Tip izlog - Jaka "dvojka" na Armani, evroligaška košarka i NFL u prvom planu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 06.10.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su naši saveti...

Povezane vesti

Košarka

12212 Fenerbahce – Armani Milano 2 (2.90)

Jedan od derbija prvog kola nove sezone Evrolige igra se u Istanbulu gde domaći Fenerbahče dočekuje Armani iz Milana. Obe ekipe iza sebe imaju slabije sezone, a ovo će biti prilika da se u dobrom smeru krene u novu kampanju. Fener je blagi favorit jer igra na domaćem parketu, ali se Armani, barem na papiru, sjajno pojačao. Stigao je u Milano Nikola Mirotić, dok će se na debi povređenog Maodoa Loa još čekati. Sa druge strane Fener nije mnogo menjao. Došao je Jam Madar iz Partizana, te centri Sertač Šanli I Georgios Papajanis. Prošle sezone “manekeni” su slavili u Istanbulu. Ove bi trebalo da su kvalitetniji, pa očekujemo malo iznenađenje i njihovu pobedu.

12216 Baskonia – Real Madrid Ukupno poena 167,5 više (1.91)

Branilac titule u Evroligi Real iz Madrida kreće u odbranu šampionskog pehara iz Baskije. Madriđani su prošle sezone na samo sebi svojstven način postali najbolja ekipa u Evropi, a tokom leta gotovo da nisu pretrpeli nikakve promene, jedino je umesto Najdžela Vilijamsa-Gosa ponovo tu Fakundo Kampaco, što bi trebalo da učini “kraljevski” klub još boljim. Sa druge strane Baskonija je ostala bez jednog od najboljih igrača Darijusa Tompsona koji je pojačao Efes, a više nema ni Rokasa Gedraitisa novog igrača Crvene zvezde. Kada igraju ova dva rivala spektakl je zagarantovan. Ofanziva je jača strana oba tima, zato predlažemo veći broj poena.

12213 Valencia – Monaco 2 (1.62)

Monako je prošle sezone po prvi put u istoriji igrao na Fajnal-foru Evrolige, a pred ekipom srpskog trenera Saše Obradovića isti cilj postavljen je i sada. “Kneževi” u novu sezonu ulaze jači za nekadašnjeg NBA superstara Kembu Vokera, okosnica tima je zadržana, a ambicije su najveće moguće. Monako je već odigrao pet utakmica u domaćem šampionatu i na svakoj ubedljivo slavio. Valensija je na skoru 2-1 u španskoj ACB ligi, a barem na papiru ovaj tim ne izgleda kao TOP 8 ekipa. Više nema legendarnog Bojana Dubljevića koji je otišao u Zenit, pa ćemo gledati neke nove “slepe miševe”. Prednost na ovoj utakmici dajemo Monaku.

13302 Alkar Sinj – Cibona 2 (2.85)

Bivši šampion Evrope Cibona nalazi se u najtežem trenutku od osnivanja. Klubu preti gašenje zbog katastrofalnog finansijskog stanja, ali “vukovi” se još uvek nisu predali. U prvoj utakmici AdmiralBet ABA lige namučili su Borac u Čačku, a pred njima je duel u šampionatu Hrvatske protiv Alkara iz Sinja. Zbog svega što se dešava sa Cibonom Alkar je senzacionalni favorit, ali nije tako lako pobediti velikana u kakvoj god da je situaciji. Cibona svejedno ima kvalitetniji igrače poput bivšeg pleja Crvene zvezde i Partizana Aleksandra Aranitovića i dovoljan kvalitet da slavi u Sinju.

11529 Besiktas – Tofas H1 - 3.5 (1.85)

Krenuo je turski velikan Bešiktaš u veliki projekat pod komandom novog trenera Dušana Alimpijevića. Prepoznala je to I Evrolige, te su “crno-beli” dobili specijalnu pozivnicu za učešće u Evrokupu i sjajno započeli ovo takmičenje. Stigao je Bešiktaš do velike pobede već na startu protiv španskog Huventuda u gostima, a sada je pred njima duel sa Tofašem u domaćem prvenstvu. Prošle sezone Bešiktaš je kod kuće sa ubedljivih 105:85 savladao istog rivala, iako mu nije dobro išlo. Ovog puta “crno-beli” imaju mnogo bolju situaciju, dok je Tofaš sličnog kvaliteta. Zato smo uvereni u siguran trijumf Alimpijevićevog tima.

Odbojka

45094 Japan – Serbia 2 (2.48)

Odbojkaši Srbije nemaju izbora, moraju do pobede protiv domaćina Japana na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre kako bi ostavili sebi šansu da se nađu u Parizu naredne godine. Posle uvodnog poraza od Turske, “orlovi” su upisali tri očekivana trijumfa nad Tunisom, Egiptom i Finskom, a sada ih čeka neugodni domaćim, koji je I blagi favorit pre početka meča. Izabranici selektora Igora Kolakovića imaju kvalitet za pobedu protiv “samuraja”. Uroš Kovačević i Aleksandar Atanasijević uhvatili su pravi ritam, a kada njih dvojica igraju na svom nivou Srbija može i protiv jačih od Japanaca.

Američki fudbal

Buffalo Bills – Jacksonville Jaguars H1 - 5.5 (1.88)

Još jednom će London biti domaćin NFL spektakla i ponovo ćemo u njemu gledati Džeksonvil Džeguarse. Uspeli su Džeguarsi da u prestonici Engleske prošlog vikenda savladaju Atlanta Falkonse, ali će sada imati neuporedivo teži zadatak jer im na crtu izlaze sjajni Bafalo Bilsi. Kvoterbek Bilsa Džoš Alen odigrao je perfektnu utakmicu protiv Majamija u kojoj je vodio svoj tim do 48 poena i ubedljivog trijumfa 48:20. Sa druge strane mladi kvoterbek Džeguarsa Trevor Lorensa susrešće se sa opakom odbranom Bilsa i neće mu biti lako. Ukoliko Bilsi zaustave Lorensa sjajni Alen će odraditi ostatak posla.

50370 Miami Dolphins – New York Giants H1 - 10.5 (1.85)

Delfinsi su razmontirani u prošlom kolu na gostovanju Bafalo Bilsima. Neko će morati da plati ceh, a to su nesrećni Njujork Džajantsi. Tim iz Njujorka ima samo jedan trijumf u prva četiri kola, dok je Majami na skoru 3-1. Kvoterbek Dolfinsa Tua Tagovailoa odigrao je sasvim solidno protiv Bafala. Uspela je njegova ekipa da postigne 20 poena, a sada bi posao trebalo da mu bude lakši, jer Džajantsi nemaju toliki defanzivni kvalitet. Sa druge strane, ni kvoterbek Džajantsa Danijel Džons nije na nivou Džoša Alena, te sve ukazuje da će Majamiju biti mnogo lakše. Ubeđeni smo u ubedljiv trijumf Dolfinsa.

50372 Minnesota Vikings – Kansas City Chiefs Ukupno poena 52.5 više (1.87)

Dvojica sjajnih kvoterbekova Kirk Kazns i Patrik Mahoms biće najveće zvezde ovog meča. Mahoms je odve Čifse do dva šampionska pehara, a njegova konekcija sa Trevisom Kelsijem jedna je od najboljih u ligi. Pored toga Čifsi su sve bolji I defanzivno, ali je napad još uvek daleko bolji deo tima. Što se Vikingsa tiče Kazins je verovatno jedina svetla tačka na startu sezone sa 11 bačenih tačdauna, koji su bilid dovoljni za samo jedan trijumf, jer je odbrana veoma loša. Zato nemamo dilemu da će biti mnogo poena na utakmici.

50373 Arizona Cardinals – Cincinnati Bengals 2 (1.62)

Kvoterbek Bengalsa Džoš Burou koji je pre početka sezone potpisao najveći ugovor u istoriji NFL-a ne izgleda dobro na startu sezone. Njegov tim ima samo jednu pobedu u prva četiri kola i vremena za popravni više nema. Dok se čeka da napad proradi veliki teret biće na odbrani koja će morati da zaustavi solidan napad Arizone. Kardinalsi takođe imaju jednu pobedu od starta, ali za njih se to I očekivalo. Vreme je da vidimo prave Bengalse. Njihovo slavlje ne sme doći u pitanje, ukoliko izgube sezone već može da doživi krah, a nismo ni na polovini “regularnog” dela.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak