Tip izlog - Kvota na Francuze je sjajna protiv Nemaca!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 02.08.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Mislite li da Francuska može da dobije Nemce?

Povezane vesti

Košarka

13742 Japan – Brazil 2 (1.76)

Uradio je Japan sve što je potrebno da bi napravio najveću senzaciju olimpijskog turnira i savladao domaćina Francusku u Lilu,a li im se nije dalo, malo zbog sudija, malo i zbog Metjua Strazela koji je pogodio šut karijere kojim je odveo utakmicu u produžetak, a tamo Viktor Vembenjama dokrajčio „samuraje“. Teško da se Azijati mogu oporaviti od tog šokantnog poraza, a u poslednjem kolu čeka ih Brazil. Pobeda bi mogla da odvede jednu od ove dve selekcije u četvrtfinale sa trećeg mesta, a njoj su bliže „karioke“. Pre svega, ekipa selektora Aca Petrovića ima veću širinu u rosteru i deluje uigranije i ozbiljnije. Veteran Marselinjo Uertas diriguje igrom, a Zvezdin Jago i Partizanov Bruno Kaboklo „daju ton“ Južnomaerikancima, koji su ipak upisali poraze od favorita Francuske i Nemačke. Sada Brazilci imaju veliku prednost pod košem i moraju je iskoristiti.

13743 Australia – Greece 1 (1.44)

Posle dve odigrane utakmice u grupi A Australije je na polovičnom učinku, dok su Grci upisali oba poraza. „Kenguri“ su važan posao uradili na startu pobedom protiv Španije, a onda u sjajnoj utakmici sa puno nadigravanja izgubili od favorizovane Kanade, ali sa velikim samopuzdanjem mogu dočekati Grke, koji baš i nisu toliko dobro raspoloženi. Španija je u neizvesnom meču uspela da zaustavi Janisa Adetokumba i drugove, te Helenima sada igra samo pobeda kako bi se potencijalno domogli četvrtfinala, ali će teško do nje doći. Ogroman problem za tim selektora Vasilisa Spanulisa je što zavisi isključivo od Janisa, dok njegovi saigrači nisu ni blizu tog nivoa. Posebno je kritičan šut Grčke, osim Arisovog Vasileosa Toliopulosa niko ništa spolja ne može da pogodi. Kod Australijanaca je prisutna mnogo kvalitetnija timska igra, ali i šut. Od Petija Milsa, preko Džoša Gidija i Dantea Egzuma, sve do Džoka Lendejla „kenguri“ su mnogo bolje popunjeni i bliži trijumfu u ovom meču, jer Janis ne može sam.

13744 Canada – Spain H1 – 9.5 (1.94)

Kanađani su u dosadašnjem delu turnira pokazali zašto su posle Amerikanaca i Srbije najozbiljniji konkurent za osvajanje medalje. Uspeo je tim predvođen NBA zvezda Šaj Glidžus-Aleksanderom, Ar Džej Beretom, Džamalom Marejom i ostalima da relativno rutinski savlada Grke i Australijance, a očekuje se da seriju kompletira u duelu sa „crvenom furijom“. Španci su izvukli pobedu protiv Grčke, ali je tempo Kanade znatno brži, a veliko je pitanje da li ga mogu ispratiti. Veterani Serhi Ljulj i Rudi Fernandez imaju veliku ulogu u timu selektora Serđa Skariola, a njima uopšte ne bi trebalo da prija intenzivna košarka koju Kanađani forsiraju. Osim Santija Aldadame Španija nema igrače na ozbiljnom NBA nivou i teško će protiv razigrane Kanade, koja deluje spremno za medalju, možda i zlatnu.

13264 France – Germany 1 (2.42)

Kada preokrenete utakmicu i dođete do trijumfa onako kako je to Francuzima uspelo, uz asistenciju sudija, protiv Japana, obično se na krilima euforije zaigra mnogo bolje u narednom meču. Odmah da se razumemo, ako domaćini ponove igru koju su prikazali protiv Japana neće imati nikakvu šansu u duelu sa prvakom sveta Nemačkom, ali verujemo da će Viktor Vembenjama i saigrači pokazati potpuno drugo lice. Publika na stadionu u Lilu nosiće svoj tim do pobde koja bi Francusku odvela na prvo mesto u grupi i olakšala put ka medalji. Nisu „trikolori“ blistali do sada, ali u svojim redovima imaju vanserijske igrače, koji bi upravo protiv Nemaca mogli da proigraju. Na drugoj strani „panceri“ nemaju evidentnih mana. Radi se o izuzetno uigranoj ekipi, gde su poslovi dobro raspoređeni, a „motor“ ekipe je plej Denis Šruder, koga će Francuzi morati da zuastave. Poznato je da Šruder nije baš neki šuter i da mnogo češće bira prodore, ali će ga sada pod košem čekati „soliteri“ Vembenjama i Gober. Mogao bi da proradi šut Alanu Furnijeru, videćemo kako će Metju Strazel odigrati nakon što je postao heroj Francuske, tako da selektor Vensan Kole ima adute za podvig, kada na to dodamo pozitivnu energiju i publiku, verujemo da će Francuska načiniti malo iznenađenje. Pritisak je na Nemcima, koji su postali tim koji bi trebalo dobiti za najviše domete.

Rukomet

42366 Hungary – Denmark H2 7.5 (2.00)

Danska igra zastrašujuće dobro od starta olimpijskog turnira. Trostruki uzastopni prvaci sveta redom melju rivale. Najpre su sa sedam razlike razbili prvake Evrope i domaćine Francuze, a zatim upisali rutinske trijumfe u duelima sa Egiptom i Argentinom. Gidsel, Pitlik i Hansen su najjača i najuigranija bekovska linija na turniru, a ništa ne zaostaje ni kvalitet Danske na ostalim pozicijama. Na drugoj strani, Mađarska u ovaj duel ulazi posle srceparajućeg poraza od Norveške primljenim golom u poslednjoj sekundi. Izgubili su naši severni susedi i od Egipta, a pobeda u duelu sa Argentinom daje im nadu da mogu u četvrtfinale. Ipak, Danska je neka druga dimenzija, te očekujemo ubedljiv trijumf favorita.

42368 Croatia – Sweden 1 (2.65)

Nakon što su jedva izvukli „živu glavu“ protiv Japana i relativno lako izgubili od Slovenije, Hrvati su pokazali da ih u rukometu nikada ne smete otpisati. Podigao se tim trenera Dagura Sigurdsona, odigrali veliku utakmicu u srušila još jednu rukometnu velesilu Nemačku. Sada „kauboji“ puni samopuzdanje čekaju Šveđane, koji nisu u tako dobrom raspoloženju. Za to je zaslužena Slovenija, koja je odigrala jednu od svojih najboljih utakmica u protkelim godinama i potpuno nadigrala Skandinavce. Sada je red da to učine i Hrvati, tako pokažu da im je medalja u Parizu dostižna.

42369 Germany – Spain 2 (2.23)

Veliki rukometni „klasik“ očekuje nas u četvrtom kolu grupe A olimpijskog turnira. Posle tri odigrane utakmice i Nemci i Španci imaju po dve pobede i jedan poraz, te će trijumf u ovom meču značiti plasman u četvrtfinale. Bliži da ga ostvare su Španci, koji su predvođeni braćom Dušebajev i sjajnim golmanom Perezom de Vargasom već godinama u vrhu svetskog rukometa, dok nova generaija Nemačke još uvek čeka na veliki uspeh. Juri Knor je alfa i omega „pancera“, ima veliku pomoć u golmanu Andreasu Volfu i pivotu Johanesu Goli, međutim, ostatak tima je poprilično tanak kada govorimo o najvišem nivou. Španci su raznovrsniji, brži, odlično koriste krila i igraju bolji rukomet, što bi trebalo i da im donese trijumf protiv decenijskog rivala.

ODbojka

45112 Argentina – Germany 1 (3.05)

Nemci su u prva dva kola olimpijskog turnira odigrali ukupno 10 setova. Najpre su savladali Japan sa 3:2, a onda istim rezultatom poraženi od Sjedinjenih Američkih Država. Za razliku od nemačkih, utakmice „gaučosa“ nisu bile toliko zanimljive, a ni uspešne za Argentince. Amerikanci su ih „pomeli“ sa 3:0, dok su protiv Japana osvojili tek jedan set. Međutim, Argentina je izuzetno ozbiljna selekcija i pokušaće da trijumfom okonča takmičenje u grupi. Uzdaju se u tradiciju međusobnih duela, a čak pet puta u nizu bili su bolji od Nemaca, pa ih moramo shvatiti vrlo ozbiljno.

46977 France – Slovenia 2 (2.65)

Francuska i Slovenija su kolo pre kraja već obezbedili plasman u četvrtfinale. Dokazale su obe selekcije da su bolje od rivala Srbije i Kanade, a sada će u međusobnom duelu odliučiti o tome ko će sa prve pozicije započeti eliminacionu fazu. Slovenija deluje izuzetno dobro, posebno su briljirali u duelu sa našom selekcijom i nisu dozvolili Srbiji ni promil šanse da dođe do trijumfa. Sada će Slovenci protiv sebe imati jednu od najboljih selekcija na svetu, a i domaću publiku. Međutim, deluje da je Slovenija spremna za podvig. Posebno ako uzmemo u obzir da su u dva poslednja međusobna duela slavili protiv Francuske, poslednji put ovog maja u Ligi nacija.

46979 Poland – Italy 1 (1.76)

Poljska i Italija su se već plasirali u četvrtfinale Olimpijskih igara. Finalisti evropskog šampionata uspeli su da sruše Brazilce, a nikakvih problema nije bilo ni u duelima sa Egiptom. Sada će međusobno odlučiti ko će na prvom mestu završiti grupnu fazu. Nikola Grbić je od Poljske stvorio najbolju reprezentaciju u Evropi sa prvom zvezdom tima naturalizovanim Kubancem Alfredom Leonom. Razbila je Poljska „azure“ sa maksimalnih 3:0 u finalu Evropskog šampionata, istim rezultatom trijumfovala i nedavno u Ligi nacija, pa nam sve ukazuje da će i ovoga puta slaviti, iako su „azuri“ izvanredan rival.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak