Tip izlog - Napred, Mađari!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 16.01.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Ne samo da ćemo navijati za njih zbog naše reprezentacije.

Povezane vesti

Košarka

17564 Anadolu Efes – Barcelona 2 (1.79)

Katastrofalnu seriju poraza u Evroligi dvostruki prvak Evrope Efes prekinuo je u prošlom kolu i sa ubadljivih 99:75 savladao Virtus. Sada u Istanbul dolazi drugoplasirana Barselona, ali su šanse za podvig mnogo manje. Barsa je u zastrašujućoj formi i ima niz od četiti pobede zaredom u kojem su između ostalih savladali finaliste iz prošle sezone Real i Olimpijakos. Blaugrana je u mnogo boljoj formi, ima 15 pobeda u sezoni, dok je Efes na samo osam. Katalonci su prvi međusobni duel dobili sa ubedljivih 91:74 i veliki su favoriti na ovoj utakmici.

17566 Alba Berlin – Bayern Munich 1 (2.42)

Nemački derbi na programu je u 22. kolu Evrolige. Ni Alba ni Bajern se nisu proslavili u Bundesligi prošle sezone, nisu stigli ni do finala, ali su svejedno ponovo u najjačoj evropskoj ligi, gde baš ne prezentuju „pencere“ na najbolji mogući način. Alba je poslednja na tabeli sa samo četiri pobede, dok je Bajern sakupio duplo više trijumfa, ali je tek 14. „Albatrosi“ su u prošlom kolu odigrali verovatno najbolji meč u sezoni sa 25 razlike savladali Asvel, dok je Bajern u nizu od četiri poraza. Zbog toga mislimo da Berlin „neće pasti“.

17567 Olympiacos – Maccabi Tel Aviv H1 – 5.5 (1.89)

Teško da se Makabi oporavio od onoga što ga je snašlo u beogradskoj „Štark areni“. Imali su Izraelci 24 poena više u drugoj četvrtini protiv Partizana, a onda izgubili „već dobijenu utakmicu“. Sada Makabi čeka jedno od najtežih gostovanja u Evropi, Pirej i vicešampion Evrolige Olimpijakos. Grčki crveno-beli izgubili su od Barse i Baskonije u „duplom kolu“ prošle sedmice, pa sada žele da odbrane domaći teren i izjednače se sa Makabije na tabeli Evrolige i nastave borbu za direktan plasman u plej-of. Očekujemo da će Olimpijakos slaviti pred svojim navijačima, bolji su tim, a i Makabi mora da je uzdraman.

17569 Virtus Bologna – Asvel H1 – 8.5 (1.91)

Zaličio je Asvel na ozbiljnu ekipu protiv Crvene zvezde, a onda dokazao koliko je neozbiljan u prošlom kolu kada je sa ogromnih 25 razlike kod kuće poražen od Albe u derbiju začelja. Sada ekipu iz Vilerbana očekuje jedno od najtežih gostovanja u Evroligi. Virtus je sjajan ove sezone, Italijani su treći na tabeli, ali se prošle nedelje nisu dobro proveli protiv Makabija i Efesa. Zbog toga imaju obavezu da trijumfuju protiv Asvela i ne bi smeli da imaju problema da je ispune.

19470 PAOK – Tofas 1 (1.79)

Fantastična utakmica nas očekuje u „majstorici“ plej-ofa FIBA Lige šampiona. PAOK će u Solunu dočekati turski Tofaš i pokušati da trijumfom okrene seriju i plasira se dalje. Delovalo je da je Tofaš mnogo kvalitetnij tim kada je u Grčkoj slavio sa ubedljivih 95:63, ali se onda PAOK vratio u revanši i posle produžetka izborio odlučujući meč i momentum okrenuo u svoju korist. Sada su crno-beli na potezu i ovu priliku ne smeju da propuste.

Tenis

25486 Djokovic, Novak – Popyirin, Alexei Ukupno gemova 30.5 više (1.92)

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković odigrao je najduži meč prvog kola na grend slemovi protiv Hrvata Dina Prižmića na startu ovogodišnjeg Australijan opena. Slavio je Novak posle četiri sata iscrpne borbe, a sada ga očekuje duel sa domaćom nadom Aleksejom Popirinom. Biće ovo tek drugi međusobni duel njih dvojica, a jedini dosadašnji pripao je srpskom teniseru sa 2:0 u setovima još 2019. godine u Tokiju. Mogao bi meč protiv Prižmića, kao i problemi sa povredom da malo uspore Novaka, možda i pomognu Popirinu da uz podršku publike osvoji jedan set. A ako se to desi gemovi će doći u plusu, naravno postoji varijanta da se granica prebaci i ako Srbin slavi sa 3:0, ali u svakom bude neizvesno.

25102 Sinner, Jannik – De Jong, Jesper Ukupno gemova 29.5 manje (1.79)

Pokazao je mladi italinaksi teniser Janik Siner u finišu prošle godine da je trenutno najbolji igrač na svetu uz neprikosnovenog Novaka Đokovića. Čini se da je došlo vreme da Siner napravi nešto veliko, možda i osvoji svoj prvi grend slem, upravo na Australijan openu. U drugom kolu Melburna očekuje ga holandski kvalifikant Jesper De Jonga, a sa njim Siner ne bi smeo da ima problema. Motivisan je i spreman Italijan, bila bi prava senzacija da uopšte izgubi set od anonimnog Holanđanina. Zbog toga gemovi idu u minus.

Rukomet

43540 Croatia – Romania H1 – 7.5 (1.95)

Ispustila je Hrvatska tri gola prednosti u finišu meča protiv Austrije i ostala bez plasmana u narednu rundu pre poslednjeg kola grupne faze na Evropskom prvenstvu u rukometu čiji je domaćin Nemačka. Zbog toga je Hrvatima neophodna pobeda u poslednjem kolu nad Rumunima i do nje će gotovo izvesno doći. Rumuni su pokazali da su jedna od najslabijih ekipa na šampionatu, a to govore ubedljivi porazi od Španije sa 36:24 i Austrije rezultatom 31:24. Već su ispali iz takmičenja i nemaju ni bog zna kakvu motivaciju. Zbog toga očekujemo da Hrvati protutnje do naredne runde, za nekoliko klasa su bolji tim.

43544 France – Germany 2 (2.38)

Pravi rukometni spektakl očekuje nas u Berlinu gde se sastaju olimpijski šampion Francuska i domaćin Evropskog prvenstva Nemačka. Nemci imaju ogromne ambicije kod kuće, najveći optimisti čak prognoziraju i zlato na koje se čeka od 2016. i Poljske. Pokazala je Nemačka sjajnu igru u prva dva kola grupne faze i ubedljivo savladala autsajdere Severnu Makedoniju i Švajcarsku, te sa velikim samopuzdanjem dočekuje Francuze. „Galski petlovi“ nisu ostavili tako jak utisak. Lako su na startu izašli na kraj sa Makedoncima, ali su u drugom kolu šokantno remizirali sa „mršavom“ Švajcarskom, a bili su i blizu poraza. Ovo je istorijska šansa da se Nemačka vrati u vrh. Euforija u ovoj rukometnoj zemlji sve više raste, a na krilima nje Nemci mogu da sruše veliku Francusku i krenu po evropsko zlato.

43542 Iceland – Hungary H2 – 2.5 (2.00)

Grupa C na Evropskom prvenstvu za rukometaše u kojoj su Srbija, Crna Gora, Island i Mađarska opravdala je u prva dva kolu epitet „grupe smrti“. Island i Srbije su na startu remizirali, Mađari sa dva, odosno golom razlike savladali Crnu Goru i Srbiju, a jedan pogodak prevagnuo je i u korist Islanđana u duelu sa Crnogorcima. Tako su Mađari sigurni putnici u narednu rundu, dok će u drugoj poziciji odlučivati Srbija i Island. Nadamo se da će „orlovi“ savladalti Crnu Goru, a onda će sve oči biti uprte u ovaj duel. Island je pre početka prvenstva važio za favorita u grupi, ali na parketu nije pokazao da je to sa pravom. Na drugoj strani Mađari su odigrali oba meča sjajnu, pa bi mogli i do trećeg trijumfa kojim bi preneli dva boda u narednu rundu. Sigurno da će biti neizvesno, tako je bilo na svakoj utakmici u grupi, a Mađari bi mogli i da pobede. Mi smo u hendikep uvereni.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak