Tip izlog - Ne optisujte Majami tako lako, a da probamo na Runea?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 19.05.2023.
12:30
Izvor: Sportske.net

Predlozi za klađenje iz ostalih sportova...

Povezane vesti

KOŠARKA

16731 Boston – Miami H2 -8.5 (1,96)

Bili su Boston Seltiksi favoriti pred početak finalne serije Istočne konfrencije plej-ofa NBA lige, ali je Majami već u prvom meču došao do “brejka”. Fenomenalni Džimi Batler zasenio je sve zvezde Bostona i sa 35 poena vodio svoj tim do trijumfa u gostima. Pobeda u drugom meču pod moranjem je za Seltikse. Džejson Tejtum, Džejlen Braun i drugovi ne smeju sebi da dozvole da u Majami odu sa dve pobede zaostatka. Domaći su favoriti u drugoj utakmici, deluje da imaju kvalitetniji tim, ali sve isto je važilo pred prvi susret, pa je ishod bio drugačiji. Očekujemo da će Seltiski dodati gas, možda i uspeti da izjednače na 1:1 u seriji, ali Majami sigurno neće lako pasti. Ova ekipa se nikada ne predaje, iako je (olako) otpisuju.

16644 Besiktas – Buyukcekmece Basketbol H1 -5.5 (1.87)

Beštiktaš je uz Fener i Galatasaraj najveći klub u Turskoj, a njegovoj košarkaškoj sekciji preti ispadanje iz lige. Sve se svelo na poslednje kolo u kojem je Bešiktašu neophodna pobeda protiv Bujukčekmečea kako bi završio ispred Gazijantepa i ostao u društvu najboljih. Gosti su svoje brige već prebrinuli i biće potpuno rasterećeni, ali verovatno i nedovoljno motivisani u poslednjoj utakmici ove sezone. Beštikaš se uzda u fantastičnu podršku navijača i jak domaći teren, pobedili su na pet od šest poslednjih utakmica kod kuće. Sada ne bi smeli da pokvare učinak.

15745 Alba Berlin – Ulm H2 -11.5 (1.89)

Posle prve dve utakmice četvrtfinalne serije plej-ofa nemačke Bundeslige između aktuelnog prvaka Albe i ekipe Ulma rezultat je 1:1. Obe ekipe slavile su na gostujućem terenu i to poprilično ubedljivo. U glavnom gradu Nemačke „albatrosi“ su favoriti, ali su gosti pokazali da znaju kako do trijumfa protiv Evroligaša. Dvojica sjajnih Brazilaca Mateus i Kabokio „rasturili“ su Albu, a Ulm slavio sa 24 poena razlike. Nadaju se gosti da će pnovo moći do „brejka“, ali Smit i Sikma imaju druačije planove. Ipak, neće biti lako Albi, ne očekujemo da će ovo biti rutinsko odrađivanje posla, Ulm je nezgodna ekipa i neće lako „prodati kožu“, pogotovo jer su već videli da mogu protiv favorita.

16673 Peristeri Athens – Panathinaikos H2 7.5 (1.83)

Panatinaikos će se Erginom Atamanom na klupi i verovatno potpuno novim timom ući u narednu sezonu i imati najveće moguće ambicije, ali je prvo potrebno završiti aktuelnu, ako je ikako moguće sa trofejom šampiona Grčke. „Zeleni“ u polufinalnoj seriji plej-ofa igraju protiv Peristeri, a prvu utakmicu rešili su u svoju korist sa ubedljivih 101:57 i pokazali da su nekoliko klasa bolji od protivnika. Sama ta razlika iz prvog meča dovoljno govori da domaći nemaju nikakve šanse protiv velikana, a granica od 7.5 poena prednosti koju bi na kraju trebalo da ima PAO deluje poprilično niska.

16967 Krka – Helios Domzale 1 (1.57)

U reprizi finala ABA 2 lige sastaju se Krka i Helios. Ovog puta isti rivali igraće u polufinalnoj seriji šampionata Slovenije. Cedevita Olimpija je favorit za titulu državnog prvaka, a ko će biti njen izazivač teško je predvideti. Krka je u mnogo boljem momentumu jer je posle osvajanja ABA 2 lige izborila plasman u AdmiralBet ABA ligu naredne sezone, dok je Helios u baražu poražen od Borca iz Čačka i tako ostao bez zacrtanog cilja. Krka je poznata kao sjajan domaćin u dvorani „Leon Štukelj“ i bliža je trijumfu u ovom meču.

16671 Brindisi – Virtus Bologna H2 9.5 (1.92)

Prve dve utakmice četvrtfinalne serije šampionata Italije pokazale su da je Virtus mnogo bolji tim od Brindisija. Ekipa iz Bolonje slavila je oba puta i to ubacivši preko 100 poena. Pravu katastrofu Teodosić i drugovi naneli su rivalu u prvoj utakmici koja je završena rezultatom 104:68, da bi Brindisi u drugoj prošao nešto bolje, bilo je 109:95. Jasno je da Virtus prelako dolazi do koševa, a ako i po treći put prebaci „stotku“ neće imati nikakvih problema da stigne do nove pobede. Ne verujemo da domaći imaju način da spreče sjajnu napadačku produkciju evroligaša.

TENIS

21393 Rune, Holger – Ruud, Casper 1 (1.55)

Fantastični danski teniser Holger Rune stigao je do polufinala mastersa u Rimu preko verovatno i najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića koga je potpuno nadigrao u četvrtfinalu. Samopuzdanje Runea sada je ogromno, a njemu će na crtu još jedan severnjak Kasper Rud. Rune i Rud su se sastajali već četiri puta i uvek je pobeđivao stariji Rud, trenutno četvrti igrač na svetu. Sada bi to moglo da se promeni. Rune je u velikom naletu, dok Rud do polufinala nije imao većih prepreka. Čini se da je ovo turnir Holgera Runea i tipujemo da će igrati u finalu.

HOKEJ

37913 Latvia – Slovenia 1 (1.48)

Odavno su prošla vremena kada je Slovenija važila za hokejašku silu. Danas Slovenci jesu učesnici Svetskog šampionata, ali bez velikih šansi da ostvare dobar plasman. Trenutno su posle četiri odigrana kola bez bodova, a to će se teško promeniti i nakon duela sa Letonijom. Letonci imaju sasvim pristojan tim i nadaju se plasmanu u četvrtfinale, već su pobedili favorizovanu Češku i pokazali kvalitet. Sigurno su bolji od Slovenaca i ne sumnjamo da će slaviti na ovoj utakmici petog kola grupe „B“ Svetskog prvenstva.

37923 Austria – Germany Ukupno golova 5.5 više (2.09)

U derbiju začelja grupe „A“ Svetskog prvenstva u hokeju na ledu sastaće se komšije, Austrija i Nemačka. Obe ekipe još uvek nisu osvojile ni bod, a u direktnom okršaju mogli bi da odluče o tome ko će takmičenje završiti kao poslednji pasti u niži rang. Nemci su kvalitetniji tim od Austrijanaca i favoriti za trijumf, ali ni oni nisu pokazali puno do sada. Očekujemo otvorenu utakmicu, jer ovi rivali drugačije ne umeju, tako da su golovi zagarantovani.

RUKOMET

43395 SC Magdeburg – Flensburg 1 (1.52)

Rukometaši Magdeburga nastavljaju borbu za dva najvažnija trofeja u klupskom rukometu. Nakon trijumfa na Vislom Plock izborili su učešće na Fajnal foru Lige šampiona, a trenutno dele prvo mesto u Bundesligi sa Fukse Berlinom, te im je šampionski pehar dostižan. Ipak, Flensburg bi to mogao da im pokvari. Radi se o fantastilčnoj ekipi koja zauzima četvrto mesto u ligi. Magdeburg nema pravo na popravni, moraće da pruži maksimum kako bi ostao u trci sa Berlinom, ali je nemački velikan pokazao ogroman kvalitet i uz podršku sa tribina može do još jedne velike pobede.

ODBOJKA

46801 Kedzierzyn Kozle – Jastrzebski 2 (1.70)

U velikom finalu Lige šampiona sastaju se veliki rivala iz poljskog šampionata Zaksa i Jastržebski. Dvostruki uzastopni šampion Evrope Zaksa pokušaće da dođe i do treće titule najboljeg u Evropi, dok Jastržebski želi da po prvi put sedne na evropski tron. Nedavno su isti rivali igrali u finalnoj seriji šampiona Poljse, a tamo je Jastržebski „oduvao“ Zaksu i slavio sa maksimalnih 3:0 u pobedama dozvolivši prvaku Evrope samo jedan jedini set. Naravno, u finalu je sve moguće, pritisak će biti ogroman, ali je Jastržebski jednostavno bolja ekipa i verujemo da će pehar promeniti vlasnika.

Ne propustite

Ne propustite