trijumfa. Šansa će nestati ukoliko se gosti pobednički ne vrate u Kaunas i sigurno će učiniti sve da dođu do velikog trijumfa na jednom od najtežih gostovanja u Evropi. Monako je nesumnjivo kvalitetniji tim i želi što bolji plasman pred plej-of, ali Žalgiris neće jeftino „prodati kožu“, a i u dobroj je formi Trinkijerijev tim.

10388 Barcelona – Maccabi Tel Aviv H2 – 6.5 (1.87)

Prošle nedelje je Makabi produžio ugovor sa trenerom Odadom Katašom i tako mu odao priznanje za sjajan posao ove sezone. Izraelci svoje domaće utakmice igraju u Beogradu bez publike, ali im to nije smetalo da izbore plasman u doigravanje. „Ponos Izraela“ posle šest uzastopnih pobeda u Evroligi ima skor 19-13 i na sedmom je mestu, sa trijumfom zaostatka u odnosu na šestoplasirani Olimpijakos i direktan plasman u plej-of. Da bi zadržao nade da se može dokopati plej-ofa Makabiju je neophodna pobeda u Kataloniji što će biti izuzetno težak zadatak. Barsa je trenutno četvrta sa istim brojem pobeda i poraza kao i Monako i PAO. Vezala je „blaugrana“ dva neuspeha u prethodnom duplom kolu i tako ostala bez već viđenog drugog mesta pred plej-of. Nisu Katalonci u najboljoj formi, ali imaju ogroman kvalitet i favoriti su, iako Makabi dolazi prepun samopuzdanja. Biće neizvesno.

Tenis

26591 Rocha, Henrique – Mofils, Gael H 1.5 setova 2 (1.72)

U duelu dva tenisera koji po razlici u godinama mogu biti otac i sin, 18 godina mlađi anonimus iz Portugalije Enrike Roča igraće protiv iskusnog francuskog veterana Gaela Monfisa u prvom kolu turnira u Eštorilu. Roča je rođen 2004. godine i trenutno je 197. na svetu. Ovaj mladić je dobio specijalnu pozivnicu za turnir u domovini, a svoju karijeru gradi na čelendžerima. Francuzu Monfisu će ovo biti prvi meč na šljaci ove godine, jer se posle mastersa u Indijan Velsu i Majamiju koji se igraju na betoni seli na najsporiju podlogu. Možda će jedino to 47. igraču sveta biti otežavajuća okolnost, ali je 37-godišnjak dovoljno iskusan da se brzo prilagodi i lako dođe do druge runde.

 

26579 Shevcenko, Aleksandar – Berrettini, Matteo 1 (2.90)

Ako je suditi po imenima i statusu koji u svetu tenisa imaju Ševčenko i Beretini trebalo bi da je Italijan favorit u njihovom međusobnom duelu. Nekadašnji finalista Vimbldona Mateo Beretini mnogo je značajani za svetski tenis od Kazahstanca, ali se ne može smatrati favoritom na šljaci marokasnkog Marakeša. Razlog za to je jasan, igra se na šljaci koja je „Ahilova peta“ Beretinija, koji je tokom čitave karijere izbegava, a poslednji meč na njoj odigrao je pre godinu dana. Mnogo se Beretini muči sa povredama i odustvuje sa Tura, pa je sada tek 135. na svetu, dok Ševčenko marljivo sakuplja bodove i nalazi se na 56. poziciji. U jedinom dosadašnjem međusobnom susretu marta prošle godine u američkom Finiksu Ševčenko je slavio sa 2:1, sada je Beretini u još većem problemu.

 

26506 Giron, Marcos – Shapovalov, Denis 2 (1.63)

Daje sve od sebe Kanađanin Denis Šapovalov da se posle povrede vrati u prepoznatljivu formu i opet napadne sam vrh svetskog tenisa. Nekada 10. igrač sveta sada je tek 121. što nije realno. Pokazao je Šapovalov da se „budi“ trijumfom nad Stefanosom Cicipasom na mastersu u Majamiju, a priliku za još jedan korak napred traži na turniru niže kategorije u Hjustonu. Protivnik u prvom kolu biće mu domaći teniser Markos Giron koji baš i ne blista u poslednje vreme. Poispadao je Giron u prvim kolima mastersa u Indijan Velsu i Majamiju, dok je tek jednu rundu preskočio u meksičkom Los Kabosu. Jeste Giron 51. na ATP listi, ali je u realnosti Šapovalov mnogo bolji teniser i on će se pitati u njihovom prvom međusobnom okršaju.

Hokej

31498 Sparta Prague – Trinec 1 (1.80)

U polufinalnoj seriji šampionata Češke u hokeju na ledu sastaju se praški velikan Sparta i aktuelni šampion Trinec. Spektakl je zagarantovan, a prvi meč igra se u glavnom gradu. Favorit je Sparta iz dva tri razloga. Prvi što igra kod kuće, drugi jer je u ligaškom delu bila bolje plasirana, a treća možda i najvažnija mnogo lakši i brže završeni posao u četvrtfinalu. Sparta je „,metlom“ sa 4:0 izbacila Liberec, dok je Trinec prošao pravu „golgotu“ u duelima sa Češkim Budejovicama i slavio posle „majstorice“ sa 4:3. Zbog toga će gosti biti mnogo umorniji na startu polufinala, što Sparta mora da iskoristi i ne dozvoli „brejk“.  Kada na ovo dodamo da je tim iz Praga slavio u sva četiri međusobna duela ove sezone „crta“ se jedinica.

31598 Lokomotiv Yaroslav – Tractor 2 (3.90)

Hrabro ćemo se u meču prvog kola polufinalne serije ruskog KHL-a opredeliti za trijumf Traktora na gostovanju u Jaroslavu protiv Lokomotive. Jeste domaćin favorit zbog boljih igara u ligraškom delu sezone i dva trijumfa u međusobnim duelima ove sezone, ali Traktor ima čemu da se nada. Ova ekipa iza sebe ima fantastičnu četvrtfinalnu seriju u kojoj je sa 4-0 eliminisala ogromnog favorita Dinamo iz Moskve načinivši ogromnu senzaciju. Sada prepuni samopuzdanja „traktoristi“ dolaze u Jaroslav po „brejk“, a Lokomotiva baš i ne blista. Jeste se domaćin plasirao u polufinale, ali je imao velikih problema da prođe u ovu rundu i tek posle sedam utakmica eliminisao Oms. Gosti imaju šansu i mogli bi da je iskoriste. Momentum je na njihovoj strani.

Rukomet

40758 Montpellier – RK Zagreb  1 (1.33)

U revanš meču osmine finale Lige šampiona između francuskog Monpeljea i Zagreba biće sve otvoreno. Prvi meč u prestonici hrvatske završen je nerešenim rezultatom 27:27, tako da ekipe u egalu čekaju ovaj duel. Monpelje je favorit, bez dileme. Mnogo iskusniji tim imaju Francuzi, bolje su odigrali grupnu fazu i imaće podršku navijača. Monpelje je i u Zagrebu bio pred pobedom, vodili su Francuzi sa dva gola razlike u finišu, ali je hrvatski predstavnik pokazao karakter i vratio egal. Ipak, u Monpeljeu domaćin se pita. U svojim redovima imaju sjajne igrače, reprezentativce svojih zemalja poput Porta, Fernandeza, Skubea i Simoneta, Zagreb je „domaćinska“ ekipa, gostovanje je nešto sasvim drugo za ovaj mladi tim.

Vaterpolo

47248 Novi Beograd – Pro Recco 1 (3.25)

Navikli su nas Novi Beograd i Pro Reko da vaterpolo klasike. Ovi rivali su se sastali u dva prethodna finala Lige šampiona, a oba puta su slavili Italijani. Priliku za revanš srpski tim imaće u trećem kolu druge faze ove sezone. Oba tima lako su došla do ove runde, a onda ostvarila po dve pobede, tako da na deobi prvog mesta čekaju međusobni okršaj. Pro Reko je neprikosnoveni vladar evropskog vaterpola sa sjajnim igračima poput Di Fulvija, Zalankija, Ivovića i Ečenikea, ali i ekipa trenera Živka Gocića ima svoje adute, nekada najboljeg na svetu Filipa Filipovića, kapitena reprezentacije Srbije Nikolu Jakšića, ali i fenomenalnog Španca Alvara Granadosa, možda i najboljeg vaterpoliste današnjice, treća bi mogla biti sreća za Novobeograđane.

47247 Jadran ST – Marseille 1 (1.63)

Drugi meč u istoj grupi odigraće splitski Jadran i Marsej. Teško će pored finalista iz prošle godine Novog Beograda i Pro Reka neko od ovih timova u polufinale, ali će pobedniku ostati nada da može do podviga. Splićani su tradiconalno veoma dobri u Ligi šampiona i zasigurno favoriti kod kuće, iako je francuski vaterpolo u ogromnom zaletu što potvrđuje i senzacionalan plasman ove selekcije u polufinale Svetskog prvenstva ove godine. Prvagu bi Jadranu trebalo da donesu trojica hrvatskih reprezentativaca Fatović, Marinić Kragić i naturalizovani Rus Harkov, čiji će zadatak biti da neutrališu učinak legendarnog Srbina Andrije Prlainovićakoji brani boje Marseja.

 

 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak