Tip izlog (košarka) - Vembanjama izbacuje šampione!

Autor: Lazar Nikolić
petak 02.06.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Olimpijakosu nikad lakše u "večitom" derbiju.

Povezane vesti

17730 Valencia – Barcelona 2 (1.47)

Nadala se Barselona da ove sezone napokon može do trofeja u Evroligi, ali je opet ekipa Šarunasa Jasikevičijusa pokazala psihološku slabost i izgubila od Reala u polufinalu. Sada je cilj „blaugrane“ trofej u španskoj ACB ligi, a prva prepreka u plej-ofu evroligaš Valensija. Slavila je Barsa u prvom meču četvrtfinalne serije kod kuće sa 84:74 uz 27 poena Nikole Mirotića. Pred nama je druga utakmica u kojoj bi Barsa pobedom izborila mesto u polfuinalu. „Slepi miševi“ već mesecima ne izgledaju dobro, a u ACB ligi imaju samo jedan trijumf u poslednjih pet utakmica. Barsa je slavila u prethodne tri međusobne utakmice i veliki je favorit da se na gostujućem terenu domogne mesta među četiri najbolje ekipe u Španiji.

17901 Asvel – Levallois 2 (3.15)

I pored velike kvote na pobedu gostiju, čini nam se da je Metrpolitan favorit u trećem meču polufinalne serije šampionata Francuske protiv aktuelnog prvaka Asvela. Ekipa predvođena budućim prvim pikom na NBA draftu Viktorom Vembanjamom dobila je obe utakmice kod kuće i vodi sa 2:0 u sreriji. Sada je Metrpolitanu potreban još samo jedan trijumf kako bi eliminisala šampiona. Sve ukazuje da su spremni za podvig. Asvel je bez Nanda de Koloa neporezonatljiv, a gosti imaju ogormno samopuzdanje, ali i kvalitet na svojoj strani. Tako da bi Francuska uskoro mogla da dobije novog prvaka.

18079 JL Bourg – Monaco 2 (1.53)

Pokazala je ekipa trenera Saše Obradovića da je brzo prebolela poraz u polufinalu Evrolige od Olimpijakosa i zaređala pobede u plej-ofu domaćeg prvenstva. „Kneževi“ su u četvrtfinalu bili bolji od Strazbura sa 2:0, da bi do iste prednosti došli i u polufinalnoj seriji u kojoj im je protivnik Burg. Potreban je Monaku još jedan trijumf kako bi se plasirao u finale, a Majk Džejms i drugovi izgledaju spremno da ga ostvare u gostima. Domaći ne mogu da nađu način da zaustave sjajan napad Obradovićevog tima, primili su 201 poena u prva dva meča, tako da Monako ima sve u svojim rukama.

18299 Olympiacos – Panathinaikos H1 -11.5 (1.86)

Sve je spremno za veliko finale šampionata Grčke. Kao po običaju u borbi za trofej gledaćemo dve ubedljivo najtrofejnije ekipe u zemlji, najveće rivale, Olimpijakos i Panatinaikos. Navikli smo da nam dueli atinskih velikana donose mnogo uzbuđenja i ogromnu neizvesnost, ali to ovoga puta ne bi trebalo da bude slučaj. Finalista Evrolige je za klasu, dve, a možda i tri bolji od „zelenih“, koji su jedva dogurali do finale, jer su u polufinalu tek u „majstorici“ elminisalali slabašni Peristeri predvođen Vasilisom Spanulisom. Pirejci su lako izlazili na kraj za Panatiankosom ove sezone, slavili su u svih šest međusobnih utakmica i ne bi trebalo da imaju problema ni u sedmoj.

17846 Derthona Basket – Virtus Bologna H2 9.5 (2.09)

Virtus „nezadrživo“ ide ka novom finalu italijanskog šampionata. Evroligaš je lako izašao na kraj sa Tortonom u oba meča polufinalne serije odigrana u Bolonji. Tim u kojem je srpski as Miloš Teodosić slavio je sa 23, pa okruglih 30 poena razlika i stigao na samo jedan korak od cilja. Nije pokazala Tortona da je dorastao rival Virtusu. Bili su daleko i od jednocifrenog minusa, a izgubili su i dve poslednje utakmice protiv istog protivnika pre susreta u plej-ofu. Dakle, nema dileme da će Virtus slaviti i to najverovatnije sa dvocifrenom razlikom.

18235 Hapoel Holon – Maccabi Tel Aviv 2 (1.45)

Nije bilo dovoljno 28 poena bivšeg košarkaša Crvene zvezde Džoa Reglanda aktuelnom prvaku Izraela Hapoelu iz Holona da pruži jači otpor Makabiju u prvom meču polufinalne serije domaćeg šampionata. Makabi je sa 90:76 slavio u Tel Avivu i započeo put ka osvajanju trofeja koji im je prošle sezone senzacionalno izmakao. Amerikanci Vejd Boldvin i Bonzi Kolson uzeli su stvari u svoje ruke i uz podršku Lorenca Brauna vode „Ponos Izraela“ do finala. Makabi je ove sezone „smrtonosan“ za Hapoel, evroligaš je slavio u svih pet međusobnih duela i sve ukazuje da neće imati problema ni na ovom gostovanju.

18422 Hapoel Tel Aviv – Hapoel M. Jerusalim 1 (1.49)

Izgledala je ekipa Hapoela iz Jerusalima sjajno pod vođstvom srpskog trenera Aleksandra Džikića ove sezone. Stigli su sve do finala FIBA Lige šampiona gde ih je savladao nemački Bon. Nadali su se u Jerusalimu da će sačuvati domaći teren u prvom meču polufinalne serije šampionata Izraela protiv imenjaka iz Tel Aviva, ali su demolirani sa ubedljivih 86:55. Teško je podići ekipu nakon tako teškog poraza, tako da je uloga velikog favorita u drugoj utakmici na strani Hapoel Tel Aviva koji će imati i podršku svojih navijača. 

Ne propustite