Tip izlog - Može kvota 4,30 protiv Nadala i 1,90 na Partizan?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.04.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Birajte kvote iz košarke i ostalih sportova.

Povezane vesti

Košarka

15756 Partizan – Igokea Ukupno poena 164.5 više (1.90)

Iza Partizana je neuspešna sezona u Evroligi, a ispred borba za odbranu trofeja u AdmiralBet ABA ligi. Na startu plej-ofa protivnik ekipe Željka Obradovića je Igokea, koja je u „regularnom“ delu sezone savlada crno-bele u „Areni“ sa 91:89. U revanšu u Laktašima Partizan je pokazao da je za klasu bolji tim od ekipe trenera Vladimira Jovanovića i slavio sa ubedljivih 98:52. Sada je beogradski tim apsolutni favorit pred svojim navijačima i očekujemo da će „do vrha“ napuniti koš gostiju, a imajući u vidu da odbrana Partizana nije sjajna, biće poena i na drugoj strani.

 

15271 Obras Sanitarias – Union de Santa Fe H1 – 9.5 (1.87)

Obras je ove sezone sasvim dobar u šampionatu Argentine. Ovaj tim trenutno se nalazi na šestom mestu, sa utakmicom manje i dve pobede manje od četvrtoplasiranog Platensea koji ima garantovan plasman u četvrtfinale plej-ofa. Cilj domaćina je da se do kraja šampiona domogne ove pozicije, a na tom putu mora pasti Santa Fe. Gosti su pretposlednji tim u prvenstvu sa samo osam pobeda u 30 kola i apsolutni su autsajderi. Obras je u Santa Feu slavio sa 98:91, na svom parketu trebalo bi da bude još efikasniji.

 

15667 Instituto de Cordoba – Ferro H1 – 9.5 (1.73)

Nastavljamo sa utakmicama iz šampionata Argentine i predstavljamo još jedan zicer. Drugoplasirani Instituto dočekuju tek 16. Fero i ništa ga ne sprečava da stigne do novog trijumfa. Domaći su u prvom međusobnom meču ove sezone slavili u gostima sa 21 poenom razlike (85:64), a prošle sezone Feru nije bilo dovoljno ni 107 poena da uzme skalp Instituto, jer je favorit ubacio čak 112 poena. Instituto ima samo jedan jedini poraz na svom parketu u poslednjih 12 utakmica, dok Fero kao gost retko pobeđuje, sada sigurno neće, a razlika će biti dvocifrena.

 

15759 Quimsa – Comunicaciones H1 – 13.5 (1.85)

Za kraj šetnje kroz Argentinu stigli smo i do prvaka Kvimse koja furiozno igra i ove sezone. Šampion zemlje trenutno je suveren na čelu tabele sa skorom 24-5 i čak četiri poraza manje od drugoplasiranog Instituta. Sve ukazuje da će Kvimsa ponovo biti najbolja u državi, a meč protiv Komunikacionesa samo usputna stanica za domaćina. Gosti se bore za opstanak 17. u ligi od 20 ekipa i bez šansi su u ovom duelu, pogotovo ako uzmemo u obzir da nisu slavili u prethodnih šest mečeva, te da ih je Kvimsa lako savlada u poslednja tri međusobna susreta.

15757 Kk Dinamo Zagreb – Dubrava H2 – 6.5 (1.84)

Napravio je zagrebački Dinamo sasvim dobru košarkašku sekciju i ove sezone sa uspehom nastupa u šampionatu Hrvatske. Dinamo je lepa novina za tamošnju košarku, ali ipak još uvek nije spreman da se ozbiljno suprotstavi učesnicima AdmiralBet ABA lige Ciboni, Splitu i Zadru. „Modri“ su trenutno peti na tabeli sa skorom 17-13, a u goste im dolazi izuzetno nezgodna Dubrava koja je na devetom mestu sa skorom 12-18 i bori se za plasman u plej-of. Ono što nas vuče ka tome da gosti imaju šansu protiv Dinama jeste sjajna forma. Vezali su šest uzastopnih pobeda i prepuni su samopuzdanja, dok je Dinamo slavio tek u prošlom kolu protiv Škrljeva posle četiri uzastopna neuspeha. Moglo bi biti neizvesno, gostima ovaj meč „život znači“ i uradiće sve da se domognu velikog trijumfa, a momenat nije najbolji za Dinamo.

 

Tenis

24139 Cobolli, Flavio – Nadal, Rafael 1 (4.30)

Čekali smo, čekali i konačno ćemo dočekati povratak Rafaela Nadala na teren. Nekada prvi teniser sveta, osvajač 22. grend slema ima ogromnih problema sa povredama zbog čega je na ivici da prekine jednu od najuspešnijih karijera ovog sporta. Odlagao je iskusni Španac povratak jer konstano trpi bolove, ali ćemo ga gledati u Barseloni, prvi put još od januara i Brizbejna. Biće lepo da Nadal uopšte završi prvi meč posle povratka, a iako je na papiru apsolutni favorit protiv Italijana Kobolija nismo baš ubeđeni da će slaviti, naprotiv. Svetlosnim godinama je Nadal od nekadašnje forme i veliko je pitanje koliko će mu telo dozvoliti da pokaže koliko može protiv autsajdera. Koboli je 62. na svetu, ne radi se o vanserijskom igraču, ali ima idealnu priliku da ostvari pobedu karijere, jer Nadal je uvek Nadal.

 

25085 Schwartzam, Diego Sebastian – Lajovic, Dusan 2 (1.78)

Srpski teniser Dušan Lajović ne blista u 2024. godini. Ispao je u prvom kolu na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, dok u Monte Karlu nije stigo ni do glavnog žreba. Ipak, mogao bi da „prodiše“ u Barseloni i barem preskoči prvu prepreku, a ona će biti nekada Top 10 teniser sveta Dijego Švarcman. Ako Lajoviću ne ide, šta tek reći za Švarcmana koji je pao tek na 142. mesto na svetu i igra kvalifikacije čak i za turnire serije 500, kakav je ovaj u Kataloniji. Srbin je prošle godine oba puta savladao „gaučosa“ i bolji je igrač barem u ovom trenutku.

25086 Mahac, Tomas – Shang, Juncheng 1 (1.46)

Pokazao je češki „milenijalac“ Tomaš Mahač na mastersu u Majamiju da se radi o izuzetno kvalitetnom teniseru. Trenutno 50. igrač na svetu uspeo je na ovom turniru da dođe do dva velika trijumfa i četvrtfinala. Prvo je savladao Top 10 igrača sveta Andreja Rubljova, a onda i grend slem šampiona i nekada prvog tenisera sveta Endija Mareja, da bi ga eliminisao tek ove godine fenomenalni Janik Siner. Od tada Mahač nije igrao mečeve, a debi na šljaci imaće u Barseloni. Protivnik će mu biti Kinez Šang, koji zauzima 114. mesto na svetu. Šang nema velikih rezultata na turu, 2005. godište je i njegovo vreme tek dolazi. Mahač je ovde apsolutni favorit.

 

Rukomet

41393 Kolding – Nordsjelland 1 (1.48)

Da je reč o fudbalskoj utakmici igrali bismo na goste, ali pošto je rukomet u pitanju, ovde je Kolding favorit. Nisu ni domaći sjajni, poznati danski klub koji je ove sezone igrao u Evropi trenutno se bori za opstanak i igra plej-aut, ali ispadanje u niži rang nije opcija. Kolding je drugi, a Nordsejalnd treći u mini-ligi od pet timova u kojoj će poslednji ispasti u drugu ligu. Kolding je u prošlom kolu doživeo katastrofu i izgubio od poslednjeg Holstebroa, pa je Nordsjeland prilika da se iskupi za blamažu i praktično obezbedi opstanak. Gosti su u prošlom kolu bili sigurni u duelu sa Skanderborgom, te rasterećenije mogu da uđu u ovaj meč. Kvalitet je na strani domaćina koji je došao do boda u prvom međusobnom duelu kao gost, na svom parketu trebalo bi da uzme oba.

 

Hokej

32043 Salzburg – Klagenfurt 1 (2.36)

Šampion Austrije u hokeju na ledu Salcburg pred vratima je novog pehara. Ekipa iz „Mocartovog grada“ vodi sa 3:2 u finalnoj seriji protiv izazivača Klagenfurta i ima prvu „meč loptu“ na svom ledu da sačuva tron. Vodio je Klagenfurt sa 2:1 u finalu, a onda Salcburg vezao dva trijumfa, oba posle produžetka i okrenuo stvari u svoju korist. Sada je došlo vreme da zada konačni udarac. Bolji su, psihološki jači i imaće publiku iza sebe. Sve ukazuje da šampion ostaje šampion.

 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak