Tip izlog - Kupovi su čudo, može li Manresa da izbaci Barsu?

Autor: Milovan Longinov
petak 16.02.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Birajte tipove iz ostalih sportova.

Povezane vesti

KOŠARKA

14645 Barcelona – Manresa H2 - 10.5 (1.86)

Poznat je španski Kup Kralja po čestim iznenađenjima, a videćemo da li jednu pravu senzaciju može da priredi Manresa trenutno desetoplasirani tim u ACB ligi. Za rivala će u četvrfinalu imati veliku Barselonu u okršaju dva tima iz Katalonije. „Blaugrana“ je u vrlo dobroj formi i ima samo jedna poraz u poslednjih šest mečeva. Zanimljivo, upravo je međusobni duel u šampionatu bio poslednji pred okršaj u Kupu. Tada je Barsa sa 87:77 kao gost savladala Manresu,a li je Kup specifično takimčenje. Nadu autsajderu daje velika pobeda u koju su ostvarili ove sezone i to kao gosti nad Barsom rezultatom 83:82 i na krilima nje pokušaće da naprave čudo. Ako u tome ne uspeju, mogli bi barem da učine utakmicu zanimljivom.

14646 Unicaja – Tenerife H1 - 6.5 (1.84)

Reprizu prošlogodišnjeg finala Kupa Kralja imaćemo već u četvrtfinalu ove godine. Niko nije mogao ni da nasluti da će se u borbi za trofej 2023. susresti Unikaha i Tenerife koji ni ne učestvuju u Evroligi, ali se upravo to dogodilo u Badaloni. Slavila je Unikaha sa 83:80, a MVP finalnog turnira postao njen Amerikanac Tajson Karter. Ove godine Malaga je domaćin finalnog turnira, a branilac trofeja Unikaha imaće dodatan motiv da na svom parketu ponovo bude najbolja. U odličnoj su formi sa čak šest uzastopnih pobeda, ali isto važi i za Tenerife koji ima samo jedan poraz u poslednjih sedam mečeva. Ipak, međusobni dueli pokazuju da je Unikaha veliki favorit, jer ima četiri uzastopne pobede, a u poslednja dva Tenerife je deklasiran.

15273 Anadolu Efes – Pinar Karsiyaka H1 – 7.5 (1.88)

Bila je Karšijaka najprijatnije iznenađenje turskog šampiona prošle sezone i stigla sve do finala u kojem je ipak Efes pokazao ko je gazda i došao do pehara bez poraza u seriji. Ovoga puta će isti rivali igrati u polufinalu Kupa, a ulogu favorita ponovo ima dvostruki prvak Evrope. Efes je izgleda pogodio sa novim trenerom Tomislavom Mijatovićem koji je pokrenuo ekipu, te tim iz Istanbula ima pet uzastopnih pobeda. Na drugoj strani Karšijaka nije snažna kao lani. Četvrti su u prvenstvu sa skorom 13-7, a u poslednjem kolu lako su izgubili od Darušafake kod kuće. Efes je krajem januara ubedljivo izgubio u međusobnom duelu odigranom u Izmriu, bilo je 99:81, ali bi ovaj meč mogao da pokaže koliko su Larkin i drugovi napredovali od tada.

12226 Monaco – Le Mans H1 – 11.5 (1.89)

U četvrtfinalu francuskog Liders kupa Monako igra protiv Le Mana. Učesnik Fajnal-fora Evrolige i ozbiljan kandidat da to isto učini i ove sezone trebalo bi da ima lak zadatak protiv tek 11. tima u šampionatu koji ima negativan skor 10-13. „Kneževi“ su dominantni u Francuskoj košarci sa svega dva ligaška poraza, a veliki su favoriti da osvoje prvi trofej u sezoni. Ostaje nam samo da vidimo sa kojom razlikom će ekipa Saše Obradovića stići do polufinala, a ako Majk Džejms, Eli Okobo i drugovi budu na nivo iz poslednjih mesec dana razlika će biti dvocifrena, Le Man se tu ništa ne pita.

 

12586 Alba Berlin – Ulm H2 – 4.5 (1.82)

Derbi polufinala Kupa Nemačke odigraće evroligaš Alba i aktuelni prvak države Ulm. Nema više u Ulmu Brazilaca Jaga dos Santosa i Bruna Kabokla koji su karijeru nastavili u srpskim „večitim“ rivalima, ali nikako se ne sme potceniti klub koji je sve oduševio u prošloj sezoni i senzacionalno stigao do prvog pehara za najboljeg u Nemačkoj. Ulm ima i trofej u Kupu iz 1996, a sada će probati da udvostruči učinak. Na drugoj strani Alba je čak 11. puta osvajal Kup po čemu je ubedljivo najbolja u Nemačkoj. Ipak „albatrosi“ ne briljiraju u ovoj sezoni, posebno u Evroligi gde su na poslednjoj poziciji. Ulm ima adute da ih iznenadi, pa očekujemo izuzetno neizvestan meč, a možda i eliminaciju favorita.

15231 Olympiacos – Peristeri Athens H1 – 14.5 (1.87)

Iako su Olimpijakos i Peristeri jedan do drugog na tabeli grčkog šampionata razlika u kvalitetu između ove dve ekipe je ogromna. Akutelni vicešampion Evrope i dvostruki uzastopni osvajač Kupa će u četvrtfinalu ove godine igrati protiv tima koji sa klupe predvodi legendarni plejmejker crveno-belih Vasilis Spanulis. Peristeri ima dobru ekipu za domaće uslove, tu je i bivši igrač Zvezde i Partizana Nemanja Dangubić, kao i nekadašnji Zvezdin plej Džo Regland, ali to nije ni blizu aduta sa kojima raspolaže trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas, iako Nikole Milutinova neće bitii zbog povrede.  Olimpijakos redovno pobeđuje Peristeri, uglavnom je to dvocifrenom razlikom i nema razloga da se bilo šta menja.

HOKEJ

38182 Ban. Bystrica - Nove Zamky 1 (1.83)

 

Nove Zamki igra veoma loše ove sezone u hokejaškom šampionatu Slovačke, niko nije očekivao da će se čak boriti i za opstanak, ali to se upravo i dešava. Istina, moraće “fenjeraš” Humene mnogo da se potrudi ne bi li preskočio Nove Zamki, međutim teško da je to neka uteha za njih. U 44. kolu gostuju Bistrici koja se bori za direktan plasman u četvrtfinale za šta potrebno da se nađu među šest najboljih ekipa u ligaškom delu sezone. Neverovatan je podatak da je gost u međusobnom duelu slavio u poslednjih devet duela, možda je vreme da se ova “tradicija” prekine.

38039 Karlovy Vary - Plzen Tim 1 ukupno golove Više od 2.5 (2.06)

 

Posle slovačkog, bacamo se na češki hokej koji je i kvalitetniji. U popularnom “Zimskom klasiku” u četvrtoj rundi sastaju se Karlovi Vari i Plzen, radi se o dvema prilično ujednačenim ekipama ove sezone jer zauzimaju poslednje dve pozicije koje garantuju plasman u osminu finala plejofa. Plzen je ove godine protiv Karlovih Vari već slavio sa 4:3 pre manje od dve nedelje čime je prekinuo niz od pet uzastopnih poraza od istog rivala. Teško je razdvojiti ekipe koje se nalaze i u lošoj formi, valjalo bi probati golove.

RUKOMET

44160 Chartres 28 - Dunkerque 1-1 (2.16)

Francuski rukometni šampionat možda nije tako atraktivan kao nemački, ali sasvim je sigurno da i pored Pari Sen Žermena ima još dosta kvalitetnih timova. U okršaju klubova iz sredine tabele Starlige u okviru 17. kola sastaće se Šartr i Dankerk, timovi koji u poslednje vreme i ne blistaju naročito. U prošlom kolu, PSŽ je deklasirao Šartr kojem je postigao 44 gola, dok je Dankerk poražen kod kuće od Nanta. Biće ovo dobra prilika da se gradić od skoro 40.000 stanovnika obraduje pobedi kao domaćin.

44711 Drammen - Fjellhammer Hendikep -3.5 2 (1.98)

Prvenstvo Norveške u rukometu ušlo je u završnu trećinu, a Dramen i Fjelhamer imaju potpuno različite situacije. Dramen je praktično već osigurao mesto u plejof, bilo bi pravo čudo kada ga ne bismo videli tamo, dok sa druge strane Fjelhameru postaje sve bliže posle dva trijumfa u prethodne dve utakmice. U duelima ovih timova, Dramen je veliki favorit, a to je potvrdio i u poslednjih šest utakmica gde je uz pet pobeda upisao tek jedan remi. Ono što može da ohrabri goste jeste forma tima iz Buskeruda koja je sve, samo ne idealna. Do trijumfa će možda i stići, ali ne tako lako.

Ne propustite