Tip izlog - Košarkaške poslastice na meniju!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 09.06.2023.
10:00
Izvor: Sportske.net

Tipovi iz ostalih sportova, veliki košarkaški derbiji!

Povezane vesti

18252 Miami – Denver H2 3.5 (1.90)

Maestralne partije Nikole Jokića vode Nagetse ka NBA tituli. Posle prve tri utakmice finalne serije protiv Majamija Denver vodi sa 2:1, a novu šansu da se dodatno približi šampionskom prstenu imaće u noći između petka i subote po srpskom vremenu u Majamiju. Pokazala je ekipa Majkla Melouna da joj nije problem igranje na Floridi i napravila „brejk“ u trećoj utakmici, i to sa ubedljivih 109:94. Nagetsi su favoriti i u četvrtom meču, a ako Marej i Jokić još jednom budu na svom nivou, Batleru i drugovima se ne piše dobro. Mi naravno verujemo u našeg Nikolu i Denver.

18622 Barcelona – Unicaja H2 -9.5 (1.92)

Jasno je da je Barsa favorit u drugom meču polufinalne serije španske ACB lige, ali je prva utakmica odigrana u Kataloniji pokazala da Unikaha nije tako lako zalogaj za ekipu trenera Šarunasa Jasikevičijusa. Jeste „blagurana“ slavila, ali sa samo tri poena razlike (84:81), a gosti su imali i napad za izjednačnje u poslednjim sekundama. Barsa je slavila protiv Unikahe u sva četiri međusobna duela ove sezone, ali je samo u prvom okršaju decembra prošle godine favorit naparvio dvocifrenu razliku. Unikaha je u ostala tri meča bila blizu, trebalo bi tako da bude i ovoga puta.

18835 Anadolu Efes – Fenerbahce 1 (1.73)

Fantastične utakmice uz mnogo uzbuđenja videli smo u dosadašnjem toku polufinalne serije prvenstva Turske između dva istanbulska velikana Efesa i Fenerbahčea. Ekipa trenera Ergina Ataman vodi sa 2:1 u pobedama i ima „meč loptu“ za plasman u veliko finale. Bio je Fener favorit pre starta serije, ali se sve okrenulo trojkom za pobedu Vila Klajburna u drugoj utakmici. U trećoj je zablistao naš Vasa Micić i sa 25 poena vodio Efes do pobede. Fener deluje kao psihički potonuo tim u ovom trenutku i to bi Efes morao da iskoristi i slavi pred svojim navijačima.

18732 Monaco – Levallois H2 -8.5 (1.78)

Pred nama je finalna serija šampiona Francuske u kojoj se sastaju učesnik Fajnal fora Evrolige Monako i ekipa Metropolitana u čijim redovima je budući prvi pik NBA drafta Viktor Vembanjama. Favorit je tim koji sa klupe predvodi srpski trener Saša Obradović, a prvi meč u „kneževini“ zicer za najbolji tim „regularnog“ dela šampionata. Monako ove sezone nije imao problema sa Metrpolitano i uvek je slavio sa preko 10 poena prednosti. Sada je ipak finale, a gosti dolaze nakon što su eliminisali aktuelnog prvaka Asvel i neće se tako lako predati.

18668 Bonn – Ulm Ukupno poena 165.5 više (1.92)

Nismo očekivali da ćemo u finalu nemačke Bundeslige gledati susret između Bona i Ulma, ali su ove dve ekipe potpuno zaslužile da se bore za trofej. Bon je kaa najbolji tim „regularnog“ dela prvenstva ušao u plej-of u kojem još uvek nije poražen, dok je Ulm započeo doigravanje na sedmom mestu i na putu do finala izbacio dva nemačka evroligaša Albu i Bajern. Obe ekipe su pokazala sjajan napadački potencijal i često u svojim mečevima prebacivale 90 poena. Bon je favorit da povede u seriji predvođen Ti Džej Šorcom, dok su dvojica Brazilaca Bruno Kabokio i Jago Mateus glavne uzdanice Ulma. Naš predlog veliki broj poena.

18667 Armani Milano – Virtus Bologna Ukupno poena 156.5 više (1.91)

Pokazali su Armani i Virtus da su i ove sezone ubedljivo najbolje ekipe u Italiji. „Prošetali“ su se evroligaši do reprize finala šampionata Italije od prošle godine, a videćemo da li će „manekeni“ na tronu naslediti tim iz Bolonje. Dvojica sjajnih trenera Eitore Mesina i Serđo Skariolo sigurno će nam prirediti pravi spektakl, uz pomoć svojih igrača. Glavna uzdanica Armanija je bivši Zvezdin igrač Bili Beron, dok u ekipi Virtusa očekujemo da još jednom zablista velemajstor Miloš Teodosić. Za početak serije očekujemo pravi spektakl u Milanu i više od 156.5 poena, pobednika je nezahvalno prognozirati.

TENIS

24938 Ruud, Casper – Zverev, Alexander Tačan broj setova 5 (3.35)

Zbog duela između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza drugi polufinalni par Rolan Garosa ostao je u drugom planu, ali nam i on garantuje spektakl. Finalista od prošle godine Kasper Rud igraće protiv fantastičnog Nemca Saše Zvereva koji blista u Parizu ove godine. Obojica igrača protunjala su do polufinala i pokazala najviše posle Novaka i Alkaraza. U dosadašnjim međuosbnim duelima uspešniji je Zverev koji vodi sa 2:1 u pobedama, ali je poslednji meč prošle godine u Majamiju dobio Rud. Biće ovde velike drame, a naša prognoza i maksimlanih pet setova.

24940 Fernandez L. A. / Townsend T – Gauff C / Pegula J (1.63)

Trenutno najbolji ženski dubl na svetu čine dve fantastične Amerikanke Koko Gof i Džesika Pegula. Stigle su Pegual i Gof daleko i u singlu na Rolan Garosu, jedna do četvrt, a druga do osmine finala. A sada ih očekuje duel polufinala u dublu protiv Kanađanke Fernandez i Britanke Tauzend. Gof i Pegula su pre nešto manje tri meseca lako, sa 2:0 u setovima, izašle na kraj sa Fernandez i Tauzend, a u Parizu su glavne favoritkinje za titulu. Očekujemo u finalu, bolje su indiviualno, a i kao par.

RUKOMET

Aalborg – GOG Ukupno golova 61.5 više (1.83)

Ovaj meč odlučiće o novom šampionu Danske u rukometu. Aktuelni prvak GOG ili prvi izazivač Olborg radovaće na kraju „majstorice“ finalne serije šampionata. Obe ekipe slavile su u gostima, prvog GOG sa 31:30, da bi Olborg uzvratio trijumfom od 34:29. Sada je Olborg domaćin, ali to ne mora ništa da znači. Pokazao je GOG ove sezone da ima rešenja za najvećeg protivnika i izbacio ga u osmini finala Lige šampiona. Teško je prognozirati ko bi mogao do trijumfa, ali kada igraju dve najbolje ekipe u Danskoj golovi su sigurica. U oba dosadašnja finalna meča prebačna je granica od 60, a sada verujemo da ćemo videti barem još jedan pogodak više od dva inspirisana protivnika.

43784 Szeged – Telekom Veszprem HC 1 (2.60)

Prethodnih nekoliko sezone Vesprem je važio za velikog favorita za osvajanje titule u Mađarskoj, ali je u poslednje dve godine slavio njegov najveći rival Seged. Isto je i pred „majstoricu“ finalne serije ove sezone. Ponovo javnost i kladionice smatraju Seged autsajderom, ali nikako ih ne bi trebalo otpisati. Ova ekipa zna kako se postaje šampion i igra sa mnogo manje pritiska odlučujuće utakmice u odnosu na tim koji sa klupe predvodi Momir Ilić. Seged je prvi finalni meč kod kuće dobio sa uverljivih 31:25, pobedili su Vesprem i u „regularnom“ delu sezone na svom parketu, a sada je vreme za treći i konačni trijumf i novu šampionsku titulu.

Ne propustite